24 / 04 / 2024

gaziantep Gaziray ne zaman bitecek

gaziantep Gaziray ne zaman bitecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) işbirliğiyle kente yapılacak "Gaziray" projesi için hazırlıklar tamamlandı. Projenin alt ve üst yapı inşaat ihalesi 11 Mart 2016 tarihinde yapılacak.

Gaziantep'teki Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'te Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi. Söz konusu proje kapsamında, depremlerden en çok etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçesinden ise 5 bin 284 başvuru geldi.

Gaziantep Şahinbey TOKİ çekilişi ne zaman?

TOKİ sosyal konut kura çekilişleri hız kesmeden sürüyor. Bugün TOKİ kuraları Gaziantep ili ile devam etti. Peki Gaziantep Şahinbey TOKİ çekilişi ne zaman? İşte detaylar!

TOKİ’den Gaziantep için yeni projeler! TOKİ’nin Gaziantep projeleri ne zaman başlayacak?

TOKİ inşa ettiği konutlara yenilerini eklemeye devam ediyor. Sırada Gaziantep için yapılacak konutlar yer alıyor. Peki TOKİ Gaziantep’te kaç konut inşa edecek? İşte detaylar!

Gaziantep'te inşaat sektörüne indirim geldi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, inşaat sektörüne ilişkin alınan bazı ücretlerde indirim yapılmasına karar verildi. İmar raporu harcı ile GASKİ şantiye aboneliği için belediyeye ödenen ücretlerde yüzde 50, hafriyat giderlerinde ise yüzde 20 indirim yapılacak.

Gaziantep Millet Bahçesi'nde son durum ne?

Gaziantep'te yıkılan Kamil Ocak Stadı alanında yapımına başlanan millet bahçesinin inşaatında son durum ne?

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden Gaziray için anket!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, GAZİRAY metrosunun model ve rengi için anket başlattı. Kent sakinleri 31 Mart'a kadar Gaziray'ın modeli ve rengi için oy verebilecek. 

Gaziantep TOKİ 2020 kura çekilişi tarihleri ne zaman?

Gaziantep TOKİ 2020 kura çekilişi tarihleri ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projeler Güneykent, Şehitkamil, Nurdağı, İslahiye, Nizip'te yer alacak.

Gaziantep Belediyesi İstasyon Mahallesi Projesi'ne dönüşüm ödülü!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne, İstasyon Mahallesi kentsel dönüşüm uygulamasıyla, "6. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi"nde, "En İyi Sanayinin Uzaklaştırılması Dönüşüm Projesi Geliştiren ve Uygulayan Belediye" ödülü takdim edildi...

Suriye'de Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı 3 fakülte kurulacak!

Suriye'de Gaziantep Üniversitesine bağlı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (El-Bab), İslami İlimler Fakültesi (Azez) ve Eğitim Fakültesi (Afrin) olmak üzere 3 ayrı fakülte kurulmasına karar verildi.

Gaziantep Tarihi Bey Mahallesi’ne yeraltı otoparkı yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Bey Mahallesi’ne yapılan yeraltı otoparkının inşaatında sona gelindi. 132 araç kapasitesine sahip otopark projesinin kısa sürede açılması planlanıyor.

Gaziantep Nizip Caddesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Nizip Caddesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ne yönelik yürütülen çalışmalarda gelinen son nokta vatandaşlarla paylaşıldı. 

Gaziantep'te bin 800 metrekarelik alana yeni site kurulacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, Merkez Taşlıca Mahallesi'ne bin 800 metrekare alana bir site kurulması kararlaştırıldı. 

Gaziantep Şehitkâmil Kuzeyşehir Projesi'nde kura bugün çekiliyor!

Gaziantep Şehitkâmil Kuzeyşehir Projesi 2. Etap'ta 749 adet konutun kura çekilişi bugün Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait Şahinbey Kapalı Spor Salonu’nda Noter huzurunda yapılacak...  

gaziantep Gaziray ne zaman bitecek Haberi

gaziantep Gaziray ne zaman bitecek

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep'te yoğun göç nedeniyle artan trafik sorununu en aza indirmek için harekete geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kent genelinde üst geçit, yol genişletme, yeni yollar, kavşak, tek yön gibi çalışmalarla trafiği rahatlatmaya çalışırken bir yanda da "Gaziaray" projesi içinde çalışmalarını sürdürüyor.


İhalesi 11 Mart'ta yapılacak "Gaziaray" projesi, Başpınar ve Mustafa Yavuz istasyonu arasında 25 kilometre uzunluğunda 17 istasyonla hizmet verecek.


Küçük sanayi sitesi ile organize sanayi sitesini birbirine bağlayan güzergah üzerinde yeni stadyum, otogar ve yeni yerleşim alanları bulunacak.


Klima ve güvenlik sistemi başta olmak üzere, her türlü konfora sahip hizmet vereceği proje, nüfusu 2 milyona ulaşan Gaziantep'in kent içi ulaşımına önemli katkı sağlayacak.


2018 yılı sonunda tamamlanması planlanan Gaziray ile ilk etapta günde 100 bin...