24 / 04 / 2024

Gaziantep konut satışları 2015

Gaziantep konut satışları 2015

Güneydoğu’nun gözbebeği Gaziantep’e, son dönemde Suriyelilerin de göç etmesi konut ve arsa fiyatlarını artırdı. Talebi gören sanayici, kredi çekerek yatırım yerine arsa toplamaya başladı..

Kilis'te konut satışları azaldı!

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Konut Satış İstatistikleri 2016 yılı toplam ve Aralık ayı sonuçları değerlendirildi. Kilis'te bir önceki yıla göre konut satışları azaldı.

Gaziantep’te konut satışları arttı!

GAZİANTEP'te, Eylül ayında konut satışlarında adeta patlama yaşandı. 2015 yılı Eylül ayında Gaziantep’te 1780 konut satılırken, bu yıl satılan konut sayısı 2 bin 225'e yükseldi.

Gaziantep konut satışında 11. sırada!

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, konut satışlarında İstanbul'un 17 bin 503 konut satışla yüzde 15,3 artışla en yüksek orana sahip olduğu belirtildi.

Gaziantep'te konut satışları arttı!

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Konut Satış İstatistikleri 2015 yılı Ekim ayı sonuçları değerlendirildi. Türkiye genelinde konut satışları 2015 Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %8,8 oranında artarak 104.098 oldu.

Gaziantep konut satışlarının yüzde 30'u ipotekli!

Gaziantep'in Türkiye'de alınan toplam yapı ruhsatları içindeki payını da 2013 yılında yüzde 2,87'ye kadar yükseldiği açıklanırken, konut satışlarının yüzde 30'unun ipotekli satış olduğu açıklandı.

ABD'de ikinci el konut satışları beklentilerin altında kaldı!

ABD’de ağustos ayına ilişkin ikinci el konut satışları 5,05 milyon adet ile beklentilerin altında kalarak, konut sektörünün son dönemde yakaladığı ivmenin yavaşladığına işaret etti.

Senetli konut satışları patladı!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. 2014 Ağustos’ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre ise bu durum kayıt dışını tetikliyor.

Kredi faizlerindeki artış konut satışlarını olumsuz etkiledi!

İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) 2014 Ağustos Sektör Raporu verilerine göre, konut satışları 2014 Temmuz ayında yaşanan yüzde 20.2'lik keskin düşüşle birlikte yılın ilk yedi ayında yüzde 9.7 geriledi...

Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı.

Türkiye İMSAD: Kredi faizlerindeki artış ve siyasi istikrar beklentisi konut satışlarını olumsuz etkiledi!

Türkiye İMSAD’ın 2014 Ağustos Aylık Sektör raporuna göre, 2014’ün ilk yedi ayında konut satışları yüzde 9,7 oranında geriledi ve yeni konut fiyatlarındaki yıllık fiyat artışı yüzde 5,2 oldu...

Temmuz ayında konut satışları yüzde 20 düştü!

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

Gaziantep konut satışları 2015 Haberi

Gaziantep konut satışları 2015

Gaziantep'te, düşük kur ve yüksek faiz kaynaklı borçlanma problemleri ile Suriye etkisinin yanı sıra en önemli bir diğer konu da arsa spekülasyonu. Gaziantep'e iner inmez herkesin ağzında bir arsadır dolaşıyor. Zaten göç alan şehirde bir de Suriyeli akını başlayınca konut ve ardından arsa fiyatları da artmaya başlamış. Arsa fiyatlarının yükseldiğini gören sanayiciler ve işadamları da kredi çekerek arsa alıp satmaya ve buradan para kazanmaya başlamış. Öyle ki anlatılanlara göre bir arsanın ayda 6-7 kere el değiştirdiği bile olmuş. Bu trend 2015 başından itibaren ise durmuş. Ocak başından bu yana daha önce yüksek bedellerle arsa toplayanlar şimdi ödedikleri rakamlara bu alanları elden çıkarmakta zorlanıyor.


Söylentiler hızla artınca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin devreye girdiği gözleniyor. Gaziantep gezimiz sırasında konuşma fırsatı bulduğumuz Gaziantep Belediye...