25 / 04 / 2024

Gaziantep inşaat sektör değerlendirmesi

Gaziantep inşaat sektör değerlendirmesi

Gaziantep'te yaklaşık 50 bin kişilik bir istihdama sahip olan inşaat sektörü temsilcileri İnşaat Müteahhitleri Derneği'nde bir araya gelerek durumu değerlendirdi.

Gaziantep'te inşaat sektörüne indirim geldi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, inşaat sektörüne ilişkin alınan bazı ücretlerde indirim yapılmasına karar verildi. İmar raporu harcı ile GASKİ şantiye aboneliği için belediyeye ödenen ücretlerde yüzde 50, hafriyat giderlerinde ise yüzde 20 indirim yapılacak.

Gaziantep'te inşaat sektörü ekonomiye değer katıyor!

İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, zor ve kritik bir süreçten geçen ülkemizde, sınır ötemizde yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen inşaat sektörünün dinamik yapısını korumaya özen gösterdiklerini söyledi.

GTO'dan inşaat sektörüne dış pazarlama açılım projesi!

GTO inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların uluslararası pazarlardaki rekabet güçlerinin attırılmasına katkı sağlamak amacıyla hazırladığı “Gaziantep İnşaat sektörünün Dış Pazarlara Açılımı” projesiyle ilgili olarak firma temsilcileri bilgilendirildi.

Gaziantep'te inşaat sektörü değerlendirildi!

Gaziantep'te yaklaşık 50 bin kişilik bir istihdama sahip olan inşaat sektörü temsilcileri İnşaat Müteahhitleri Derneği'nde bir araya gelerek durumu değerlendirdi.

Türkiye'de inşaat sektörü çok güçlü ve önü açık!

Çevre ve Şehircilik Buluşmaları, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından Gaziantep Ticaret Odası'nda gerçekleşti. Toplantıda konuşan Özhaseki, inşaat sektöründeki yatırım ve projelerden bahsetti.

Gaziantep’te inşaat sektörü durma noktasında!

Arsa fiyatlarının yüksek oluşu, doların önlenemeyen yükselişi ve güvensizlik ortamı Gaziantep’te inşaat sektörünü durma noktasına getirdi.

Gökhan Çeliktürk: İnşaat sektörü 4 yıldır geriledi!

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Gökhan Çeliktürk, inşaat sektöründe son 3-4 yıldır gerileme olduğunu söyledi.2015 yılını hayal kırıklığı ile kapatan sektör 2016 yılından da pek umutlu gözükmüyor.

Gaziantep’te inşaat sektöründe daralma yok!

Uzun bir süreden beri Gaziantep’te inşaat sektörünün durma noktasına geldiği yönündeki söylentilere karşın 2015 ve 2016 yıllarındaki inşaat ruhsatı sayılarında bir düşüş yaşanmadığı anlaşıldı.

İnşaat sektöründe sorunlar arz fazlasından kaynaklanıyor!

Gaziantep Telgraf Gazetesi köşe yazarı olan Bünyamin Acar bugünkü köşe yazısında inşaat sektörü piyasasını ve Gaziantep'teki gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. Acar inşaat sektörünün sorunlarının arz fazlasından kaynaklandığını belirtiyor.

Gaziantep’te inşaat sektörü ne durumda?

Gaziantep’te son dönemde inşaat sektöründe deyim yerindeyse yaprak kımıldamıyor. Satışların tamamen durduğunu belirten sektör temsilcileri, belediyelerin inşaat projelerinin de sektörü iyice sıkıntıya soktuğunu belirtiyor.

GAİMDER üyeleri Adana'da inşaat sektörü sorunlarını aktardı!

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa ve Yönetim Kurulu üyeleri Adana'da bulunan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'nı ziyaret ederek, inşaat sektörünün sorunlarını aktardı.

Gaziantep Ticaret Odası'ndan inşaat sektörü toplantısı!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), ülke ve şehirdeki inşaat sektörünü 'İnşaat Sektörünün Dünyadaki ve Türkiye’deki Durumu, Sorunları, Gaziantep Özelinde Sektörün Geleceği ve Alınacak Önlemler' konulu panelde masaya yatıracak.

GTO'da inşaat sektörü ve sorunları masaya yatırılacak!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Türkiye ve Gaziantep inşaat sektörünü "İnşaat Sektörünün Dünyadaki ve Türkiye'deki Durumu, Sorunları, Gaziantep Özelinde Sektörün Geleceği ve Alınacak Önlemler" konulu panelde masaya yatıracak.

Gaziantep inşaat sektör değerlendirmesi Haberi

Gaziantep inşaat sektör değerlendirmesi


Piyasada oluşan tepkilere rağmen demire yeniden yapılan zamlar, inşaat sektöründe çarkları yavaşlattı. Gaziantep'te yaklaşık 50 bin kişilik bir istihdama sahip olan inşaat sektörü temsilcileri İnşaat Müteahhitleri Derneği'nde bir araya gelerek durumu değerlendirdi. Müteahhitler, sorunun hükümetle diyalog yoluyla çözülmesi için girişim başlattı.


Demire gelen zamlar, bütün Türkiye'deki konut üreticilerini ve kamu müteahhitlerini doğrudan etkilerken, bu illerin başında Gaziantep geliyor. Yılda yaklaşık 500 bin konut üreten Anadolu'daki konut üreticileri, demirin kilosunun son 1 ay içinde yüzde 20'ye yakın artarak 2 bin 400 liraya ulaşmasının şokunu yaşarken, önlem alınmazsa fiyatların daha da artacağı endişesini hissettirdi.


İnşaat Müteahhitleri Derneği'nde düzenlenen değerlendirme toplantısında bir araya gelen müteahhitler, neler yapılabileceği konusunda görüş alış verişinde bulundu. Müteahhitler, bu sorunun hükümetin devreye girmesiyle çözülebileceği konusunda birleşti. Sadece Gaziantep'te 50...