27 / 04 / 2024

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay

Kurlarda yaşanan artış Türkiye'nin gayrimenkul konusunda yurtdışındaki yatırımcı için cazibesini artırıyor...

2018'de konut satışları 1,4 milyon civarında olur!

Türkiye’de geçen yıl 1,4 milyon konut satıldı. Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, bu yıl da 1,4 milyon civarında konut satılmasını bekliyor.

Garanti'den İşsizlik Sigortalı Mortgage kampanyası!

Mortgage Uzmanı Garanti; “İşsizlik Sigortalı Mortgage” kampanyasıyla, ücretli çalışanları avantajlı koşullarla ev sahibi yaparken, işsizlik teminatıyla da kendilerini güvenceye almalarını sağlıyor.

Garanti Mortgage'ın web sitesi yenilendi!

Mortgage Uzmanı Garanti’nin web sitesi www.garantimortgage.com güncel tasarım trendlerinden yola çıkılarak yenilendi. Bilgisayarların yanı sıra akıllı telefonlar ve tabletlerde de kolayca görüntülenebilen site, ziyaretçilerine kullanım kolaylığı sunuyor.

Kamu çalışanlarına 16 Mart-30 Nisan arası uygun faiz oranlarıyla kredi fırsatı!

Mortgage Uzmanı Garanti, 16 Mart-30 Nisan 2015 tarihleri arasında tüm kamu çalışanlarına, uygun faiz oranlarıyla dosya masrafsız kredi fırsatı sunuyor.

Yabancılara aylık 4-5 bin konut satışı mümkün olabilir!

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, "Yabancılara konut satışında bir artış görüldüğünü;eskiden konut almaları mümkün olmayan birçok ülke vatandaşının artık bu hakka sahip olmasının talebi oldukça arttı'' dedi.

Murat Atay: Nüfusla birlikte konut talebide arttı!

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, "Nüfus ve gelir seviyesi artıyor. Bu da konut talebinde artış anlamına geliyor" dedi. Atay, Türk halkının hızlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini ifade etti.

Murat Atay: Faizlerin düşmesi konut kredilerini artırdı!

GARANTİ nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER'ce hazırlanan emlak endekslerinin Mayıs raporu yayınlandı. Rapora göre, yeni konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0.47 arttı...

Murat Atay: Faizde çıkışı gören konuta koştu!

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, konut kredilerinde bayramında etkisiyle temmuz sonu ve ağustos ayında büyüme hızının yavaşlamasını beklese de bu yıl piyasanın çok hareketli olduğunu anlattı...

Konut kredisi faiz oranları bu yıl yüzde 0,80'lere geriledi!

Yılbaşından itibaren yürürlüğe giren konutta yüzde 18'lik KDV sürprizinin yankıları sürerken, bankalar 2013 yılından daha umutlu

Mortgage Uzmanı Garanti’den kentsel dönüşüme destek!

Garanti Mortgage, Gaziosmanpaşa Belediyesi iştiraki GOPAŞ’ın, Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Alanı’nda başlattığı konut projesi Yıldızpark Modern'in ilk etabına, konut finansmanı sağlıyor

Konut kredileri yüzde 1'den, 0.80'e kadar indi!

Faizdeki bu seyrin bir süre daha seyredeceğini belirten Murat Atay, uzun vadeli konut kredilerinde talep artışının faiz düşüşüne bağlı olarak artış gösterdiğini ifade etti...

Garanti Mortgage Genel Müdürlüğü’ne Murat Atay getirildi!

Garanti ve iştiraklerinin üst yönetiminde dün yaşanan görev değişikliklerinin ardından, bugün yeni bazı atamalar gerçekleştirildi. Bu doğrultuda Garanti Mortgage Genel Müdürlüğü’ne Garanti Romanya Genel Müdürü Murat Atay getirildi

Düşük faizli kredi dönemi bitti: Artık yüzde 50’nin altında kredi sunmak zor

Faiz oranlarındaki yüksek artış sonucunda, oranlar yüzde 50 seviyelerine tırmanırken, kredi talebinde ciddi bir azalma yaşandı. Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, insanlara artık yüzde 50'nin altında bir faiz oranıyla kredi sağlamanın gerçekçi olmadığını belirtti. 

Garanti BBVA Genel Müdürü Baştuğ: KKM’nin yarısı ancak bir yılda dönüşür!

KKM hesaplarının vadesi geldikçe yüzde 6’sının TL mevduata döndüğünü belirten Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, “Bu şekilde bir yıl sonunda KKM hesaplarından yüzde 45-50 gibi bir rakam erimiş olur" dedi.

Dev bankanın genel müdüründen çarpıcı açıklama: Bankacılık artık en karlı 10 sektör arasında değil!

Türkiye’nin en büyük özel bankaları arasında yer alan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, sermaye karlılığı bakımından bankacılık sektörünün artık karlı 10 sektör arasında bulunmadığını söyledi.

Böyle devam derse diye söze girdi! Garanti Bankası Genel Müdürü kötü haberi verdi

Enflasyon rakamları büyüdükçe bankacılık sektörü küçülüyor. Garanti BBVA Genel Müdürü enflasyona dair konuştu. İşte detaylar…

Konut sektöründe 2021 beklentileri neler?

Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Dr. Erhan Şatana, konut sektörüne ilişkin konuştu. Şatana, beklentilerini de açıkladı. Erhan Şatana, 2021'de konut satışlarının 1-1,2 milyon adet aralığında olacağını öngördüğünü belirtti.

2020 konut kredisinde zirve yılı olacak!

Kamu bankaları tarafından uygulanan faiz indirim kampanyaları, konut sektörüne tarihi rekor kırdırdı. Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, “2020, mortgage kullandırımları açısından, tarihte en fazla büyünen yıl olacak” diyor.

Garanti BBVA'dan Green Mortgage'a 370 milyon TL finansman!

Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, Türkiye’nin ilk yeşil mortgage uygulaması olan Green Mortgage (Yeşil Mortgage) ürününü hayata geçirdiklerini söyledi.

Konut kredisine talep yüzde 50 düştü!

Garanti BBVA Genel Müdürü Baştuğ, Nisan ayından itibaren konut kredisine talebin yüzde 50 düştüğünü açıkladı.

Recep Baştuğ: Konut ve tüketici kredi talepleri yüzde 50'nin üzerinde düştü!

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ yaptığı açıklamada, konut, tüketici ve taşıt gibi bireysel kredi taleplerinde yüzde 50'nin, kredi kartı harcamalarında yüzde 30'un üzerinde düşüş yaşandığını söyledi.

Garanti BBVA Mortgage’dan kamu lojmanlarından ev almak isteyenlere özel kredi!

Mortgage Uzmanı Garanti BBVA Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün bankalarla yaptığı protokol çerçevesinde, lojmanların ihale yoluyla satışında konut kredisi kullandırıyor...

Garanti BBVA'dan ilk evini alana 300 TL bonus!

Garanti BBVA ilk evini almak için konut kredisi kullanan müşterilerine ev hediyesi olarak 300 TL bonus veriyor. Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, vatandaşların ev ihtiyaçlarına katkıda bulunduklarını söyledi.

Garanti BBVA Genel Müdürlük binasına LEED Platinum sertifikası!

Garanti BBVA Genel Müdürlük Binası, LEED sertifikaların en yüksek derecelisi olan Platinum Sertifikasını aldı...

Garanti BBVA Genel Müdürlük binası LEED platinum sertifikası aldı!

Garanti BBVA Genel Müdürlük binası, LEED sertifikalardan en yüksek derece olan platinum sertifikası aldı.

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay Haberi

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay

Yurtdışında ikamet eden yatırımcıların Türkiye'de yaptıkları gayrimenkul alımlarını artırmak üzere yeni enstrümanlar da geliştiriliyor. Bu konuda öncülük yapan Garanti Mortgage, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının, Gurbetçi Mortgage ürünüyle Türkiye'de ev sahibi olmasını kolaylaştırıyor.

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre, Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, döviz bazında konut fiyatları ucuzladığı için özellikle son dönemde gurbetçiler açısından TL ile konut kredisi kullanmanın bir fırsat haline geldiğine dikkat çekiyor. Atay, "(Gayrimenkul sektörü ülkemizde en önemli yatırım aracı olarak değerlendirilirken, Gurbetçi Mortgage ürünümüz hepsi birbirinden cazip konut projelerinden ev sahibi olmayı avantajlı hale getiriyor" diyor.

Dövizle kazanıp kredisini TL cinsinden ödeyebilecek gurbetçiler, 240 aya varan vade seçeneklerinden yararlanabiliyor.

Dileyen vatandaşlar kendisine en uygun ödeme planını da belirleyebiliyor. Satın almak istedikleri konut için ekspertiz değerinin yüzde 65'ine...