16 / 04 / 2024

gayrimenkul vergileri

gayrimenkul vergileri

Gayrimenkul satışlarında devamlılık bulunmayan ve bir ivaz karşılığı olmak üzere 2007 tarihinden önce iktisap edilip 4 yıl ya da 5 yıl süre ile elde tutulan gayrimenkullerin elden çıkarılması sonucu doğacak kazançlar vergilendiriliyor.

Gayrimenkul vergileri 2018'de ne kadar artacak?

Ekim ayı enflasyonunun açıklanmasıyla 2017 yılının yeniden değerleme oranı da belli oldu: Yüzde 14.17. Bu oran 2018 yılında uygulanacak gelir vergisi tarifesi ile damga vergisi ve harçlar gibi bazı vergi tutarları, vergi cezaları, çeşitli indirim ve istisna tutarlarının hesaplanmasında kullanılacak.

2016 emlak vergi dönemi yarın sona eriyor!

Emlak sahipleri tarafından ödenen çevre temizlik ve emlak vergisinin ilk taksit dönemi yarın sona eriyor. Mükelleflerin yarın mesai bitimine kadar ödemelerini yapmaları gerekiyor..

Gayrimenkul sahipleri Mayıs ayında hangi vergileri ödeyecek?

Gelir İdaresi Başkanlığı her ay hangi vergilerin ödenmesi gerektiğini vergi takvimi dahilinde açıklıyor. Peki, Mayıs ayında gayrimenkul sahipleri hangi vergileri ödeyecek? İşte vergi takvimi Mayıs 2016..

Mart'ta gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek?

Gayrimenkul sahibi olan kimseler, bu taşınmaz malları için senede belli dönemlerde vergi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, Mart'ta gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek? İşte gayrimenkul vergileri Mart 2016..

2015 Kasım ayında ödenen taşınmaz vergileri!

Yıllık vergi takvimi gereğince her ay belli vergiler mükellefleri tarafından ödeniyor. Taşınmaz mal sahipleri de vergi bu mallardan dolayı vergi mükellefi oluyor. İşte 2015 Kasım ayında ödenen taşınmaz vergileri..

Gayrimenkul satışına yeni vergi düzeni!

2015 Yılı Yatırım Programı kapsamında gayrimenkullerin elden çıkarılmasıyla oluşan değer artış kazançlarının vergilendirilmesinde, gayrimenkullerin elde tutulma süresini gözeten, daha etkin bir mekanizma oluşturulması planlanıyor...

Evinize sürpriz vergi çıkabilir!

4 yılda bir güncellenen arsa rayiç değerleri dolayısıyla belediyelerin inisiyatifinde yapılan güncellemeler sırasında özellikle yeni gelişen bazı semtlerde geçen yıla göre yüksek oranlı artışlar yapıldı. Evinize sürpriz vergi çıkabilir.

Gayrimenkulü olanlar dikkat!

2014 yılı için artırılan arsa değerleri, sadece arsası olanları değil evi, bürosu, dükkânı, mağazası, oteli ve fabrikası olanlar için de büyük süprizler içeriyor. Bu yüzden 6 gün sürecek bu yazı dizisini dikkatle takip etmenizde fayda var.

Evrim Karayel: Rant vergisi hassas konu!

Gürallar Yapı A.Ş. Genel Müdürü Evrim Karayel, rant vergisi ile ilgili açıklama yaptı. Rant vergisinin, gayrimenkuldeki vergi dengesizliğinin önüne geçebilecek ve dünyanın birçok ülkesinde uygulanan bir model olduğunu söyledi...

Hangi vergiler Mart ayında ödenecek?

Hangi vergiler Mart ayında ödenecek?: Mart ayı vergi takviminde ev ve işyeri gibi taşınmaz mallar için ödenen vergilerin başında emlak vergisi, kira gelir vergisi ve çevre temizlik vergisi bulunuyor...

Vergi ödemeleri mart 2014!

Vergi ödemeleri mart 2014 bilgilerine göre, bu ay ödenecek vergiler kapsamında emlak vergisi, kira gelir vergisi ve çevre temizlik vergisi de yer alıyor. İşte ödenecek gayrimenkul vergileri...

Gayrimenkul sahipleri Nisan ayında hangi vergileri öder?

Taşınmaz mal sahipleri belli dönemlerde vergi ödemekle mükellef oluyor. Peki, gayrimenkul sahipleri Nisan ayında hangi vergileri öder?

Mart ayında ödenecek gayrimenkul vergileri 2022!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemekle mükellef olduğu vergilerin ilk taksitleri Mart ayı içerisinde ödeniyor. İşte Mart ayında ödenecek gayrimenkul vergileri 2022..

Ev alım satımlarında yeni dönem başlıyor!

Ev alım satımında yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul vergileri, diğer tasarruf araçlarındaki vergilendirilmeler dikkate alınarak yeniden değerlendirilecek.

5 soruda gayrimenkul vergileri 2019!

Gayrimenkul sahipleri tarafından sene içerisinde ödenmesi gereken bazı vergiler bulunuyor. Peki, 2019'da kimler hangi vergileri ödeyecek? Kimler ne kadar vergi ödeyecek? Kimler hangi vergi ödemelerinden muaf olacak?

Gayrimenkul vergileri ödeme ve yapılandırmalarında son 1 hafta!

Değer artış kazancı vergisi ve kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri ile emlak ve çevre temizlik vergisi yapılandırmalarında son 1 hafta kaldı..

2018 yılında ödenecek gayrimenkul vergileri!

2018 yılı yaklaşırken hangi vergilerin ne zaman ödeneceği merak ediliyor. Peki 2018 yılında hangi vergi ne zaman ödenecek? diyorsanız işte 2018 yılında ödenecek gayrimenkul vergileri...

Gayrimenkul vergileri 2018'de ne kadar artacak?

Ekim ayı enflasyonunun açıklanmasıyla 2017 yılının yeniden değerleme oranı da belli oldu: Yüzde 14.17. Bu oran 2018 yılında uygulanacak gelir vergisi tarifesi ile damga vergisi ve harçlar gibi bazı vergi tutarları, vergi cezaları, çeşitli indirim ve istisna tutarlarının hesaplanmasında kullanılacak.

Gayrimenkul vergileri 2017 2. taksiti 5 gün sonra bitiyor!

Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ile veraset ve intikal vergisinde 2. taksit dönemi 30 Kasım'da sonra bitiyor. Ödemelerin 5 gün içinde yapılması gerekiyor..

Gayrimenkul vergileri Torba Yasa ile şekillendi!

Gayrimenkul vergileri ile ilgili düzenlemelerin de yer aldığı Torba Tasarı, bazı değişikliklerle Plan ve bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. İşte gayrimenkul vergilerinde yapılan düzenlemeler..

Gayrimenkul vergileri 2017 2. taksiti yarın başlıyor!

Gayrimenkul vergileri için her sene ödenen vergilerde 2. taksit dönemi yarın başlıyor. Taksitler 30 Kasım'a kadar ödenecek..

Gayrimenkul gelir vergileri GİB mobil'den ödenebiliyor!

Vergi takvimine göre 31 Temmuz'da gelir vergisi ödeme dönemi son bulunuyor. Gayrimenkul gelir vergileri GİB mobil'den ödenebiliyor..

Gayrimenkul vergileri 2. taksit ödemelerinde son 1 hafta!

2016 yılında gayrimenkulünü satarak ya da kiraya vererek gelir elde eden kimselerin, vergi borcunu 31 Temmuz'a kadar ödemeleri gerekiyor. Vergiler, ilgili vergi dairesinden ödenebiliyor..

Gayrimenkul gelir vergileri 2. taksit ödemelerinde son 15 gün!

Kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisi olmak üzere gayrimenkul gelir vergileri 2. taksit ödemelerinde son 15 gün kaldı. Mükelleflerin bu süre içinde ödeme yapmaları gerekli..

gayrimenkul vergileri Haberi

gayrimenkul vergileri

Ses Gazetesi yazarı Ali Rıza Efe, bugünkü yazısında ''Ticari kazanç yönünden gayrimenkul satışı'' konusunu kaleme aldı. İşte o yazı...

Gelir Vergisi Kanununun 37. maddesinin birinci fıkrasında, her türlü ticari ve sınai faaliyetlerden doğan kazançların ticari kazanç olduğu hükmüne yer verilmiştir. Aynı maddenin ikinci fıkrasının (4) numaralı bendinde ise, gayrimenkullerin alım, satım ve inşa işleriyle devamlı olarak uğraşanların bu işlerinden elde ettikleri kazancın ticari kazanç olduğu belirtilmiştir.

Gayrimenkul alım satımının ticari bir organizasyon içinde yapılması halinde alım satım işleminin ticari faaliyetin bir unsuru sayılması, ticari organizasyonun şekli ve maddi unsurları ile açıkça belli olmadığı hallerde ise, faaliyetin devamlılık kasıt ve niyeti ile yapıldığını belirleyen objektif ölçü olarak, muamelede çokluk olup olmadığına bakılması gerekmektedir.

Gelir İdaresi Başkanlığının gayrimenkul alım-satımı faaliyetini ticari faaliyet konusu bakımından...