28 / 03 / 2024

gayrimenkul sektörü büyüme

gayrimenkul sektörü büyüme

Gayrimenkul sektörünün 2018’de yüzde 2.3 oranında büyüme kaydettiğini ve umut verici bir tablo ortaya koyduğunu söyleyen GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, sektörü canlandırmak için çözüm önerilerini sıraladı.

Gayrimenkul sektörü dengeli büyüyecek!

Gayrimenkul sektöründe kalıcı projeleri hayata geçiren Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kabadayı, ''2019, gayrimenkulde dengeli büyümenin yılı olacak'' diye konuştu.

Gayrimenkul ile turizm birlikte büyüyor!

Uzakrota Travel Summit yapıldı. Cathay Group Yönetim Kurulu Üyesi Okan Süha Yıldırım, "Gayrimenkul ve turizm sektörleri geliştikçe, ortak paydaları da genişliyor." dedi.

Konutta orta sınıfı kervana katmak!

Konut piyasasındaki kamu-özel sektör işbirliğinin, etkin bir teşvik sistemi içinde, alt-orta gelir grubunun konut ihtiyacının giderilmesine yönelmesi ile yeni bir ivme yakalanabilir. Üstelik de daha sosyal içerikli olabilecek bir sektörel ivme. İşte SPK Başuzmanı Dr. Yener Coşkun'un yazısı....

Gayrimenkul sektörü hızla büyüyor!

TÜİK, konut satış rakamları araştırma sonuçlarına göre 2017 yılı mayıs ayı satış rakamlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 artış gösterdi. Mayıs ayında toplamda 116 bin 558 konut satıldı.Konuyla ilgili Özyurtlar Holding, 216 Yapı ve İnsay Yapı'nın patronları görüşlerini paylaştı..

Gayrimenkul sektörü kabuk değiştirdi!

Büyümenin dinamo sektörü gayrimenkul, 2002 yılından itibaren kabuk değiştiriyor. 15 yılda daha nitelikli, markalı konut olarak adlandırdığımız site tarzı projeler artış gösterdi. Konutların kalitesi yükseldi.

Konut bankası kurulmalı!

Ahmet Akbalık, Türkiye gayrimenkul sektörünün ve özellikle konut pazarının son 10-15 yılda çok önemli bir büyüme kaydettiğini, bunda Emlak Konut GYO ve TOKİ gibi kurumların da lokomotif görevi üstlendiğini söyledi.

Son 13 yılda en hızlı büyüyen sektör gayrimenkul oldu!

AKP hükümetinin iktidar olduğu dönemde piyasa değeri en hızlı büyüyen sektörler gayrimenkul ve ticaret, yavaş büyüyenlerse tekstil ve orman oldu.

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

Gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi?

TL’nin döviz karşısında değer kaybına uğraması gayrimenkul pazarında yabancıların ve gurbetçilerin iştahını artırdı. Peki gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sektöründe online teknoloji dönemi!

Koronavirüs salgını ile beraber gayrimenkul sektöründe dijitalleşme hız kazanmaya başladı.  Son zamanlarda alıcıların yüzde 89'u kiralama ve satın almalarını online gerçekleştiriyor. 

İnşaat sektöründe süper büyüme beklentisi!

Dünyanın farklı bölgelerinden inşaat sektörü temsilcileri, küresel inşaat sektörünün gelecek dönemde hızlı bir büyüme sürecine gireceğine ve inşaat malzemelerine olan talebin bütün dünyada artacağına dikkat çekiyor. 

2021 yılı gayrimenkul sektöründe büyük değişim ve dönüşüm yılı olacak!

Temelleri 23 yıl önce atılan Altın Emlak, 2021'de 30 yeni temsilcilik açmayı hedefliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "2021 yılının gayrimenkul sektöründe büyük değişimin ve dönüşümün yılı olacağını söyleyebiliriz" dedi.

Gayrimenkul sektörü 2020 yılına damgasını vurdu! 

Coldwell Banker Başkent Genel Müdürü Evren Barutçu, pandemi döneminde gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirerek 2021 yılı için ön görülerini paylaştı... 

İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı!

Türkiye İMSAD Ocak 2021 Sektör Raporu yayınlandı. Rapora göre, 2020 yılında ipotekli konut satışlarının payı yeniden önemli ölçüde arttı ve yüzde 38,2 oldu. İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı

2020'de Almanya'da sadece inşaat sektörü büyüdü!

Pandemi etkisi altında geçen 2020 yılı Almanya ekonomisini olumsuz anlamda etkiledi. Ülkede sadece inşaat sektöründe büyüme yaşandı.

Gayrimenkul sektörü büyümeye devam edecek!

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, gayrimenkul sektörünün 2021'de büyümeye devam edeceğini belirtti. 

Gayrimenkul sektörü 2020'yi rekorla kapatıyor!

Gayrimenkul sektörü 2020 yılını koronavirüs pandemisine rağmen rekorla kapatıyor. Kamu ve özel bankalarının düşük faizli kampanyası sayesinde 11 ayda yaklaşık 1.4 milyon konut satıldı.

Büyüme rakamları, yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkiliyor!

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, dün açıklanan sektör bazlı büyüme rakamları ve inşaat sektöründeki büyüme hacminin yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkilediğini söyledi.

Coldwell gayrimenkul sektöründe hedef büyüttü!

Coldwell Banker Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar; yaptığı açıklamada, son dönemde yeniden canlanmaya başlayan gayrimenkul sektöründe yeni yatırımlarla hedef büyüttüklerini dile getirdi.

İnşaat sektöründe 2020 büyüme hedefleri!

2019'da 41 büyük holdingten 12'si yüzde 3-35 büyüme beklediğini açıklamıştı. 2020'de ise salgın ortamında 36 holdingten sadece 4'ü büyüme 2'si ise sıfır büyüme bekliyor.

gayrimenkul sektörü büyüme Haberi

gayrimenkul sektörü büyüme

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, gayrimenkul sektörünün 2018’de yüzde 2.3 oranında büyüme kaydettiğini ve umut verici bir tablo ortaya koyduğunu söyledi. Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, canlanmanın yeni yılda da süreceğini belirten Yetgin “Bu yıl canlanmanın en yoğun olduğu alan yabancı yatırımcıya yapılan satışlar oldu. Bu ciddi artışın 2019’da da sürmesini bekliyoruz. Sektör olarak, 2019 yılında ılımlı bir dengelenme süreci yaşanacağını düşünüyoruz. Gayrimenkul, her daim gelişme potansiyeli olan bir sektör ve Türk ekonomisine önemli destek sağladığı da bir gerçek. Sektörümüzün hızla gelişen dünyaya uyum sağlaması için güncel düzenlemelerle önünün açılması gerekiyor” dedi.

KONUT POLİTİKASI LAZIM

Sektörü canlandırmak için çözüm önerilerini sıralayan Yetgin, şunları söyledi: “Birinci el konut satışlarının cazip hale getirilmesi, sektöre yönelik vergi indiriminin kalıcı olması, çalışan kesimin...