26 / 04 / 2024

gayrimenkul satan bankalar

gayrimenkul satan bankalar

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, Bankların elinde bulundurduğu gayrimenkullerin 3 yıl içinde elden çıkarılmasının zorunlu olduğunu söyledi.

Gayrimenkul piyasasında son durum: Alanın kazandığı satanın kaybettiği dönem!

İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale bölgelerinde hizmet veren Simge Emlak Değerleme sahibi Mustafa Altınkök gayrimenkul piyasasında son durumu değerlendirdi. 

Ticari gayrimenkulün çöküşü bankalara 160 milyar dolar yük getirecek!

ABD’nin 4 büyük üniversitesi tarafından hazırlanan rapora göre ticari gayrimenkul, 2008 Büyük Mali Krizi’nden bu yana en büyük çöküşünü yaşayabilir. Bu gelişme 160 milyar dolarlık ek zararla karşılaşabilecek ABD bankaları için de kötü haber...

Küresel gayrimenkul krizi yaklaşıyor mu? Emlak krizi finans sektörünü etkileyecek mi?

Dünya çapındaki merkez bankalarının faiz artırımları ile birlikte emlak piyasasında l söylentiler yeniden gündeme geldi. The Telegraph'ın haberine göre ticari gayrimenkul krizi finans sektöründe önemli bir etki yaratmayacak.

Çin'de gayrimenkul şirketlerine en az 220 milyar yuan kredi verilecek!

Çin'in büyük kamu bankalarının gayrimenkul geliştirme şirketlerine en az 220 milyar yuan yeni kredi vereceği açıklandı.

Çin'de emlak krizi büyüyor! Nitelikli gayrimenkul projeleri için kredi geliyor mu?

Çin'de mortgage boykotu devam ederken, düzenleyici kurumlar tarafından dikkat çeken bir adım atıldı. Düzenleyici kurumlar bankaları nitelikli gayrimenkul projelerine kredi sağlamak amacıyla teşvik edecek. 

Tapu satış bedelinin düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri yapılırken tapuda devir işlemi yapabilmek için belirlenen miktarda harç ödenmesi gerekiyor. Tapu harçları gayrimenkulü satan ve alan kişiler tarafından ayrı ayrı tahsil ediliyor. Tapu harçları ödenmezse gayrimenkulün devir işlemi yapılmıyor.

Ev alıp satan bu yıl ne kadar tapu masrafı ödeyecek?

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında hem alıcıdan hemde satıcıdan tapu harcı ödemesi tahsil ediliyor. Tapu harcı masrafı tarafların anlaşması halinde sadece alıcıdan da tahsil edilebiliyor. Peki, ev alıp satan bu yıl ne kadar tapu masrafı ödeyecek? İşte tüm merak edilenler...

Bankalar gayrimenkul deposu oldu!

Konuttan villaya, fabrikadan dükkana binlerce gayrimenkul bankaların eline geçti. Ödenemeyen krediler sebebiyle 5 bin 206 ipotekli gayrimenkul, bankaların oldu. Kamu bankalarında hala satılık toplam 2 bin 133 konut bulunuyor.

Gayrimenkul sektörü faiz kampanyası bekliyor!

Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber yaptığı açıklamada, bankaların yeni bir konut kampanyasına başlaması gerektiğini söyledi.

Kamu bankaları gayrimenkul zengini oldu!

Devlet bankalarının alacaklarına karşılık el koymuş olduğu gayrimenkuller, bankaları adeta emlak zengini yaptı...

Bankalar konut zengini oldu! 

Türkiye genelinde ödenemeyen krediler sebebiyle birçok taşınmaz bankaların oluyor. Koronavirüs pandemisi sebebiyle yaşanan ekonomik güçlüklerin ardından kredi ödemelerinde güçlük çekilmeye başlandı. Böylece bankalar gayrimenkul zengini oldu. 

Bankalar emlakçı oldu! Daha ucuz ev fırsatı!

Bankalar ellerindeki gayrimenkulleri özel fiyatlarla satışa çıkardı. Peki bankadan satılık gayrimenkul alınır mı? Bankadan satılık gayrimenkul almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Bankalar, 'emlakçı, galerici ve fabrikatör' olacak!

Türkiye genelinde ödenemeyen krediler sebebiyle birçok gayrimenkul bankalara geçiyor. Kovid-19 salgını sebebiyle de yaşanan ekonomik sıkıntılar kredi ödemelerinin yapılamamasına neden oluyor. Bu durum bankaları emlakçıya çevirdi...

gayrimenkul satan bankalar Haberi

gayrimenkul satan bankalar

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, emlakçı olan bankaları yakından ilgilendiren önemli açıklamada bulundu. Geri dönmeyen kredilere karşılık haciz yoluyla el koydukları gayrimenkuller nedeniyle bankalar emlakçıya döndü. 


Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bankalarda konut, arsa, tarla, fabrika, bina, bahçe, dükkan, lüks villa, ahır, tavuk çiftliği gibi binlerce gayrimenkul bulunuyor. 


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Akben'in bankaları yakından ilgilendiren açıklaması şu şekilde; "Bu gayrimenkullerin 3 yıl içinde elden çıkarılması...