27 / 04 / 2024

gayrimenkul borsası nedir

gayrimenkul borsası nedir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Gayrimenkul Borsası' kurulmasına ilişkin önerisine emlak ve inşaatçılar yeşil ışık yaktı. 'Gayrimenkul Borsası'nın sektörde kredi finansmanı ve likidite sorununa çözüm getireceğine inanılıyor...

Evergrande hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Borç krizinde olan ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande hisseleri Hong Kong borsası tarafından işleme kapatıldı.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında yeniden işleme açıldı!

Mali krizdeki Çin'in en büyük gayrimenkul şirketleri arasında olan Evergrande'nin hisseleri, Hong Kong Borsası'nda yeniden işlem görüyor.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong Borsası'nda işleme kapatıldı!

Mali krizdeki Çin'in en büyük gayrimenkul şirketlerinden olan Evergrande'nin hisselerinin, Hong Kong Borsası'nda işleme kapatıldığı açıklandı. Hisselerin neden işleme kapatıldığıyla ilgili ise bir açıklama gelmedi.

Çinli gayrimenkul şirketi Kaisa Group'un Hong Kong Borsası'ndaki işlemleri durdu!

Çin'in borç krizindeki gayrimenkul şirketi Kaisa Group, vadesi gelen 400 milyon dolar tutarındaki borç tahvilinin faiz ödemesini gerçekleştirememesinden sonra Hong Kong Borsası'ndaki işlemlerinin durdurulmasını talep etti. 

Çin'de gayrimenkul depremi: Fantasia tahvil işlemlerini durdurdu!

Çin'de gayrimenkul sektörü büyük kriz yaşıyor. Evergrande'den sonra Fantasia da tahvillerini ödeyemiyor. Şangay Borsası tedbir olarak Fantasia'nın tahvil işlemlerini durdurma kararı aldı. 

Pandemiyle konut satışında bu yıl hangi bölge yükselişe geçti?

GABORAS Gayrimenkul Borsası verilerine göre, Ocak ayında gerçekleşen 70 bin 587 adetlik konut satışı, son 5 senenin aynı dönemine göre gerçekleşen konut satış ortalamasının yüzde 24 gerisinde kaldı. Pandemiyle konut satışında bu yıl hangi yükselişe bölge geçti?

Ahmet Buğa, GABORAS İcra Kurulu Başkanı oldu! 

Ahmet Buğa, Türkiye'nin stratejik ihtiyaçlarına yatırım yapma vizyonuyla faaliyet gösteren güç birliği SENYAP Yatırım Ortaklığı'nın; MÜSİAD ile Yıldız Teknik Üniversitesi ortaklığında kurduğu Gayrimenkul Borsası A.Ş.'nin (GABORAS) İcra Kurulu Başkanı olarak atandı. 

GABORAS’tan İstanbul'un otopark sorununa bir milyon araçlık çözüm!

İstanbul'da araç sahiplerinin en büyük sıkıntısı olan otopark sorunu için Gayrimenkul Borsası AŞ (GABORAS) Üst Yöneticisi (CEO) Kurtuluş Altun 'okul bahçeleri' çözüm önerisini açıkladı.

Gayrimenkulün Google'ı' olacak uygulama hazırlandı!

Gayrimenkul borsası ‘GABORAS' 2023'te tüm fonksiyonlarıyla devreye alınıyor. 4 aşamalı projenin büyük bölümünün hazırlıkları tamamlandı. 434 trilyon data işlenerek ‘Gayrimenkulün Google'ı' olacak bir uygulama hazırlandı ve kullanıma açıldı.

GABORAS: İcralık gayrimenkuller serbest borsada işlem görmeli!

Gayrimenkul Borsası AŞ Üst Yöneticisi Kurtuluş Altun yaptığı açıklamada, "İcralık gayrimenkuller mezatlarda değil serbest borsada, GABORAS'ta, işlem görmelidir. Bu vesileyle değerinde satılarak borçlunun yükü bir nebze hafifletilmelidir" dedi.

Kurtuluş Altun: Gayrimenkullerin, menkule dönüştürülmesi gerekiyor!

Gayrimenkul Borsası AŞ (GABORAS) Genel Müdürü Kurtuluş Altun, "Gayrimenkul servetimiz erimiş gibi gösteriliyor. Bunun arka planında liraya oynanan oyunun bir benzeri var. Bu manipülasyonun arkasında dış etkiler var" dedi...

Gayrimenkul borsası sektöre can simidi olur mu?

Son yıllarda Türk Lirası’nın döviz karşısında hızla değer yitirmesi nedeniyle ülkemizdeki gayrimenkullerin uluslararası alandaki değerleri de düşüyor. Gaboras CEO’su Kurtuluş Altun, sektörün menkulleşme ve borsa oluşumuyla korunabileceğini söylüyor. 

Bankalar gayrimenkullerinin risk skorlarını GABORAS ile ölçüyor!

Gayrimenkul Borsası (GABORAS) Genel Müdürü Kurtuluş Altun yaptığı açıklamada “Bankalar kredi verdikleri ve ipotek olarak aldıkları, KOBİ’ler de teminat olarak bağladığı gayrimenkullerin mevcut durumunu takip ediyor. Düşen teminatlar olduğunda ise önlem alınıyor” dedi.

gayrimenkul borsası nedir Haberi

gayrimenkul borsası nedir

Geçtiğimiz günlerde İSEDAK'ın 30. toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Menkul Kıymetler Borsası gibi bir de Gayrimenkul Kıymetler Borsası kurulması önerisinde bulundu. Cumhurbaşkanının önerisine emlak ve inşaatçılar yeşil ışık yaktı. Önerinin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda gerçekleştirilen hisse senedi ve tahvil gibi menkul değerler yerine yalnızca gayrimenkul değer işlemlerinin gerçekleştirilmesi emlak ve inşaat sektörüne bambaşka bir boyut kazandırarak, sektörde kredi finansmanı ve likidite sorununa da çözüm getireceği düşünülüyor. 

İslam Konferansı Örgütü Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin borsa endeksi sermaye akımlarına kazandıracağı hızın, ülkemizi aynı girişimin gayrimenkul sektöründe de gerçekleştirilmesine sevk etmesi gerektiğini belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun şunları söyledi: "Gayrimenkul Borsası, öncelikle Türkiye ekonomisinin temel lokomotifinin sağladığı katma değerin sektöre katlanarak kazandırılmasında büyük yarar sağlayacaktır. İslam Konferansı Örgütü...