18 / 04 / 2024

Gaziantep HKÜde günümüz mimari sorunlarını ele alan seminer düzenlendi

Gaziantep HKÜde günümüz mimari sorunlarını ele alan seminer düzenlendi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi (GSMF) tarafından “Yoksulluğun Ortadan Kaldırılması ve Mimarlık” konularını içeren bir seminer düzenlendi.

Bankaların şubat ayı mevduat getirileri yenilendi! 100 bin TL'nin 32 günlük getirisi ne kadar?

Vatandaşlar günümüz şartlarında ellerinde bir miktar birikimi varsa nereye yatırım yapsam diye düşünüyor. Hem kamu hem de özel bankalar mevduatlara uyguladıkları getiri miktarlarını sürekli güncelliyorlar. İşte banka banka 100 bin TL'nin bu ayki getirisi.

Murat Kurum'dan 600 bin konut için dönüşüm sözü!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 1,5 milyon TL'lik destek sağlanacağını söylerken, 600 bin konut için de dönüşüm sözü verdi.

1942 yılında Göztepe'de 11 dönüm bahçeli köşk 14 bin liraya satılıyormuş!

İstanbul Göztepe'de 1942 yılında 11 odalı bir köşk 14 bin liraya satılıyormuş. Günümüzde ise İstanbul’da konutların metrekare fiyatı 41,766 TL'yi görmüş durumda...

Innovia 2'de aidat krizi: Site sakinlerinden 'kayyum atansın' talebi!

Binlerce vatandaşın yaşadığı devasa konut sitelerinde, yüksek aidatlar ve mevcut kanuni düzenlemelerin günümüz ihtiyaçlarını karşılamaması konut sahiplerini zor duruma düşürüyor. Innovia 2'de de aidat krizi kendini gösterdi. İşte ayrıntılar...

Gapp Geri Dönüşüm Çözümleri Anonim Şirketi kuruldu!

Gapp Geri Dönüşüm Çözümleri Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Ilıkcan, İbrahim Emre Çorak ve Olıver Sebastıa Sheehan ortaklığında kuruldu.

Osmanlı tapuları günümüzde geçerli mi?

Osmanlı döneminde tapusu olanlar tapunun günümüzde geçerli olup olmadığını merak ediyor. Peki, Osmanlı tapularının günümüzde geçerli mi?

Gaziantep'te Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında konutlar yükseliyor! 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği Gaziantep'te, Yerinde Dönüşüm Projesi'nden yararlanan depremzedelerin inşa ettirdiği konutlar hızla yükseliyor. İşte detaylar..

Gaziantep'teki Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'te Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi. Söz konusu proje kapsamında, depremlerden en çok etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçesinden ise 5 bin 284 başvuru geldi.

Osmanlı'dan günümüze kira çıkmazı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ''Osmanlı'dan günümüze kira çıkmazı'' analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İhbar tazminatında bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkı!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren ihbar tazminatında, bilinmeyenler gün yüzüne çıktı. EYT'liler ve normal çalışanlar açısından ihbar tazminatında merak edilen sorular ve yanıtları açıklandı...

Doların geleceği seviye gün yüzüne çıktı! Uzman isim yatırımcıları uyardı! Herkes bu rakama hazır olsun

Seçim sonrası gözler dolar kuruna çevrildi. Dolar alıp satmak isteyen yatırımcılar doların ne kadar olacağını araştırıyor. Doların geleceği seviye gün yüzüne çıktı. Uzman isim yatırımcıları uyardı! Herkes bu rakama hazır olsun.

18 Mayıs 2023 tatil mi? 18 Mayıs yarım gün mü? 18 Mayıs okullar tatil mi?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kısa bir süre sonra kutlanacak. Bundan dolayı da 18 Mayıs tatil mi, okullar yarım gün mü? 18 Mayıs tatil mi? soruları gündemde yer alıyor. İşte detaylar!

Emekli Bayram ikramiyelerinde son dakika gelişmesi! Takvim belli oldu! O gün paranız hesabınızda olacak

Ramazan Bayramına sayılı günler kala emeklilerin ne zaman bayram ikramiyesi alacağı merak edilip araştırılıyor. Emekli Bayram ikramiyelerinde son dakika gelişmesi! Takvim belli oldu! O gün paranız hesabınızda olacak...

Gaziantep HKÜde günümüz mimari sorunlarını ele alan seminer düzenlendi Haberi

Gaziantep HKÜde günümüz mimari sorunlarını ele alan seminer düzenlendi

Geçmişten geleceğe mimari konuların konuşulduğu seminerde, mimari incelemeler, araştırmalar ve sonuçlar ele alındı. Doğan Hasol mimarlığın Osmanlı Devletinin son dönemlerinden günümüze ulaşan değişimlerin incelenmesi ve yorumlanması olduğunu söyledi. Tanzimat Fermanından sonra Osmanlı Mimarlığı, Türkiye Osmanlı Tarzı Barok mimarlığına doğru yönelmesine ve yeni bir kimlik arayışı konuları anlatıldığı seminerde, ’modernizmin 1950’lerde ve 1960’larda yapıların mimari kimliğine etkisi nasıldı’ Fransa’daki mimari gelişmelerin, Türkiye’ye katkısı nasıl oldu’ Hangi mimarlar Fransa’dan Türkiye’ye davet edildi, ’Bu mimarların ülkeye katkısı nasıldı’ ’Mimari yönetmeliklerin ve uygulanan politikaların mimariye yansımaları ne şekilde oldu’ konuları geniş ve kapsamlı bir şekilde anlatıldı. Geçmiş mimari yapılar ve sorunlar dışında günümüzdeki sorunlarda geniş kapsamlı olarak seminerde ele alındı. Gecekondulaşma ve kaçak yapılaşma için önlem alınması gerektiğine, vatandaşların gelir düzeyinin yükseltilmesi gerektiği...