19 / 03 / 2024

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş

Tasarruf sahiplerinin birikimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni finansal kavramlar gelişmiştir. Bunlardan birisi de Sukuk. Sukuk nedir?‘’Sukuk Arapça kökenli bir kelime olmakla birlikte karşıladığı anlam kısaca faizsiz bonodur. "Finansal sertifika" olarak da bilinir. Gayrimenkul sektörüne et

Konut mağduriyeti çözümsüz kalmayacak!

Zamanında evini teslim alamayıp senet ve kredi ödemeye devam eden konut mağdurlarının derdi sona eriyor. Avukat Kadir Kurtuluş, "Senetler yoluyla oluşan mağduriyetler giderildi. Mahkeme ve Yargıtay kararları ile sabit hale geldi" dedi.

Konut mağdurları parasını faktoringlerden geri alıyor!

Konut mağduriyetlerinde; mağdurların dairelerini alamamaları yetmezmiş gibi bir de faktoringlere devredilmiş senetleri ödemesi, mağduriyetin katlanmasına sebebiyet veriyordu. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyu anlatıyor...

Yeşil binalara teşvik getirilmeli!

Yeşil bina her alanda enerji tasarrufu sağlayan çevre dostu bina demektir. Yeşil bina uygulamaları ile enerji tasarrufu ve doğayı koruma hedeflenmektedir. Çünkü dünyada kullanılan enerjinin büyük bir kısmı binalar tarafından harcanmaktadır.

Kira sözleşmelerinin dava yolu ile sona ermesi!

Bireysel yatırımcılar yatırım yaparken arsa almak yerine konut almayı tercih etmektedirler. Bu arsadan kira geliri elde edemediklerinden kaynaklanmaktadır. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Aidatını ödemeyenin dairesi diğer kat malikleri tarafından alınabilir mi ?

Aldığınız konut ne kadar güzel olursa olsun binada oturan diğer konut sahiplerinin de önemini unutmamalıyız. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Apartman aidatları nasıl hesaplanır?

Apartman ve site sakinlerinin yakındıkları en önemli hususlardan bir tanesi de aidat giderleridir. Aidat ödemelerinin içine ne girer? Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Konutu teslim eden müteahhitin sorumluluğu ne zaman biter?

Konut sahiplerinin karşılaştığı en önemli problemlerden başında aldıkları konutta sonradan ortaya çıkan hatalardır. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor...

Konut alırken gerçek satış bedelini gösterin!

Tapuda gösterilecek satış bedeli sizin alım-satım masraflarınızı etkiler. Alacağınız konutu rayiç bedelinin üstünde alırsanız aldığınız bedeli göstermeniz gerekmektedir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Bankalar hangi durumlarda konut kredisi vermeyebilir?

Bankalar konut kredisi verirken kredi verecekleri konutla ilgili kapsamlı bir araştırma yaptıktan sonra krediyi vermeye karar verirler. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Konut kredisine başvurmadan önce araştırılması gerekenler!

Bankalar konut kredisi verirken kredi verecekleri konutla ilgili kapsamlı bir araştırma yaptıktan sonra krediyi vermeye karar verirler. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

İmar plan değişiklikleri halk onayına sunulmalı mı?

İmar plan değişiklikleri kimi zaman yerinde yapılmayıp kentleri yaşanmaz beton yığınları haline getirmektedir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Kiracının, kira sözleşmesinde öngörülen süre dolmadan evden çıkması!

Hayatın olağan akışı içerisinde beklenmeyen durumların meydana gelmesi sonucu aslında oturmayı planladığınız bir evden süresinden önce çıkmanız gerekebilir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Kat karşılığı dolandırıcılığı kentlerimizi tehdit ediyor!

Günümüzde gayrimenkule ilişkin en sık karşılaştığımız sözleşmelerden bir tanesi de kat karşılığı inşaat sözleşmesidir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Arsa almadan önce dikkat edilmesi gerekenler !

Alım satım sırasında yaşanabilecek sıkıntıların giderilmesi için gerekli uyarı ve bilgilendirmeleri sizin için Avukat Kadir Kurtuluş’a danıştık. ‘’Arsa alırken nelere dikkat etmeliyiz?’’

Dikkat kira sözleşmesine bu maddeleri ekleyin! Dava açmadan önce de kira kontratında bunlara bakın!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahibi ve kiracılar arasındaki dava sayısı artıyor, mahkemeler uzadıkça uzuyor. Gayrimenkul Hukuku uzmanı Avukat M. Güray Küçük X sosyal medya hesabından dava açmadan önce kira sözleşmelerinde bakılması gereken detayları paylaştı.

Gayrimenkul yatırım fonu nedir, yatırımcıya ne gibi yararlar sağlar?

Gayrimenkul Hukuku alanında uzman Avukat Elvan Kakıcı Şimşek gayrimenkul yatırımları ile ilgili önemli detaylar vererek, bu alanda yatırım yapacaklar için yol haritası çizdi.

Günlük kiralamada izin belgesi nasıl alınır? Binadaki kat maliklerini onayı gerekiyor mu? İşte tüm merak edilenler!

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Mehmet Aslan, kiracının alt kiralama yapmasının önüne geçen düzenleme ile beraber kısa dönemli kiralama yapmak isteyen konut sahiplerine izin belgesi alma zorunluluğu getiren yeni yasau yedi soruda özetledi. İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracı krizini ‘arabulucu’ da çözemedi!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki sorunlarının bazılarını ‘arabulucu’ da çözemedi. Yaşanan gelişmeleri Gayrimenkul hukuku uzmanları, değerlendirdi. Uzman isimler hem ev sahiplerine hem de kiracılara uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

Kiracılar dikkat! Yüzde 25'in üzerinde kira artışını kabul ettiyseniz bunu mutlaka yapın

Yüzde 35'lik sınırın üzerinden üç ay geçti. Ev sahipleri ve kiracılar yüzde 25'in üzerinde rakamlarda uzlaşmaya başladı. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı kiracılara önemli bir uyarıda bulundu.

Gayrimenkul davalarında hakkınızı kaybetmeyin!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, Gayrimenkul Hukuku veya diğer tüm hukuk alanlarında idari işlemlerle ilgili kanunlarda yer alan özel süreleri kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Kentsel dönüşüm sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

Gayrimenkul ve kentsel dönüşüm hukuku uzmanı avukat Senem Kiraz, kentsel dönüşüm sözleşmelerinde yaşanabilecek sorunlar hakkında önerilerde bulundu. Kiraz her türlü sorunun çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın devreye gireceğini dile getirdi. 

Satış yetki belgesi olmayana para cezası geliyor!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte yer alan yeni kurala göre  yetki belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Mehmet Aslan söz konusu yeni yönetmeliği değerlendirdi. 

Koronavirüs gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Koronavirüs, dünyayı ve ekonominin her alanını olumsuz yönde etkiliyor. Gayrimenkul sektörü de durumdan endişeli. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, virüsün gayrimenkul sektörüne etkisini anlattı...

Gayrimenkul sektöründe koronavirüsün sözleşmelere etkisi!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, 'gayrimenkul sektöründe korona virüsün sözleşmelere etkisi'ni kaleme aldı...

Gayrimenkul alım satımda komisyon bedeli yüzde 4’ü geçemeyecek!

Gayrimenkul alım  satımda komisyon bedeli yüzde 4’ü geçemeyecek. Gayrimenkul kiralamalarında ise komisyon 1 aylık kira bedelini aşamayacak. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Mehmet Aslan, her iki yönetmeliği tüm yönleriyle anlatıyor...

Değerli konut sahipleri dikkat!

Gayrimenkul hukuku uzmanı Mehmet Aslan, konutunun değeri 5 milyon TL üzerinde olan gayrimenkul sahiplerini uyardı.

Avukat Mehmet Aslan tapu harcı konusunda uyardı!

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Mehmet Aslan uyarıyor; "Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen projeden daire satın aldıysanız, tapu alım satım harcı ödemeyin"

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş Haberi

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş

Bilindiği üzere İslamiyette faiz yasaktır. Gelişen ekonomilerle birlikte İslami şartlara özen gösteren tasarruf sahiplerinin birikimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni finansal kavramlar da gelişmiştir. Bunlardan birisi de Sukuk. Sukuk nedir? Gayrimenkul sektörüne etkisi ve uygulama alanlarını Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor:

‘’Sukuk Arapça kökenli bir kelime olmakla birlikte karşıladığı anlam kısaca faizsiz bonodur. "Finansal sertifika" olarak da bilinir. Kısacası yasak olan faizli kazanca alternatif faizsiz kazanç. En basit şekliyle sukuk bir varlığa sahip olmayı veya ondan yararlanma hakkını göstermektedir. Sukukta yer alan hak-iddia sadece nakit akışı hakkı değil aynı zamanda mülkiyet hakkıdır. Bu, sukuku geleneksel bonolardan farklılaştırmaktadır. Geleneksel bonolar faiz taşıyan menkul kıymetlerden oluşurken, sukuklar temel olarak varlık sepetinde sahiplik hakkından oluşan yatırım sertifikalarıdır.

Sukuk ihracının amacı, toplanan fonlar ile...