28 / 03 / 2024

Gaziantep konut fiyatları 2015

Gaziantep konut fiyatları 2015

Güneydoğu’nun gözbebeği Gaziantep’e, son dönemde Suriyelilerin de göç etmesi konut ve arsa fiyatlarını artırdı. Talebi gören sanayici, kredi çekerek yatırım yerine arsa toplamaya başladı..

Gaziantep'te konut fiyatları yüzde 70 arttı!

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Bora Kanevetçi, Gaziantep'te konut fiyatlarının yüzde 70 artış gösterdiğini kaydetti.

Satılık konut fiyatları en çok bu şehirde arttı!

Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan Hürriyet Emlak Ekim 2020 Emlak Endeksi yayınladı. Verilerde; bir yıllık sürede satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında Gaziantep, Antalya, Eskişehir, Çorum -ve Sakarya geliyor. Son 1 yıl içerisinde 5 büyük ilde hareketlilik yaşandı.

Konut fiyatlarının en çok arttığı il hangisi?

Bir yıllık sürede satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında yüzde 53,5 ile Gaziantep geldi...

Konut fiyatları bu illerde zirve yaptı!

Kampanyalar ve kamu bankalarının düşük faizle konut alımını cazip hale getirmesi 10 büyükşehirde konut fiyatlarını yükseltti. Son bir senede nüfusun en yoğun olduğu 10 şehirde  konut değeri en çok artan ilk üç il Antalya, Gaziantep ve İzmir oldu. Bu üç kente göç artışı da hızlandı.

Gaziantep'te konut fiyatları yükselecek!

TOKİ tarafından hayata geçirilen dev projelerin konut fiyatlarını düşürmediğini dile getiren Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Gökhan Çeliktürk, konut stoklarının erimesiyle birlikte fiyatların daha da yükseleceğini açıkladı.

Konut fiyatları fırsata dönüşür mü?

Gaziantep Telgraf Gazetesi köşe yazarı olan Bünyamin Acar, bugünkü yazısında ''Konut fiyatları fırsata dönüşür mü? '' sorusuna cevap verdi. İşte o haber...

Iconova Gaziantep konut fiyatları 2016!

Toplam 570 konut ve 23 dükkandan meydana gelen Iconova Gaziantep projesi Gaziantep Şehitkamil'de yükseliyor. İşte Iconova Gaziantep konut fiyatları 2016...

Şehitkamil Iconova Gaziantep daire fiyatları!

Gaziantep Şehitkamil'de inşa edilen Şehitkamil Iconova Gaziantep daire fiyatları 797 bin TL'den başlıyor. Proje 570 konut ve 23 dükkandan oluşuyor.

Gaziantep'te konut fiyatları yüzde 130 arttı!

Eva Gayrimenkul Değerleme Yetkilisi Şefik Ercan Keskiner, Türkiye İstatistik Kurumu kayıtlarına göre son 5 yılda Gaziantep'te konut fiyatlarının yüzde 130 arttığı belirtti. Keskin Gaziantep'teki gayrimenkul sektörünü değerlendirdi.

Türkiye'nin sınır kentlerinde konut fiyatları düşüyor!

Suriyeli mültecilerin talebiyle sınır kentlerinde şişen konut fiyatları gerilemeye başladı. Şanlıurfa’da satılık evlerin fiyatı 1 yılda ortalama yüzde 6, Gaziantep’te yüzde 4 geriledi.

Güneydoğu'da konut fiyatları düşmeye başladı!

Suriyeli mültecilerin talebiyle sınır kentlerinde şişen konut fiyatları gerilemeye başladı. Şanlıurfa’da satılık evlerin fiyatı 1 yılda ortalama yüzde 6, Gaziantep’te yüzde 4 geriledi.

TOKİ Gaziantep Şehitkamil fiyatlar!

TOKİ Gaziantep Şehitkamil fiyatlar kapsamında konut fiyatları 69 bin 756 TL'den başlıyor. Başvuru dönemi 20 Nisan Pazartesi günü başlayacak olan projede 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri yer alıyor.

Akkent Florya Gaziantep daire fiyatları!

Sevinçler İnşaat tarafından hayata geçirilen Akkent Florya Gaziantep projesinde 172 adet konut bulunuyor. Eylül 2016' da teslimlerinin yapılacağı Akkent Florya Gaziantep daire fiyatları ise haberimizdeyer alıyor.

Gaziantep konut fiyatları 2015 Haberi

Gaziantep konut fiyatları 2015

Gaziantep'te, düşük kur ve yüksek faiz kaynaklı borçlanma problemleri ile Suriye etkisinin yanı sıra en önemli bir diğer konu da arsa spekülasyonu. Gaziantep'e iner inmez herkesin ağzında bir arsadır dolaşıyor. Zaten göç alan şehirde bir de Suriyeli akını başlayınca konut ve ardından arsa fiyatları da artmaya başlamış. Arsa fiyatlarının yükseldiğini gören sanayiciler ve işadamları da kredi çekerek arsa alıp satmaya ve buradan para kazanmaya başlamış. Öyle ki anlatılanlara göre bir arsanın ayda 6-7 kere el değiştirdiği bile olmuş. Bu trend 2015 başından itibaren ise durmuş. Ocak başından bu yana daha önce yüksek bedellerle arsa toplayanlar şimdi ödedikleri rakamlara bu alanları elden çıkarmakta zorlanıyor.


Söylentiler hızla artınca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin devreye girdiği gözleniyor. Gaziantep gezimiz sırasında konuşma fırsatı bulduğumuz Gaziantep Belediye...