25 / 04 / 2024

Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen

Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen

Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen, "İş ve inşaat makineleri grubunu değerlendirdiğimizde geçtiğimiz dönemlerde 'sat ve geri kirala'nın hızlı yükselişi ile kaptırdığı liderlik koltuğunu tekrar aldığını görüyoruz" dedi.

Leasing şirketleri, Doğu’daki yatırımları finanse ediyor!

Terör olaylarına rağmen kredi kısıtlamasına gitmeyen leasing şirketleri, esnek ödeme imkânları ve yeniden yapılandırma ile Doğu’da yatırımları finanse etmeye çalışıyor.

Finansal Kiralama Kanunu ile sat-geri kirala sistemi geliyor!

Meclis’te olan Finansal Kiralama Kanun Tasarısı, leasing sektörüne yenilikler getiriyor. Bunlar arasında yer alan ‘sale and lease back (sat ve geri kirala)’ uygulamasına özellikle büyümek isteyen, bankadan kredi alamayan ve nakte ihtiyacı olan KOBİ’lerin

Düşük faizli kredi dönemi bitti: Artık yüzde 50’nin altında kredi sunmak zor

Faiz oranlarındaki yüksek artış sonucunda, oranlar yüzde 50 seviyelerine tırmanırken, kredi talebinde ciddi bir azalma yaşandı. Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, insanlara artık yüzde 50'nin altında bir faiz oranıyla kredi sağlamanın gerçekçi olmadığını belirtti. 

Garanti BBVA Genel Müdürü Baştuğ: KKM’nin yarısı ancak bir yılda dönüşür!

KKM hesaplarının vadesi geldikçe yüzde 6’sının TL mevduata döndüğünü belirten Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, “Bu şekilde bir yıl sonunda KKM hesaplarından yüzde 45-50 gibi bir rakam erimiş olur" dedi.

Dev bankanın genel müdüründen çarpıcı açıklama: Bankacılık artık en karlı 10 sektör arasında değil!

Türkiye’nin en büyük özel bankaları arasında yer alan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, sermaye karlılığı bakımından bankacılık sektörünün artık karlı 10 sektör arasında bulunmadığını söyledi.

Böyle devam derse diye söze girdi! Garanti Bankası Genel Müdürü kötü haberi verdi

Enflasyon rakamları büyüdükçe bankacılık sektörü küçülüyor. Garanti BBVA Genel Müdürü enflasyona dair konuştu. İşte detaylar…

Garanti BBVA'dan Green Mortgage'a 370 milyon TL finansman!

Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, Türkiye’nin ilk yeşil mortgage uygulaması olan Green Mortgage (Yeşil Mortgage) ürününü hayata geçirdiklerini söyledi.

Garanti Finansal Kiralama'nın genel kurul toplantı sonuçları!

Garanti Finansal Kiralama Genel Kurul toplantısı 5 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilmiş olup gündem ve tutanak yayınlandı. 

Konut kredisine talep yüzde 50 düştü!

Garanti BBVA Genel Müdürü Baştuğ, Nisan ayından itibaren konut kredisine talebin yüzde 50 düştüğünü açıkladı.

Recep Baştuğ: Konut ve tüketici kredi talepleri yüzde 50'nin üzerinde düştü!

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ yaptığı açıklamada, konut, tüketici ve taşıt gibi bireysel kredi taleplerinde yüzde 50'nin, kredi kartı harcamalarında yüzde 30'un üzerinde düşüş yaşandığını söyledi.

Garanti BBVA Mortgage’dan kamu lojmanlarından ev almak isteyenlere özel kredi!

Mortgage Uzmanı Garanti BBVA Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün bankalarla yaptığı protokol çerçevesinde, lojmanların ihale yoluyla satışında konut kredisi kullandırıyor...

Garanti BBVA'dan ilk evini alana 300 TL bonus!

Garanti BBVA ilk evini almak için konut kredisi kullanan müşterilerine ev hediyesi olarak 300 TL bonus veriyor. Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, vatandaşların ev ihtiyaçlarına katkıda bulunduklarını söyledi.

Garanti BBVA Genel Müdürlük binasına LEED Platinum sertifikası!

Garanti BBVA Genel Müdürlük Binası, LEED sertifikaların en yüksek derecelisi olan Platinum Sertifikasını aldı...

Garanti BBVA Genel Müdürlük binası LEED platinum sertifikası aldı!

Garanti BBVA Genel Müdürlük binası, LEED sertifikalardan en yüksek derece olan platinum sertifikası aldı.

Ev almak için doğru zaman! 

Uzmanlar şimdi ev almanın doğru bir yatırım olacağını belirtti. Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, kredilerdeki indirimden sonra konut fiyatlarının artabileceğini belirterek, "Kendisi için uygun evi bulanların beklememesi gerek" dedi. 

Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen Haberi

Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen

Yılın ilk yarısında leasing sektöründe 3 milyar dolar tutarında işlem hacmi gerçekleştirildiğine işaret eden Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen, "İş ve inşaat makineleri grubunu değerlendirdiğimizde geçtiğimiz dönemlerde 'sat ve geri kirala'nın hızlı yükselişi ile kaptırdığı liderlik koltuğunu tekrar aldığını ve yüzde 25'e yakın pazar payı ile leasing sektöründe en çok işlem yapılan ürün grubu olduğunu görüyoruz" bilgisini verdi. 


Aynı zamanda iş ve inşaat makineleri, geçtiğimiz sene ile karşılaştırıldığında işlem hacmini en çok artıran ürün grubu olduğunu belirten Ünal Gökmen, "Garanti Leasing özelinde baktığımızda sektör ortalamasının üzerinde ve en çok finansman sağladığımız ürün grubu iş ve inşaat makineleri" diye konuştu. 


Temmuz ayının, Şeker Bayramı ve ardından yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi sebebiyle son 5 yılın en düşük işlem hacminin gerçekleştiği aylardan...