28 / 03 / 2024

gayrimenkul satış vergisi

gayrimenkul satış vergisi

Gayrimenkulünü elden çıkaran mal sahipleri belli koşullarda vergilendiriliyor. Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü satanlar bu yıl vergi ödeyebilir. Peki, değer artış kazancı vergisi 2022 ne zaman ödenir?

Gayrimenkul satacaklara müjde! O vergiyi düşürebilirsiniz!

T24 köşe yazarı Murat Batı, bugünkü köşesinde gayrimenkul satanların vergilerinin endeksleme yöntemi ile azaltılmasını kaleme aldı. İşte Murat Batı'nın o yazısı...

Antalya'da emlak vergisi ve KDV'den muaf gayrimenkul satılacak!

Kumluca Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Antalya Kumluca'da yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Satış ihalesi 17 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkul satışlarındaki kazançlar kurumlar vergisinden muaf mı?

1 Nisan itibariyle başlayan kurumlar vergisi beyan süreci 30 Nisan akşamı bitecek. Peki gayrimenkul satışlarındaki kazançlar kurumlar vergisinden muaf mı? İşte detaylar...

Koronavirüs günlerinde gayrimenkul satış vergisi!

2019 yılı içerisinde gayrimenkulden elde edilen gelirin tutarına veya gayrimenkulün alım tarihine göre beyanname verilmesi ve üzerinden gelir vergisi ödenmesi gerekiyor.

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi bugün başlıyor!

Gayrimenkulünü satıp veya kiraya verip gelir elde edenler bu sene ilk vergi borcunun taksidini Mart ayında ödedi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemeleri ise bugün başlıyor.

Gayrimenkul satışında gelir vergisi 2018!

Gayrimenkul satışlarından elde edilen gelirler vergilendiriliyor. Gayrimenkul satışında gelir vergisi dönemi 1 Mart itibari ile başlıyor..

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, henüz tapusu olmayan dairelerin satışı için imzalanıyor. Sözleşme noterde düzenleniyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017 ne kadar?

Gayrimenkul gelir vergisi nasıl hesaplanır 2017?

Gayrimenkullerin satılması halinde elde edilen kazanç belli durumlarda vergilendiriliyor. Peki, gayrimenkul gelir vergisi nasıl hesaplanır 2017? Vergi ne zaman ödenir?

2017'de alınan gayrimenkulün vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi 2017 için ilk taksit dönemi başladı. Peki, bu sene satışı gerçekleşen gayrimenkulün vergisini kim ödeyecek? 2017'de alınan gayrimenkulün vergisi ne zaman ödenir?

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 5 gün!

Gayrimenkul sahipleri kiralama ve alım satım işlemleri için vergi ödemek ile mükellef oluyor. 31 Temmuz'da sona erecek gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 5 gün kaldı..

Gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl olacak?

Değer artış kazancı vergisinin de yer aldığı Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı için çalışmalar devam ediyor. Peki, yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile neler değişecek? Gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl olacak?

Gayrimenkul satışından elde edilen kazanç nasıl vergilendirilir?

Gelir Vergisi Kanunu'nun mükerrer 80 inci maddesinin 6. bendi uyarınca, mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. Gayrimenkul satışından elde edilen kazanç nasıl vergilendirilir?

3 adımda gayrimenkul gelir vergisi ödeme işlemleri!

Gayrimenkul gelir vergisi, taşınmaz malların belli bir süre içerisinde satılması halinde senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. İşte 3 adımda gayrimenkul gelir vergisi ödeme işlemleri..

gayrimenkul satış vergisi Haberi

gayrimenkul satış vergisi

Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkullerin elden çıkarılması vergi konusunu oluşturabiliyor. Değer artış kazancı vergisini taşınmazını satan herkes ödemiyor. Kanunun mükerrer 80 inci maddesinin 6 ıncı bendi uyarınca taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar için vergi ödemesi yapılıyor. 

Buna göre taşınmaz malını 5 sene içerisinde elden çıkaran kimseler bir sonraki sene içerisinde değer artış kazancı vergisi ödemek ile mükellef oluyor.

Elden çıkarma; kanunda belirtilen mal ve hakların satılması, bir ivaz karşılığında devir ve temliki, trampa edilmesi, takası, kamulaştırılması, devletleştirilmesi, ticaret şirketlerine sermaye olarak konulmasını ifade ediyor. 

Dolayısı ile 5 yıl içinde satın aldığı taşınmazı 2021'de satan kimseler 2022 yılı değer artış kazancı vergisi mükellefi oluyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2022 ne zaman ödenir?

DEĞER ARTIŞ KAZANCI...