19 / 04 / 2024

gayrimenkul satışına takip

gayrimenkul satışına takip

"Evini satmak, kiralamak isteyen arsasını satmak isteyen internet ortamında değişik sitelere ilan veriyor, reklam veriyor" diyen Maliye Bakanı Naci Ağbal kuracakları yeni birimle evini satanları takip edecelerini söyledi.

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yapancılara gayrimenkul satışına ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda Gürcafer, emlak satarken ipin ucunun kaçtığını ve düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Adlı, bu senenin dört ayında yabancılara en fazla gayrimenkulün Antalya ve İstanbul'da satıldığına dikkat çekti. Adlı, gayrimenkul satış rakamında azalma olduğuna da dikkat çekti. 

Mart ayında 277 bin 496 gayrimenkul satışı yapıldı!

Türkiye genelinde mart ayındaki gayrimenkul satış işlemleri şubat ayına göre yüzde 83 arttı. Mart ayında  toplam 277 bin 496 gayrimenkul satışı yapıldı.

Gayrimenkul satışının altın anahtarı müşteri deneyimi!

Yeni nesil müşteri deneyimi mahalli gayrimenkul pazarına doğrultu veriyor. Emlak sektörünün dinamikleri değişiyor. Gayrimenkul satışının anahtarı müşteri deneyimi oldu!

Atlas Dikili Gayrimenkul Satış Ve Yönetim Anonim Şirketi kuruldu!

Atlas Dikili Gayrimenkul Satış Ve Yönetim Anonim Şirketi Kadıköy’de Ender Haberdar, Erkan İdris Ulusel, Güldenir Kurtar, Şükrü Cerrahoğlu, Fevzi Ömer Çelik, Uğur Fora Ve Serdar Göktürk ortaklığına kuruldu.

İnternetten gayrimenkul satışına yeni düzenleme fiyatları uçuracak! 

İnternetten gayrimenkul satışına ve kiralamaya yeni düzenleme geldi. Sektör temsilcileri bu düzenlemenin konut fiyatlarını uçuracağına dikkat çekti...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerli? Satış vaadi sözleşmesi zamanaşımı süresi nedir?

Gayrimenkullerin satışına yönelik işlemlerde resmi bir belge niteliği taşıyan satış vaadi sözleşmesi, ileri tarihli bir satış kontratının teminatını oluşturan bir ön sözleşme olarak ifade ediliyor. Peki, Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerlidir? İşte tüm detaylar...

Gayrimenkul satıcılarına ücretsiz satış fırsatı!

Gerçek ve ekspertiz raporlu gayrimenkulleri alıcılarla bir araya getiren, Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapucom, gayrimenkul satışı yapacak olan kişilere ücretsiz satış yapabilecekleri uygulamayı hayata geçiriyor.

Yabancıya gayrimenkul satışına vatandaşlık dopingi!

Dolarda gerçekleşen yükseliş sonrasında bazı konut sahipleri ve emlakçıların evleri 'vatandaşlığa' uygun notu ile satışa sunduğu belirlendi. 250 bin dolar değerli gayrimenkul satın alınarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık hakkına sahip olunabildiği belirtilen 1.997 ilan bulunuyor.

Usulsüz gayrimenkul satışlarına yönelik çekirge operasyonu başlatıldı!

İçişleri Bakanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, usulsüz gayrimenkul satışları ve birçok suça yönelik "çekirge operasyonu" başlattı. 

Açık artırmayla gayrimenkul satışına 'internet' vizesi!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi. Yeni kanun teklifi ile gayrimenkuller artık internetten açık artırmayla satılabilecek.

İnternetten gayrimenkul satışına düzenleme!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile internetten gayrimenkul satışı düzenlenecek...

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterler tarafından yapılabilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 9 amaç altında sıralanan 50 hedef ve 393 faaliyetten oluşan İnsan Hakları Eylem Planı'na göre gayrimenkul satış sözleşmelerin noterler tarafından yapılabilecek.

gayrimenkul satışına takip Haberi

gayrimenkul satışına takip

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gayrimenkul alım, satımı, kiralanması ile ilgili elektronik ortamda yoğun bir aktivite olduğunu söyledi. Ağbal konuyla ilgili şunları söyledi; “Evini satmak, kiralamak isteyen arsasını satmak isteyen internet ortamında değişik sitelere ilan veriyor, reklam veriyor. Biz yeni birimimizle buraları takip edeceğiz. Antalya’da bir villa var kiraya vermek istiyor ama kendisi uğraşmak istemiyor. Bir aracı internet sitesine bilgiler giriliyor, kiralamak isteyen kişi ödemesini internet sitesine yapıyor, internet sitesi de o villanın sahibine ödüyor, arada komisyon alıyor. İnternet sitesi aracılık hizmetinden dolayı gelirini beyan etmeli, villa sahibi de kiraladığı için beyanda bulunmalı. Bizim kuracağımız yeni birim sektör sektör, il il, faaliyet faaliyet takip edecek. Arada komisyon verilmiyorsa ticaret yok sorun da yok. Ama bir kişinin internet sitesi var, kredi...