26 / 04 / 2024

GAYRİMENKUL sektörüne yerli ve yabancı ilgisi

GAYRİMENKUL sektörüne yerli ve yabancı ilgisi

GAYRİMENKUL sektörüne yerli ve yabancı ilgisi beraberinde bu alanda sermaye piyasası araçlarının da çeşitlenmesini getiriyor. SPK’nın geçen yıl düzenleme getirdiği Gayrimenkul Yatırım Fonları da bu yeni ürünlerin başında geliyor.

Ademsan Makine'den inşaat sektörüne kolay çalışma çözümleri!

Ademsan Makine, yüksek yapılı projelerde sağladığı hızlı ve teknolojik yeniliklerle her yükseklikte güvenli çözümler üretiyor. İnşaat sektörüne kolay çalışma çözümleri sunan Ademsan Makine, yerli üretim yapıyor...

İnşaat sektörüne yerli ürün dopingi!

Yerli bir firmanın üreterek dünya piyasasına sunduğu püskürtmeli saten macun ‘Spraygips’ inşaat sektöründe de adeta bir devrim olarak nitelendiriliyor. 

İnşaat sektörüne yerli ürün kullanımı can suyu olacak!

Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, inşaat sektörüne dair değerlendirmeler yaptı. Ülkealan, yeni yükselecek olan projelerde yerli ve milli vurgusu üzerinde durdu.

Gürsel Baran'dan inşaat sektöründe yerli malı kullanalım çağrısı!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, inşaat sektörüne seslenerek özellikle tesisat inşaat malzemesi olarak yerli ürünleri tercih etmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Ankara ekonomisinin yüzde 65'i inşaat sektörüne bağlı!

İÇ Mimar Murat Altuntaş, Başkent, ekonomisinin yüzde 65'inin inşaat sektörüne dayalı olduğunu dile getirdi. Altuntaş, sadece yerli yatırımcı konut sektöründe bir artış olamayacağının altını çizdi.

Gayrimenkul Yatırım Fonları'na yoğun ilgi bekleniyor!

GAYRİMENKUL sektörüne yerli ve yabancı ilgisi beraberinde bu alanda sermaye piyasası araçlarının da çeşitlenmesini getiriyor. SPK’nın geçen yıl düzenleme getirdiği Gayrimenkul Yatırım Fonları da bu yeni ürünlerin başında geliyor.

Türk Gayrimenkul sektörü körfez yatırımcılarıyla buluşacak!

KONUTDER olarak, Türk gayrimenkul sektörüne yeni bir ivme kazandırmak için sektörün temsilcilerini yeni yatırımcılarla bir araya getirmek amacıyla “TÜRK GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNÜN KÖRFEZ YATIRIMCILARI İLE BULUŞMASI” programını gerçekleştirecek.

Mustafa Baygan:Tüketicinin emlak sektörüne güveni tam!

ERA Türkiye'nin Koordinatörü Mustafa Baygan, inşaata olan güven artışını emlak sektörüne güvenin hiç bitmeyeceği şeklinde yorumlarken "Kimse ağzına balon kelimesini almasın, tüketicinin gayrimenkule güveni her zaman tam" dedi.

Türk Barter'dan inşaat sektörüne destek kredisi!

Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sırrı Şimşek, Türk Barter'dan inşaat sektörüne destek kredisi verdiğini böylece firmaların nakit parasının kasalarında kaldığını söyledi.

Emlak sektörüne güven hiç bitmez!

ABD’li gayrimenkul danışmanlık devi ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, inşaata olan güven artışını ‘Emlak sektörüne güven hiç bitmez” şeklinde yorumladı.

Sukuk Uygulama Alanları / Sukuk’un gayrimenkul sektörüne etkisi!

Tasarruf sahiplerinin birikimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni finansal kavramlar gelişmiştir. Bunlardan birisi de Sukuk. Sukuk nedir? Gayrimenkul sektörüne etkisi ve uygulama alanlarını Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor..

Türkiye'de gayrimenkul sektörüne son 10 yılda 40 milyar dolar sermaye aktı!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği Başkan Vekili Haluk Sur Türkiye'de gayrimenkul sektörüne 10 yılda 40 milyar dolar sermaye aktığını, 15 milyar dolarının AVM'lere, 25 milyar dolarının da bireysel konut satışına yöneldiğini ifade etti.

2000 yılında İş Bankası, ilk kez konut sektörüne girmiş!

2000 yılında İş Bankası, Ömerli'de yapılacak 'Casaba İş-Koray' projesiyle konut sektörüne girecekmiş. Ayvalı Çiftliği bölgesinde ormanlık arazi üzerine inşa edilecek konutlar 136 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılacakmış.

GAYRİMENKUL sektörüne yerli ve yabancı ilgisi Haberi

GAYRİMENKUL sektörüne yerli ve yabancı ilgisi

GAYRİMENKUL sadece Türkiye’de değil dünyada da popüler bir yatırım alanı. Konut ihtiyacı artarak devam eden genç nüfusa sahip Türkiye’de, özellikle yabancıya konut satışının serbestleşmesiyle gayrimenkul son yılların en cazip sektörlerinden biri haline geldi. Sektördeki dinamizm, sermaye piyasası aracı olarak da gayrimenkulün yatırımcının radarına girmesini sağladı. Bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2014 yılı başından bu yana Gayrimenkul Yatırım Fonları’na ilişkin getirdiği düzenlemelerle birlikte bu alanda yatırımcıya yeni bir yatırım aracı sundu. Gayrimenkul sektörünün fırsatlarını yatırımcı ile buluşturan yepyeni bir varlık sınıfı olarak tanımlayabileceğimiz Gayrimenkul Yatırım Fonları’nın önümüzdeki dönemde yatırımcının yoğun ilgi göstereceği ürünlerden biri olacağı öngörülüyor. 


SEKTÖRE KAYNAK

Tasarruf sahipleri konut, ofis, dükkan gibi kira geliri getiren mülklere veya gelişme potansiyeli taşıyan bölgelerde arazi ve arsalara yatırım yaparak hem parasının değerini...