26 / 04 / 2024

gayrimenkul yabancı ilgisi

gayrimenkul yabancı ilgisi

Büyük kentlerde fahiş artan arsa fiyatları yabancıları, arsanın daha ucuz olduğu yerleşim yerlerine yönlendiriyor? Yabancıların yeni tercihleri hangi kentler?

Gayrimenkule yabancı ilgisi azalıyor! 2023'ün ilk altı ayında yüzde 50 düşüş kaydedildi!

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını ele aldı. 2023'ün ilk altı ayında yabancıların yatırımcılarında yüzde 50 düşüş kaydedildi.

Gayrimenkule yabancı ilgisi sürüyor! Yabancı sermaye gayrimenkule 2 ayda 920 milyon dolar yatırdı!

Bu yılın ilk 2 ayında net yabancı sermaye girişi yüzde 39 oranında artış gösterdi. Artışta 920 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımları etkili olurken, yabancı sermaye girişi yıllık bazda ise 8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancı yatırımcıların 2022 ve 2021 yılındaki Türkiye'de yaptıkları tüm gayrimenkul cinsinden alımları tüm detaylarıyla belli oldu. Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Altan Elmas: Konuta yabancı ilgisi sürüyor!

TUİK 2021 Nisan ayı konut satışı verilerini değerlendiren Konutder Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, ''Maliyet artışı, yüksek faiz ve döviz kuru satışları sınırlandırıyor'' diye konuştu.

Yabancılar, Türkiye'ye gelmeden gayrimenkul alım satımı yapabiliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yurt dışında açılan Tapu ve Kadastro temsilcilikleri aracılığıyla ile ilk defa Türkiye'deki bir gayrimenkul, yabancı alıcı ve satıcılar tarafından ülkeye gelmeden satıldı.

Emlak Konut GYO'dan 2020'nin ilk yarısında yabancılara 261.5 milyon TL'lik satış!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından geliştirilen projelerde, 1 Ocak-30 Haziran 2020 tarihleri itibariyle, 261 milyon 558 bin 33,41 TL değerindeki 186 adet gayrimenkul yabancı ülke vatandaşlarına satıldı...

Doğu Karadeniz’de konut satışları yeniden canlandı!

Pandemi süreci ile Trabzon konut piyasasına yabancı ilgisi düşerken düşük faiz oranları özellikle Çukurcayır, Kaşüstü, Söğütlü ve Beşirli gibi yeni yapılaşmanın olduğu bölgelerde talebin arttığı kaydediliyor.

Rusların Türk gayrimenkulüne olan ilgisi artıyor!

Rusların yabancı gayrimenkul alım coğrafyası değişmeye başladı. Rusların İspanya’ya olan yüksek ilgisi azalırken, TL'deki değer kaybı, küçük bütçeli alıcıları Türkiye’ye yönlendiriyor...

Esenyurt, 2019 yılında da en çok konut satılan ilçe olacak!

Esenyurt, 2019 yılının ilk dört ayında da 'en çok konut satılan ilçe' oldu. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt "Lokasyonu, değeri, yabancı ilgisi, ulaşım ağı ve fiyat avantajı nedeniyle Esenyurt, bu yılda en çok konutun satıldığı ilçe olacak" dedi...

Şehir hastanesi modeline yabancı ilgisi!

Bağımsız Devletler Topluluğu ve MENA ülkelerinden Türkiye'deki şehir hastaneleri modeline büyük bir ilgi var. Yabancı ülkelerden gelen heyetler, şehir hastanelerini inceleyip kendi ülkelerine adapte etmeyi planlıyor.

Emlak Konut'tan 2019'un ilk çeyreğinde yabancılara 219.8 milyon TL'lik satış!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından geliştirilen projelerde, 1 Ocak-31 Mart 2019 tarihleri itibariyle, 229 milyon 784 bin 170,11 TL değerindeki 118 adet gayrimenkul yabancı ülke vatandaşlarına satıldı...

Emlak Konut Bizim Mahalle'ye yabancı ilgisi!

Dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarlarından MIPIM 2019’a katılan Emlak Konut GYO'nun Bizim Mahalle projesi yatırımcılardan yoğun ilgi gördü.

İzmir Emlak Fuarı’na yabancı ilgisi!

Türkiye’nin emlak ve gayrimenkul sektörü temsilcileri, İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nda bir araya geldi. Fuara, yabancı yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi.

gayrimenkul yabancı ilgisi Haberi

gayrimenkul yabancı ilgisi

Türkiye'de 2007 yılının ilk çeyreğinde 7 milyar doları geçen yabancı yatırımın gayrimenkul sektörüne olan ilgisi artarak sürerken yabancı yatırımcıların ticari gayrimenkule yöneldiği ve alışveriş merkezi (AVM) yatırımlarının Akdeniz Bölgesi başta olmak üzere Anadolu'ya kaydığı gözleniyor. Yatırımda öncelikle gelişmişlik endeksi yüksek olan Batı Anadolu Bölgesi'nin tercih edildiğini söyleyen GAYA Gayrimenkul Yatırımları Genel Müdürü Fırat Murathanoğlu, ''Artık gelişmekte olan İç ve Doğu Anadolu kentleri de yatırım çekmeye başladı. Normalde büyük şehirlerde daha çok ticari gayrimenkule, turizm bölgesinde ise konuta yönelik yatırım yapan yabancılar, artık güney bölgelerde de ticari gayrimenkul yatırımlarına yönelmeye başladı'' dedi.

Alışveriş merkezi konusunda birçok projeye imza attıklarını ve birçok Anadolu kentinde bu konuya yönelik araştırmalarını titizlikle sürdürdüklerini söyleyen Murathanoğlu, yabancıların ticari gayrimenkul yatırımlarını Anadolu'ya kaydırdıklarını, yerli...