27 / 04 / 2024

gayrimenkul sertifikası

gayrimenkul sertifikası

Gayrimenkul sertifikası hakkında açıklama yapan KONUTDER Başkanı Altan Elmas,"Sertifika, düşük gelirli kesimlere faiz ödemeden biraz zamana yayarak konut edinebilme imkanı, firmalara da çok daha geniş bir tabandan finansman temin etme imkanı verecek." dedi.

Gayrimenkul sertifikası tekrar gündeme gelecek!

Gayrimenkul Sertifikası yeni finansal yatırım aracı olarak hayatımıza girmişti ancak istenilen başarıya ulaşamadı. Gayrimenkul Sertifikası yeniden masaya yatırıldı. 

Park Mavera 3 gayrimenkul sertifikaları kredi ile satılabilecek!

Borsa İstanbul'da işlem gören TOKİ Park Mavera 3 gayrimenkul sertifikaları sermaye piyasası araçlarının kredili alım işlemlerine konu olabilecek.

Himmet Karadağ: Ben de gayrimenkul sertifikası almak istiyorum!

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ borsa başkanı ve çalışanına hisse, bono, sertifika alımının yasak olmasından yakınıyor. Karadağ konuyla ilgili SPK'ya yazı yazmış...

Gayrimenkul sertifikasında iskonto karışıklığı çözüldü!

İlk gayrimenkul sertifikası çıkarılan proje Park Mavera 3’te sertifika fiyatı önceki gün yüzde 7.5 düşerek 42.5 liradan 39.3 liraya indi.

Emrah Dalkaya: Gayrimenkul sertifikasına ciddi bir ilgi var!

Makro İnşaat Pazarlama Müdürü Emrah Dalkaya, 30 Mart'ta gerçekleştirilen emlakkulisi.com sektör buluşmalarında gayrimenkul sertifikası hakkında konuştu...

Gayrimenkul sertifikası küçük bütçelere yatırım yolu açıyor!

Gayrimenkul projesinin yatırımcı fonlarıyla finanse edilmesini ve yatırımcıların proje sertifikaları nispetinde ortak olmasını sağlayan yeni bir sistem geliyor. Böylece, küçük bütçelerle büyük yatırımın yolu açılıyor...

Gayrimenkul sertifikasında risklere dikkat!

Gayrimenkul sertifikasında ilk satışların yapılacağı Park Mavera 3 projesinde talepler toplanmaya başlarken 10 şirketin daha sertifikalı satış için beklediği belirtildi.Sertifika sisteminin sektöre yeni bir finansman, yatırımcıya faizsiz yatırım aracı olması beklenirken bazı uyarılar gelmeye başladı

Gayrimenkul kampanyaları sektörü canlandıracak!

Gayrimenkul uzmanlarına göre, yabancılara konut satışında KDV indirimi ve gayrimenkul sertifikası yoluyla konut satışı sektörü canlandıracak. Kampanyaların sektörü daha güçlü yapması bekleniyor.

Konut piyasasında yeni vizyon: Metrekarelik konut yatırımı!

Olay Bursa Gazetesi köşe yazarı Feridun Eyüpoğlu konut sertifikasıyla ilgili değerlendirme yaptı. İşte Eyüpoğlu'nun o yazısı

Gayrimenkul sertifikası ile sektör yeni bir enstrümana kavuşacak!

Habertürk Gazetesi Köşe Yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında gayrimenkul sertifikası konusunu ele aldı. İşte o yazı...

Ergün Turan: Mega projelere de sertifika için çalışıyoruz!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, gayrimenkul sertifikalarının mega projelerde kullanılması için de çalıştıklarını dile getirdi.

Gayrimenkul sertifikalarından inşaat sektörüne doping etkisi!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Uludağ Zirvesi'nde Türkiye'nin ilk gayrimenkul sertifikası ihracına hem küçük hem de büyük yatırımcılardan ciddi bir talep geleceğini belirtti. Turan, gayrimenkul sertifikalarının inşaat sektörüne önemli bir finansman imkanı sağlayacağını müjdeledi.

Gayrimenkul sertifikası yatırım yapacakları cesaretlendirecek!

Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, TOKİ imzasıyla hayata geçen gayrimenkul sertifikası hakkında bilgi verdi. Gülçiçek, serfikanın detaylarını paylaştı.

Gayrimenkul sertifikası birikmiş sermaye için önemli alternatif olacak!

TOKİ Başkanı Turan, gayrimenkul sertifikasının Türkiye’de çok uzun yıllardır konuşulan hadise olduğunu belirtti. Turan, "Gayrimenkul sertifikası, özellikle Körfez ülkelerindeki birikmiş sermaye için gelecekte önemli alternatif olacak." dedi.

Polat Holding'in Duna Pearl projesine Altın LEED Sertifikası!

Türkiye’de ve globalde, gayrimenkul ve enerji sektörlerinin öncü oyuncular arasında yer alan Polat Holding'in 65 seneyi aşkın tecrübesi ile Budapeşte’de inşa ettiği Duna Pearl projesi, ABD Yeşil Bina Konseyi USGBC tarafından Altın LEED sertifikasına layık görüldü.

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası ile ilgili bilgi verdi.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Kira sertifikası ihracına konu taşınmazlarda yeniden değerleme yapılamayacak!

Sat-kirala-geri al işlemine veya kira sertifikası ihracına tabi olan gayrimenkul ve iktisadi kıymetler için değerleme işlemi gerçekleştirilemeyecek.

Halk Varlık Kiralama 100 milyon TL kira sertifikası sattı!

Halk Varlık Kiralama, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin fon kullanıcısı olduğu, 148 gün vadeli 100 milyon TL tutarında kira sertifikası sattı. 

Halk Varlık Kiralama'dan 2 milyar TL'lik kira sertifikası ihracı!

Halk Varlık Kiralama'nın Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin fon kullanıcısı/kaynak kuruluş olacağı yapıda, tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 2 milyar TL tutarına kadar kira sertifikası ihracı kararlaştırıldı. 

Gayrimenkulde alternatif enstrüman: Gayrimenkul sertifikası ihracı!

Gayrimenkul sektörünün uzman isimleri 3 yılın ardından ilk kez hayata geçirilen gayrimenkul sertifikası ihraçlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Halk Varlık Kiralama 2 milyar TL kira sertifikası ihraç edecek! 

Halk Varlık Kiralama A.Ş.'nin Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin fon kullanıcısı olacağı 2 milyar TL tutarına kadar kira sertifikası ihraç etmesine karar verildi...

TOKİ, Park Mavera 3'te satılan 61 konutun fon dağıtımını gerçekleştirdi!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesi kapsamında gayrimenkul sertifikası sahiplerine 61 adet konutun satışından elde edilen 55.998.928,63 TL'nin dağıtım işlemi gerçekleştirildi...

Vatandaş artık mega projelere ortak olabilecek!

16 senelik Bankacılık Yasası değişiyor. Kısa bir süre önce çıkarılan gayrimenkul sertifikasının kapsamı da genişliyor. Vatandaş artık büyük ölçekli projelere ortak olarak elde edilecek kardan pay alacak.

Park Mavera 3 güncel fiyat listesi Ocak 2020!

Park Mavera 3'te gayrimenkul sertifikasına konu olmayan benzer nitelikte bağımsız bölümlerden satışta olanların ve satışı gerçekleşenlerin ortalama satış fiyatları yayınlandı....

Park Mavera 3 güncel fiyat listesi Aralık 2019!    

TOKİ projelerinden Park Mavera 3 projesinde, gayrimenkul sertifikasına konu olmayan benzer nitelikte bağımsız bölümlerden satışta olanların ve satışı gerçekleşenlerin ortalama satış fiyatları yayınlandı....

Park Mavera 3 güncel fiyat listesi Kasım 2019!

TOKİ projelerinden Park Mavera 3 projesinde, gayrimenkul sertifikasına konu olmayan benzer nitelikte bağımsız bölümlerden satışta olanların ve satışı gerçekleşenlerin ortalama satış fiyatları yayınlandı....

gayrimenkul sertifikası Haberi

gayrimenkul sertifikası

Hürriyet Gazetesi'nin düzenlediği "Türkiye Finans Forumu" kapsamında "Gayrimenkul Finansmanında Alternatif Enstrümanlar" başlıklı oturum düzenlendi. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas oturumda konuşma yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan haberde; Elmas, "KONUTDER üyesi en az 8-10 belli-başlı firmamız önümüzdeki yıl içerisinde sertifikaların bir ucundan tutarak halka arz yapamaya başlayacağız." dedi.


Gayrimenkul sertifikasına ilişkin değerlendirme yapan Altan Elmas, Geçen yıl SPK'nın gayrimenkul sertifikasını yeniden düzenleyerek bir projede TOKİ ile arzını gerçekleştirdiğini, ancak devamında ikinci bir proje eklenemediğini ifade etti. 


KONUTDER olarak bu konuda çeşitli tespitleri olduğunu belirten Elmas, sektörün taleplerini ve işleyişlerle ilgili talepleri Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş'a arz ettiklerini söyledi. Geçen haftalarda yayınlanan yeni tebliğde taleplerinin büyük kısmının dikkate...