25 / 04 / 2024

Gayrimenkul hisseleri borsada dökülüyor

Gayrimenkul hisseleri borsada dökülüyor

Borsa İstanbul’da, 29 Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GMYO) firmasından 26’sı aktif değerinin altında işlem görürken sadece 3’ü aktif değerinin üzerinde bulunuyor. İşte Zeynep Aktaş'ın Milliyet'teki analizi...

Borsada düzenli temettü veren 41 hisse!

Borsada halka arzların ardından temettü veren hisseler de popüler oldu. Yatırımcılar bu hisseleri merak ediyor. 27,5 bin takipçili Temettü Direktör kullanıcısı, X sosyal medya hesabından düzenli temettü veren 41 hisseyi açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), ABD ticari gayrimenkul piyasasının kötüleşmesi nedeniyle yıllık vergi öncesi kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdüğünü duyurdu. Banka, sert bir kar uyarısı yaparak risk karşılıklarını artırdı ve bu gelişmenin ardından hisseleri %14 oranında değer kaybetti.

Borsada rekor üstüne rekor! İşte haftanın en çok prim yapan ve değer kaybeden hisseleri!

Borsada seçim sonrası başlayan yükseliş trendi aynen devam ediyor. BIST 100 endeksi günlük ve haftalık bazda tüm zamanların rekorunu kırarken, uzmanlar yukarı yönlü hareketin devam edeceğini öngörüyor.

Spor hisseleri Borsada yüzleri güldürdü! Beşiktaş en çok kazandıran şirket oldu!

Spor endeksi, Ocak-Haziran 2023 döneminde yüzde 26 oranında değerlendi. Beşiktaş en çok kazandıran şirket oldu. Peki Fenerbahçe ve Galatasaray'da son durum ne?

Şampiyon Galatasaray borsada taraftarlarını üzdü, Beşiktaş ve Trabzonspor hisseleri yatırımcısını sevindirdi

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketlerinden hesaplanan spor endeksi, mayıs ayında yatırımcısına kaybettirdi. Beşiktaş hisseleri yüzde 10,3, Trabzonspor yüzde 3,5 değer kazanırken, Galatasaray'ın hisseleri yüzde 10,8, Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 7,3 değer kaybetti.

Yatırımcılar dikkat! Borsada Beşiktaş ve Trabzonspor'un hisseleri pozitif ayrıştı!

Borsada işlem gören spor şirketlerinden hesaplanan spor endeksi, Mayıs'ta borsada kaybettirirken, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği'nin hisseleri pozitif ayrıştı.

Borsada tarihi gün yaşandı! En fazla hangi sektör kaybettirdi?

Geçtiğimiz yıl tüm dünya piyasalarından pozitif ayrışan Borsa İstanbul, Çin’den gelen haberle çok moralli olan dış piyasalardan negatif ayrıştı ve günü düşüşle tamamladı. Peki bugün borsada yatırımcısına en fazla hangi sektör hisseleri kaybettirdi?

Fenerbahçe borsada yıldız gibi parladı! Hisseleri 2022’de ne kadar arttı?

Fenerbahçe Futbol A.Ş’nin hisseleri bu yıl rekorlara imza atarak bekleneni aşan artış gösterdi.  Fenerbahçe hisseleri ne kadar yükseldi?  İşte o detaylar…

Yabancılar borsada en çok hangi hisseleri alıyor?

Yabancıların günlük ve haftalık en çok alım satım yaptığı hisseler belli oldu. Peki Yabancılar borsada en çok hangi hisseleri alıyor? 

Fransa’da palet ve talaş şirketlerinin hisseleri borsada yüzde 700 arttı!

Fransa'da enerji fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle halkın talaşa ve katalitik sobalara yönelmesiyle odun satan şirketlerin hisseleri borsada hızla yükselişe geçti. Fransa vatandaşları kışın enerji kıtlığı yaşanacak korkusuyla stok yapmaya başladı.

Enerji krizi Avrupa'nın 'Efendisi' oldu!

Fransa'da enerji fiyatları yükselirken, halkın talaşa yönelmesiyle, odun satan şirketlerin hisseleri borsada hızla yükselmeye başladı.

Bankacılık hisseleri tepe taklak oldu

Bankacılık hisseleri tepe taklak oldu. Karlılık rakamlarıyla dikkat çeken bankaların borsada işlem gören hisseleri yüzde 3,71 değer kaybetti. Bankacılık hisseleri önceki gün yüzde 8 yükselmişti.

Evergrande hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Borç krizinde olan ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande hisseleri Hong Kong borsası tarafından işleme kapatıldı.

Gayrimenkul hisseleri borsada dökülüyor Haberi

Gayrimenkul hisseleri borsada dökülüyor

Borsa İstanbul’da, 29 Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GMYO) firmasından 26’sı aktif değerinin altında işlem görürken sadece 3’ü aktif değerinin üzerinde bulunuyor. Ayrıca bu şirketlerin sadece 7 tanesi enflasyonun üzerinde getiri sağlayabildi.


Borsa İstanbul’da gayrimenkul yatırım ortaklığı (GMYO) sektöründe faaliyet gösteren şirketler, bilançolarındaki aktif değerinin ortalama yüzde 48 altında fiyata işlem görüyor. BIST 100 Endeksi, Ocak 2015’te en yüksek seviyesini test ettiği 91.805’in ardından yaşadığı düşüşle birlikte şimdilerde 73 binli rakamlarda bulunuyor. Son bir yılda endeksteki gerilemeye paralel olarak GMYO hisselerinde de değer kaybı gözleniyor. Bu süre zarfında işlem gören 29 GMYO firmasının çoğunluğunun fiyatı düşerken enflasyonun üzerinde getiri sağlayan hisse sayısı sadece yedi ile sınırlı kaldı. Halihazırda 26 GMYO firması aktif değerinin altında fiyata işlem görürken üç firma aktif değerinin üzerinde...