26 / 04 / 2024

Gariban Konutu

Gariban Konutu

1989 yılında inşaat sektöründeki durgunluk, fiyatı 17-25 milyon lira arasında değişen Bağcılar, Kartal gibi İstanbul'un dış çevresinde yoğunlaşan, ''Gariban Konutu'' diye adlandırılan sosyal konutları etkilemiyormuş.

1989 yılında sosyal konutlara talep artıyormuş!

1989 yılında inşaat sektöründeki durgunluk, fiyatı 17-25 milyon lira arasında değişen Bağcılar, Kartal gibi İstanbul'un dış çevresinde yoğunlaşan, ''Gariban Konutu'' diye adlandırılan sosyal konutları etkilemiyormuş.

Aile konutu üzerinde eşlerin hakları nelerdir?

Eşlerin aile yaşamlarını sürdükleri evin tapusu üzerinde "aile konutu şerhi" konulabiliyor. Bu şerhin konulması eşlere karşılıklı olarak bazı hak ve sorumluluklar yüklüyor. Peki, aile konutu üzerinde eşlerin hakları nelerdir?

Aile konutu şerhi için gerekli belgeler!

Aile konutu tapu üzerinde şerh edilebiliyor. Aile konutunun şerh edilmesi, taraflara birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Peki, aile konutu nasıl şerh edilir? Aile konutu şerhi için gerekli belgeler nelerdir?

TOKİ Kayabaşı'nda 637 konutu satışa sunacak mı?

TOKİ Başakşehir Kayabaşı'nda 637 konutluk projesi için 24 Aralık 2014 Çarşamba günü ihaleye çıkıyor. Peki TOKİ, Kayabaşı'ndaki yeni projesinde 637 konutu satışa sunacak mı?

Aile konutu şerhi nereden alınır?

Aile konutu, eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı, anılarla dolu bir mekâna deniyor. Peki, aile konutu şerhi nereden alınır?

Aile konutu şerhi varsa haciz gelir mi?

Aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları; tapuda şerhli yere deniyor. Peki, evin tapusunda aile konutu şerhi varsa haciz gelir mi?

Aile konutu eş muvafakatnamesi nedir?

Eşiyle beraber yaşadığı, aile hayatı sürdürdüğü tapuda tescilli aile konutunun üzerinde, eşinin rızası olmadan alım-satım veya herhangi bir borca ilişkin tasarrufta bulunamıyor. Peki, aile konutu eş muvafakatnamesi nedir?

Aile konutu şerhi nasıl konulur 2015?

Aile konutu, resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri mekana deniyor. Bu tür taşınmazların tapu kütüğüne aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki, aile konutu şerhi nasıl konulur 2015?

Aile konutu şerhi kaldırılması davası!

Eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı, anılarla dolu bir ev olan aile konutu şerhi kaldırılması davası nasıl açılır?

Şehitkamil Belediyesi 223 adet konutu satışa çıkardı!

Şehitkamil Belediyesi 223 adet konutu satışa çıkardı. Dairelerin 100 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıldığı projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daireler bulunuyor.

Kiralık evde aile konutu şerhi!

Aile konutu, resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri mekan olup, tapu üzerine aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki, kiralık evde aile konutu şerhi olur mu? Aile konutu ile ilgili kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Eşin ölümü halinde aile konutu!

Aile konutu şerhi konulan bir ev hakkında eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili kira sözleşmesini feshedemiyor, evi satışa çıkaramıyor. Eşin ölümü halinde aile konutu ne olur?

Boşanma sonrası aile konutu şerhi ne olur?

Aile konutu şerhi, bir ailenin yaşamını sürdürdüğü meskenin tapusu üzerine konuluyor. Peki, eşlerin boşanması durumunda aile konutu şerhi kaldırılabilir mi? Boşanma sonrası aile konutu şerhi ne olur? İşte Medeni Kanun esasları..

Gariban Konutu Haberi

Gariban Konutu



''Gariban konutu'' satışları iyi


İnşaat sektöründeki durgunluk, fiyatı 17-25 milyon lira arasında değişen ve ''Gariban Konutu'' diye adlandırılan sosyal konutları etkilemiyor. Kent merkezlerine uzak semtlerdeki kooperatif evlerine talep hala yüksek.


Erkan ÇELEBİ


   İNŞAAT sektöründe yaşanan durgunluk, ''gariban konutları'' diye adlandırılan ve fiyatı 17 milyon lira ile 25 milyon lira arasında değişen evleri etkilemiyor. Satışların ''bıçak'' gibi kesilmesi ve müşterilerin ''karaborsa''ya düşmesi nedeniyle, villaların, yalıların, süper lüks dairelerin fiyatı sürekli düşerken, şehir merkezleri dışında kalan bitmiş ya da bitmek üzere olan sosyal konutlara talep artıyor.

   Özellikle Ümraniye, Merter'in arka kısımları, Beşyüzevler, Topkapı, Bağcılar, Kartal, Maltepe gibi İstanbul'un dış çevresinde...