18 / 04 / 2024

Gayrimenkul tahvili senedi

Gayrimenkul tahvili senedi

Gayrimenkul tahvili senedinden bahseden Başbakan Yıldırım, "Bir ev alacak ama parası yok, gayrimenkul kağıdı alacak. Dairenin yüzde 10'u kadar parası var. O parayı verecek, daire 2 sene sonra kaç paraya çıkmışsa verdiği parayı fazlasıyla geri alacak." dedi.

İngiliz yatırımcılar gayrimenkul fonlarından çıkmaya devam etti!

Calastone tarafından derlenen verilere göre İngiliz yatırımcılar bu ay da gayrimenkul fonlarından ikinci ay üst üste para çekti, fakat hisse senedi ve sabit gelirli fonlara yönelik duyarlılığın arttığı belirtildi.

Gayrimenkul dolandırıcıları boyut atladı! Kayıp şahıslar üzerinden 20 milyon liralık vurgun!

Gayrimenkul dolandırıcılarının yeni av yakalama modelini duyanlar inanamadı. Yalova'da gerçekleşen olayda ikinci kayıp şahıs üzerinden senet düzenleyip, üçüncü şahıs olarak senedi kendi üzerine ciroladılar.

Tapu senedi nedir? Tapu senedi çeşitleri nelerdir?

Tapu senedi; bir taşınmaz varlığın, gayrimenkulün sahibini gösteren resmi bir belge olarak biliniyor. Peki, Tapu senedi çeşitleri nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Ali Ercan, SKY Gayrimenkul'ün tek ortağı oldu!

Siyahkalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi uhdesinde bulunan 1.500.000 adet SKY Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. paylarını teşmil eden 1.Tertip 1 nolu pay senedi Ali Ercan'a devredildi.

Vakıf GYO 40 milyon TL'lik bedelsiz hisse senedi dağıtımı için SPK'ya başvurdu!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 40 milyon TL temettünün bedelsiz hisse senedi olarak dağıtılmasına ilişkin olarak 9 Nisan 2021 tarihinde Sermaye Piyasası Kuruluna başvuruda bulunuldu.

Marc Faber gayrimenkule yatırım yapıyor!

Yatırımı Marc Faber, gayrimenkule yatırım yaptığını ifade etti. Faber, gayrimenkul, hisse senedi, tahvil ve kıymetli metaller alanlarında yatırım yaptığını belirtti...

İpotekli borç senedi veya irat senedi nedir? Neye yarar? Nasıl kullanılır?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, "İpotekli borç senedi veya irat senedi: Çek ve senedin yerine geçebilecek yeni bir kıymetli evrak türü" başlıklı yazı kaleme aldı.. Peki ipotekli borç senedi veya irat senedi nedir? Neye yarar? Nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Gayrimenkul hisseleri dalgalı!

Gayrimenkulde yaşanan stok sorunu borsa hisselerini de etkiliyor. Kurların ve faizin yüksek seyretmesiyle gayrimenkul almayı bırakan yatırımcının yüzü, borsada da gülmüyor. 32 gayrimenkul yatırım ortaklığının 17 tanesinde son bir ayda hisse senedi fiyatları değer kaybetti.

ABD'de ticari gayrimenkul fiyatları yüksek!

Fed'in görev süresi dolan başkanı Janet Yellen, ABD'de hisse senedi ve ticari gayrimenkul fiyatlarının yüksek olduğunu açıkladı. 

Vatandaş gayrimenkul sertifikasıyla ev sahibi olacak!

Gayrimenkul tahvili senedinden bahseden Başbakan Yıldırım, "Bir ev alacak ama parası yok, gayrimenkul kağıdı alacak. Dairenin yüzde 10'u kadar parası var. O parayı verecek, daire 2 sene sonra kaç paraya çıkmışsa verdiği parayı fazlasıyla geri alacak." dedi.

Gayrimenkul sertifikası uygulaması sektör temsilcilerini sevindirdi!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin hisse senedi gibi yatırım aracı olabilecek gayrimenkul sertifikası uygulamasının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe gireceği müjdesi, konut üreticilerini sevindirdi. İşte SPK tarafından yayımlanacak tebliğin ilk yankıları...

Yatırımcılara gayrimenkule yatırım yapmalarını öneriyorum!

Uluslararası finans piyasalarında "Dr. Kıyamet" olarak tanınan yatırım uzmanı Faber: "Yatırımcılara gayrimenkul, hisse senedi ve bono almalarını, nakit bulundurmalarını ve değerli metallere yatırım yapmalarını öneriyorum" dedi.

Gayrimenkul rehni nasıl sona erer?

Medeni Kanun gereğince gayrimenkul rehni tapuya kayıtlı gayrimenkuller üzerinde ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabilir. Peki, gayrimenkul rehni nasıl sona erer?

Gayrimenkul tahvili senedi Haberi

Gayrimenkul tahvili senedi

Başbakan Binali Yıldırım, istihbarat kurumlarındaki yeniden yapılanmaya ilişkin, "Teknoloji gelişti, yani adam adama istihbarat artık yeterli olmuyor. İç istihbarat, dış istihbarat, mali istihbarat, personel istihbaratı. Birçok istihbarat şekilleri var. Bu ihtiyaçları göz önünde bulundurarak istihbarat yapısını gözden geçiyoruz." dedi. Yıldırım, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.  


- "Ekonomi için en büyük tehlike"

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadeleye ilişkin iş dünyasının bazı endişelerinin hatırlatılması üzerine Başbakan Yıldırım, "Bu hakikaten çok önemli. İş aleminde, bankacılık sektöründe bir tedirginlik var. 'Biz bu adama çek verirsek, FETÖ'ye mensupsa acaba bizim halimiz ne olacak? Şuna mal satarsak, onlar FETÖ'cüyse bizden hesap sorarlar'. Bu, ekonomi için en büyük tehlikedir. Frene basarsın ekonomi yavaşlar, krediler kesilir, ülke bundan olumsuz etkilenir." değerlendirmesini yaptı.

- "Önemli olan cari...