25 / 04 / 2024

gayrimenkulde bürokrasisi

gayrimenkulde bürokrasisi

KONUTDER Başkan Yardımcısı Altan Elma, “Damga vergisi boğazımız sıkan önemli bir konu. Bir iş yapılıyor, aynı iş için defalarca aynı vergi ödeniyor. Bürokrasinin hantallığı maalesef bedel ödettiriyor" dedi.

Tuna Mobilya, gayrimenkul sektöründe büyümeyi hedefliyor!

Ev ve ofis mobilyası alanında faaliyet gösteren Tuna Ofis Mobilyaları, turizm ve gayrimenkulde de büyümeyi hedefliyor. Şirket 2 inşaat projelerinin olduğunu, bunları 2024 yılı sonunda bitireceklerini kaydetti. 

Milyarder yatırımcıdan son dakika uyarısı geldi: Gayrimenkulde büyük deprem olacak!

Milyarder yatırımcı Jeff Greene yaptığı son dakika açıklamasında gayrimenkul sektörünün her alanda sarsılacağını söyledi. İşte Milyarder yatırımcı Jeff Greene tarafından yapılan o açıklamalar...

Gayrimenkulde müzayede ve arabuluculuk hızlı büyüyecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde Türkiye'deki ilk franchise veren marka unvanına sahip ve en büyük emlakçı konumunda olan TURYAP'ın yönetim kurulu başkanı M. Onur Sarıbay'ın sektörle ve TURYAP'la ilgili açıklamalarını kaleme aldı. İşte Sadi Özdemir'in o yazısı...

Miras bırakılan gayrimenkulde vasilerin hakları nelerdir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras bırakılan gayrimenkullerde vasinin tasarruf hakkını kaleme aldı.

2021 gayrimenkulde makul bir büyüme yılı olacak!

2020’nin dalga boyu yüksek bir yıl olduğunu belirten KONUTDER Başkanı Altan Elmas, 2021 ’in daha iyi geçeceğini ve makul bir büyüme yılı olacağını dile getirdi.

Deniz GYO Bahçeşehir AVM'de 2 bağımsız bölüm 6 milyon TL'ye satıldı!

Deniz GYO'nun Başakşehir'de bulunan ana gayrimenkulde konumlu, toplam KDV dahil 5 milyon 156 bin TL ekspertiz değeri olan E Blok içerisinde yer alan 4 ve 5 nolu bağımsız bölümler KDV dahil 6 milyon 18 bin TL tutarında bedel ile satışı yapıldı. 

Koronavirüs gayrimenkulde 4 sınıfı etkilemedi!

EY Türkiye Kurumsal Finansman Bölümü Kıdemli Direktörü Gün Gökkaya, koronavirüsün gayrimenkulde 4 sınıfı deviremediğini ifade etti. Gökkaya, koronavirüse daha dayanıklı gayrimenkul sınıflarını açıkladı...

Gayrimenkulde toparlanma hızlı olacak!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının ardından Türkiye’de gayrimenkulde toparlanma sürecinin hızlanacağı düşünülüyor. Ofis pazarındaki yaşanacak büyük etkiler sektörü olumlu etkileyecek.

Gayrimenkulde bütünleşik yaşam alanları tercih ediliyor!

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, insanların gayrimenkullerde iyi tasarlanmış, konforlu, altyapısı hazır, geleceğin ihtiyaçlarını dikkate alan, bütünleşik yaşam alanları talep ettiğini söyledi....

Merkez Ankara, Türkiye'nin tek parselde en büyük karma projesi!

Gayrimenkulde önemli yatırımlar yapılan Ankara'da, AVM, otel, ofis ve konuttan oluşan bir karma proje inşa ediliyor. Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, Merkez Ankara'nın, Türkiye'nin tek parselde en büyük karma kullanım projesi olduğunu söylüyor.

Gayrimenkulde güçlü büyüme 2020’de başlar!

Bugüne kadar 3.5 milyon metrekarenin üzerinde inşaat alanına ulaşan Tahincioğlu, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu “Ekonomiye ve sektörümüze güveniyoruz. Gayrimenkul de güçlü büyüme 2020 yılında yaşanacak” şeklinde konuştu.

Gayrimenkul sektörü dengeli büyüyecek!

Gayrimenkul sektöründe kalıcı projeleri hayata geçiren Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kabadayı, ''2019, gayrimenkulde dengeli büyümenin yılı olacak'' diye konuştu.

Gayrimenkulde yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye çekeceğiz!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, gayrimenkulde yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye çekecek yeni modeller üzerine çalıştıklarını söyledi.

gayrimenkulde bürokrasisi Haberi

gayrimenkulde bürokrasisi

GAYRİMENKUL sektöründeki firmaların vergide haksız rekabetle mücadele ettiğini belirten Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkan Yardımcısı Altan Elmas “Damga vergisi boğazımız sıkan önemli bir konu. Bir iş yapılıyor, aynı iş için defalarca aynı vergi ödeniyor. Orta ve küçük ölçekli firmalar ödemiyor. Kayıt içi üretim yapan 40-50 firmanın ödediği bir sisteme geldik. Bu durum haksız rekabet yaratıyor. Kayıt içinde çalışan firmalar cezalandırılıyor. Kamu yetkilileri ‘haklısınız’ diyor ama bir adım atılmıyor. Aynı durum tapu alım satım vergileri için de geçerli. Öte yandan yıllardır devam eden KDV iadesi sorunuz had safhada devam ediyor. Biz Mâliyeden ekstra para istemiyoruz, kendi, paramızı istiyoruz. 2.5- 3 yıl sonra müracaat ediyor, 1 sene de bekliyoruz. Gayrimenkul firmalarının ciddi oranda KDV alacağı var. Bürokrasinin hantallığı maalesef...