27 / 04 / 2024

gayrimenkul vergisi 2013

gayrimenkul vergisi 2013

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Şükrü Kızılot bugünkü köşe yazısında okuyucularından gelen çeşitli sorulara yanıt verdi. Okuyucuların büyük çoğunluğu Kızılot'a ev ve arsa vergileri hakkında sorular sordu...

Gayrimenkul vergisi 2013!

Birden fazla daire hissesine sahip olanlar; 200 metrekareden küçük kışlığının yanında bir de yazlık eve sahip olanlar gayrimenkul vergisi yükümlüsü oluyor. Gayrimenkul vergisi 2013 ile ilgili diğer ayrıntılar bu haberde...

Emlak vergisi taksitleri 2013!

Emlak Vergisi Kanunu'na göre emlak vergisi iki taksit şeklinde ödenebiliyor. Emlak vergisi taksitleri 2013 dönemi ve detayları haberimizde...

SGK, KYK, elektrik, su borçları silinecek mi?

Hükümet büyük bir borç yapılandırma paketinin hazırlıkları için düğmeye basınca devlete borcu bulunan pek çok vatandaş da, kendi borcunun yapılandırma kapsamına girip girmeyeceğini araştırmaya başladı. Peki bu yapılandırma ile devlete olan SGK, gayrimenkul vergisi, MTV, doğalgaz, elektrik ya da su b

ECB: Gayrimenkul kredileri 2013'ün son çeyreğinden bu yana ilk defa düştü!

ECB, gayrimenkul kredi standartlarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre, gayrimenkul kredileri 2013'ün son çeyreğinden beri ilk defa düştü...

Ek gayrimenkul vergisi gelebilir! 

Bir defaya mahsus Ek Gayrimenkul Vergisi geliyor.Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl, Yeni Ekonomik Program'da hedeflenen bütçe açığının yüzde 82.5'ine ulaşıldığına dikkat çekerek, vatandaşlara “Nur topu gibi yeni vergilere hazır olun "uyarısı yaptı.  

Vergi takvimi Aralık 2018!

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2018 Aralık dönemine ait vergileri yayınladı. Peki, bu ay hangi vergiler ödenecek? Aralık ayında ödenecek gayrimenkul vergisi var mı?

Vergi takvimi Şubat 2018!

GİB, 2018 Şubat vergi takvimini yayınladı. Peki, bu ay ödenmesi gereken bir gayrimenkul vergisi var mı?

Aralık ayında ödenecek gayrimenkul vergisi var mı?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından her ay hangi verginin ödenmesi gerektiği açıklanıyor. Peki, Aralık ayında ödenecek gayrimenkul vergisi var mı?

Vergi takvimi Eylül 2017!

Eylül ayında ödenecek vergiler, vergilerin başlangıç ve bitiş tarihleri belli oldu. Peki, Eylül ayında gayrimenkul vergisi ödenecek mi?

İhlas Gayrimenkul 2017 gelir vergisi tablosunu yayınladı!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İhlas Gayrimenkul 2017 gelir vergisi tablosunu yayınladı.

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemelerinde son 20 gün!

1 Temmuz 2017 tarihinde başlayan gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemelerinde son 20 gün kaldı. Vergi ödemelerinin 31 Temmuz'a kadar ilgili vergi dairesinde yapılması gerekiyor..

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksiti 1 Temmuz'da başlıyor!

Gayrimenkul gelir vergisi 2017 yılı 1. taksit ödemeleri 1-31 Mart tarihlerinde gerçekleşti. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemeleri ise 1 Temmuz'da başlıyor..

7 soruda gayrimenkulü satanların kazanç vergisi!

Sahip olunan taşınmaz malın satılması durumunda elde edilen kazanç belli durumlarda vergilendiriliyor. İşte 7 soruda gayrimenkulü satanların kazanç vergisi..

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, henüz tapusu olmayan dairelerin satışı için imzalanıyor. Sözleşme noterde düzenleniyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017 ne kadar?

Gayrimenkul gelir vergisi ödeme süresi bitti mi?

Bu sene 5 yıllık taşınmazını 2016'da elden çıkararak 11 bin TL'den yüksek kazanç elde eden vergi ödüyor. Peki, gayrimenkul gelir vergisi ödeme süresi bitti mi?

gayrimenkul vergisi 2013 Haberi

gayrimenkul vergisi 2013

Yüksek emekli maaşı almak için ne yapmalı? 

SORU: Sigortalı olarak bir şirkette 17 yıldır çalışıyorum. 

İleride emekli olduğumda yüksek maaş almak için ne yapmalıyım? Cem OKÇU - İzmir 

YANIT: Basit bir anlatımla, emekli aylığı; "ortalama aylık kazanç tutan ile aylık bağlama oranının çarpımı" şeklinde hesaplanıyor. Ortalama aylık kazanç; sigortalı olduğunuz sürece, üzerinden prim ödenen kazanç (yani ücret vb. gelir) tutarı toplamının, toplam prim gün sayısına bölünmesi ile bulunuyor. Aylık bağlama oranı ise, toplam prim ödeme gün sayısı esas alınarak hesaplanıyor. 

Buna göre, ortalama aylık kazanç ne kadar yüksek olursa, bağlanacak emekli aylığı da o kadar yüksek oluyor. Bunun için de primlerin yüksek ücret üzerinden ödenmesi gerekiyor. Şu anda, sigorta primine ve dolayısıyla emekliliğe esas aylık tavan ücret 6.639,90 TL. Tavan ücret Ocak 2014'de...