28 / 03 / 2024

gayrimenkule getirilen düzenlemeler

gayrimenkule getirilen düzenlemeler

İstanbul'a yapılan üçüncü havalimanın da hizmete açıldığı 2018 yılı içerisinde gayrimenkul sektörüne ilişkin düzenlemeler de yapıldı. İşte 2018'de gayrimenkule getirilen 5 düzenleme..

TBMM'de kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek!

Aktarılan son dakika bilgilerine göre TBMM Genel Kurulunda kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine bu hafta da devam edilecek.

Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Yeni düzenlemeler geliyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat uygulamalarında yeni düzenlemeler üzerine çalıştıklarını söyledi.

SGK yaş gün prim tablosunda yeni düzenlemeler: 3600-5100-7200 prim hesabında şartlar değişiyor

Son dönemde emeklilik süreçleriyle ilgili önemli düzenlemeler ve değişiklikler gündemde. Emeklilik tablosu, çalışanlara geleceğe dair daha iyi planlar yapmalarına yardımcı olan bir sistemdir. Bu tablo gerekli prim gün sayıları sigortalılık süreleri ve yaş şartları gibi faktörleri kapsar.

İkinci el otomobil fiyatlarında yüzde 40 düşüş bekleniyor: Yeni düzenlemeler tüm dengeleri değiştirdi

Son dönemde oldukça yükselen ikinci el otomobil fiyatlarının düşmesi için adımlar atılmaya başlandı. Yakında ikinci el piyasasında yüzde 40'a varan fiyat indirimlerinin görülmesi bekleniyor. İşte yapılan yeni düzenlemeler ve ikinci el pazarında son durum....

2023'te yeni düzenlemeler! Her şey değişti! E-Ticaret, WhatsApp, mesleki yeterlilik belgesi, noter, kuaför...

Yeni yıl ile beraber yeni düzenlemeler de gelmeye başladı. 1 Ocak 2023 gününden itibaren pek çok şey değişiyor.

'Baskılar ve zorlama düzenlemeler bankalarda sistematik risk yaratır'

Bankalara getirilen düzenlemelerle, faizlerin düşürülmesi hedeflenirken bir yandan da kamunun kolay borçlanması sağlanmaya çalışılıyor. Peki bu bir sistem krizine dönüşür mü? Yani bankaların ardı ardına devrildiği 2001 krizine benzer bir tablo ortaya çıkar mı? İşte eski bankacıdan önemli uyarılar...

Arabası olanlar dikkat! İkinci el fiyatları düşüyor...

Otomobil satışlarına getirilen düzenlemeler ve ÖTV indirim beklentisi, ikinci el araçların fiyatını düşürmeye başladı. Stokta bulunan araçlar satışa çıkmaya başladı. İstanbul’da bir galeri tek kalemde 120 adet Volkswagen Passat markalı araçlarını ilana koydu.

Kriptolarda düzenlemeler sektörün önünü açacak!

Kripto para borsasına yönelik düzenlemeler için geri sayım başladı. İlerleyen günlerde hayata geçecek düzenleme ile borsada denetim kolaylaşacak. 

Kripto paralara nasıl düzenlemeler getirilecek?

Kripto para piyasalarında yaşananlar bütün ülkelerin gündemlerinde ilgiyle takip ediliyor. Türkiye genelindeki 5 milyonu aşkın kripto varlık sahibi de, piyasalara ilişkin ülkedeki nasıl düzenlemeler yapılacağını merak ediyor. 

Kapıcılarla ilgili yasal düzenlemeler nelerdir?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kapıcılar konusunda yasal düzenlemeler nelerdir?'' sorusuna cevap verdi...

Taksim Camii'nde açılış hazırlığı: Son düzenlemeler yapılıyor!

Taksim'de inşası biten ve bu cuma günü ibadete açılacak olan camide son düzenlemeler yapılıyor. İç mekandaki çalışmaların çoğunlukla tamamlandığı caminin çevre düzenlenmesinde son rötuşlar gerçekleştiriliyor. 

Ekonomiye ilişkin yeni düzenlemeler içeren teklif komisyonda kabul edildi!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Torba kanun teklifi yasalaştı! İşte ekonomiye ilişkin düzenlemeler!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "torba kanun teklifi" TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

gayrimenkule getirilen düzenlemeler Haberi

gayrimenkule getirilen düzenlemeler

İstanbul'a yapılan üçüncü havalimanın da hizmete açıldığı 2018 yılı içerisinde gayrimenkul sektörüne ilişkin düzenlemeler de yapıldı. 2018'de gayrimenkule getirilen 5 düzenleme Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde sıralandı:

1- Hazine ve Maliye Bakanlığı, bireysel yatırımcılara sunulan araçların çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla Euro ve dolar cinsinden tahvili ihracı için talep toplanmaya başladı.

2- İmar barışı başlatıldı.

3- Konut satışlarında KDV oranlarının yüzde 18'den yüzde 8'e, yıl sonuna kadar uzatıldı. Mobilyada KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e indirilirken, beyaz eşyada ÖTV oranları da sıfırlandı.

4- Döviz üzerinden yapılan menkul, gayrimenkul alım satım ve kiralama sözleşmelerinin TL'ye dönüştürülmesi kararı alındı.

5- Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı başlatıldı. Program kapsamında inşaat firmaları yüzde 10'luk indirim uyguladı.