25 / 04 / 2024

gayrimenkul hisseleri

gayrimenkul hisseleri

Borsa İstanbul’da, 29 Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GMYO) firmasından 26’sı aktif değerinin altında işlem görürken sadece 3’ü aktif değerinin üzerinde bulunuyor. İşte Zeynep Aktaş'ın Milliyet'teki analizi...

İnşaat ve gayrimenkul hisselerinde pozitif ayrışma bekleniyor!

AK Parti’yi tekrar tek başına iktidara taşıyan seçim sonuçlarının ardından piyasalar, aylardır süren istikrarsızlığın izlerini sildi Dolar, 3 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), ABD ticari gayrimenkul piyasasının kötüleşmesi nedeniyle yıllık vergi öncesi kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdüğünü duyurdu. Banka, sert bir kar uyarısı yaparak risk karşılıklarını artırdı ve bu gelişmenin ardından hisseleri %14 oranında değer kaybetti.

Evergrande hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Borç krizinde olan ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande hisseleri Hong Kong borsası tarafından işleme kapatıldı.

Çin'in kurtarmayı seçtiği gayrimenkul şirketlerinin hisseleri yükseliyor!

Dünyada bütün dengeleri değiştiren koronavirüsle sık sık gündeme gelen Çin'in kurtarmayı seçtiği gayrimenkul şirketlerinin hisseleri yükseldi.

Miras kalan gayrimenkul hisseleri satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan ve ardından satılan gayrimenkul hisselerinin üçüncü kişiye satışını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!

DAP Holding iştiraklerinden DAP Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. hisseleri Garanti BBVA Yatırım’ın konsorsiyum önderliğinde halka arz edilecek... 

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında yeniden işleme açıldı!

Mali krizdeki Çin'in en büyük gayrimenkul şirketleri arasında olan Evergrande'nin hisseleri, Hong Kong Borsası'nda yeniden işlem görüyor.

Paylı mülkiyette gayrimenkul hisseleri satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde paylı mülkiyeti ve hisse satış şartlarını kaleme aldı.

Evergrande hisseleri 11 yılın en düşüğünde!

Guangdong eyalet yönetiminden mali destek istemek zorunda kalan Çinli gayrimenkul devi Evergrande'ın hisseleri bugün yüzde 12'nin üzerinde değer kaybetti. Hisseler 11 senenin en düşük seviyesine indi. 

Doğuş GYO hisseleri taban oldu!

Doğuş Holding ana ortağı olduğu Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndaki hisselerinin 32 milyon adetlik bölümünün Borsa İstanbul pay piyasasında bir yıl içinde satışının yapılacağını belirtti. Açıklama sonrası Doğuş GYO hisseleri taban oldu.

Gayrimenkul hisseleri getirisi 16,70 oldu!

Gayrimenkul hisselerindeki getiri 16,70 oldu. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dün itibarıyla üst üste 13'üncü işlem gününü de yükselişle tamamladı...

GYO hisseleri alternatif yatırım aracı oldu!

Borsa İstanbul’da tüm endeksler yükselmeye başladı. Birçok hissenin iskontolu olduğu borsada gayrimenkul yatırım ortaklığı hisseleri, ev almak isteyenler için basamak oldu.

Gayrimenkul hisseleri dalgalı!

Gayrimenkulde yaşanan stok sorunu borsa hisselerini de etkiliyor. Kurların ve faizin yüksek seyretmesiyle gayrimenkul almayı bırakan yatırımcının yüzü, borsada da gülmüyor. 32 gayrimenkul yatırım ortaklığının 17 tanesinde son bir ayda hisse senedi fiyatları değer kaybetti.

Karmen Yapı'nın hisseleri 13.9 milyon TL'ye Metal Gayrimenkul'e satıldı!

Metal Gayrimenkul'ün KAP'a yaptığı açıklamaya göre: Karmen Yapı A.Ş'nin hisseleri 13 milyon 951 bin TL'ye Metal Gayrimenkul'e satıldı.

gayrimenkul hisseleri Haberi

gayrimenkul hisseleri

Borsa İstanbul’da, 29 Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GMYO) firmasından 26’sı aktif değerinin altında işlem görürken sadece 3’ü aktif değerinin üzerinde bulunuyor. Ayrıca bu şirketlerin sadece 7 tanesi enflasyonun üzerinde getiri sağlayabildi.


Borsa İstanbul’da gayrimenkul yatırım ortaklığı (GMYO) sektöründe faaliyet gösteren şirketler, bilançolarındaki aktif değerinin ortalama yüzde 48 altında fiyata işlem görüyor. BIST 100 Endeksi, Ocak 2015’te en yüksek seviyesini test ettiği 91.805’in ardından yaşadığı düşüşle birlikte şimdilerde 73 binli rakamlarda bulunuyor. Son bir yılda endeksteki gerilemeye paralel olarak GMYO hisselerinde de değer kaybı gözleniyor. Bu süre zarfında işlem gören 29 GMYO firmasının çoğunluğunun fiyatı düşerken enflasyonun üzerinde getiri sağlayan hisse sayısı sadece yedi ile sınırlı kaldı. Halihazırda 26 GMYO firması aktif değerinin altında fiyata işlem görürken üç firma aktif değerinin üzerinde...