19 / 04 / 2024

Gaziantep meydanı

Gaziantep meydanı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, alışılmışın dışında bir icraata imza atmaya hazırlanıyor. Şahin Gaziantep kent merkezinde bulunan bir alışveriş merkezinin yıkılarak yeşil alana dönüştürüleceğini açıkladı.

Gaziantep'teki avmlerin yerine meydan inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi şehrin göbeğindeki alışveriş merkezini (AVM) yıkarak onun yerine meydan inşa etti.

Gaziantep Kamil Ocak Stadı meydan olacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ocak 2018'in 2. meclis toplantısı yapıldı. İşte gündem maddeleri...

Gaziantep İstasyon Parkı hizmete girdi!

Kentin bir çok bölgesinde park ve yeşil alan çalışması ile şehrin imajını değiştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda çalışmalarından birisini de İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirdi.

Gaziantep Şıh Meydanı için yıkım çalışmaları tamamlandı!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun en önemli projeleri arasında gösterdiği Şıh Meydanı için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Kamulaştırması yapılan evlerin yıkım çalışmaları devam ederken hafta sonu iki evin daha yıkım çalışmaları tamamlandı.

Şahinbey Şıh Meydanı için kamulaştırma çalışmaları başladı!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Gaziantep'e, İstanbul'un meşhur meydanlarından Eyüp Sultan Meydanı'nın bir benzeri yaptırıyor

Gaziantep'teki yeni meydanının ismi “Milli İrade Meydanı” oldu!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Bedesten AVM’yi yıkarak yerine inşa ettiği meydana “Milli İrade Meydanı” adını verdi.

Gaziantep Çınarlı Meydanı hizmete girdi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Bedesten AVM’yi yıkarak yerine inşa ettiği “Çınarlı Meydanı” hizmete girdi.

Gaziantep İslahiye'ye atıksu arıtma tesisi yapılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İslâhiye'de Kent Meydan'ı, itfaiye binası, GASKİ binası, park çalışmalarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri ise yol ve asfalt çalışmaları kapsamında İslâhiye ve köylerindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Gaziantep'te AVM yıkılıp yerine Çınarlı Park yapıldı!

Gaziantep'te bedesten AVM'nin yıkılarak, yerine park yapılması çevre esnafının yüzünü güldürdü. Parkın açılması ve meydanın hareketlenmesiyle birlikte işlerinin de açılacağını düşünen esnaf Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Gaziantep'e Büyükşehir İstasyon Parkı yapılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal yaşam ile park alanı olarak yapımına başladığı ve “Büyükşehir İstasyon Parkı” adı verilen İstasyon Meydanı’ndaki çalışmalar devam ediyor.

Gaziantep Çınarlı Meydanı inşaatında sona gelindi!

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, Bedesten AVM’yi yıkarak yerine inşa ettiği meydan çalışmasında sona geldi. Büyükşehir Belediyesi, AVM’nin yerine inşa ettiği ve 'Çınarlı' adı verdiği meydanı yaklaşık bir ay içerisinde halkın hizmetine sunacak.

Gaziantep Meydan projesi iptal edildi!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Mimar Erden Güven’e hazırlattırılan meydan projesi Keyvanbey Pasajı’nda yer alan kiracıların dükkanları boşaltmaması nedeniyle iptal edildi. Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven konuyla ilgili açıklama yaptı...

Gaziantep'te 70 bin metrekarelik sosyal yaşam alanı yapılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İstasyon Meydanı'na 70 bin metrekare büyüklüğünde park ve sosyal yaşan alanı ile kentin batısında 600 bin metrekarelik kent ormanı yapıyor.

Gaziantep meydanı Haberi

Gaziantep meydanı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, alışılmışın dışında bir icraata imza atmaya hazırlanıyor. Şahin Gaziantep kent merkezinde bulunan bir alışveriş merkezinin yıkılarak yeşil alana dönüştürüleceğini açıkladı.


Son yıllarda, özellikle şehir merkezlerinde yaşanan ağaç kesimleri ve yeşil alanların hızla azalması büyük tartışma yaratıyor. 


Vatandaşlar yeşil alanların yerine AVM gibi binaların yapılmasına giderek daha fazla tepki gösterirken kamuoyunda yaşanan hassasiyet siyasetçilerin de çevre konularına daha fazla ilgi göstermesini sağlıyor.


Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin de pek alışılmadık bir icraata imza atmaya hazırlanıyor.


Şahin bugün yaptığı açıklamada kent merkezindeki AVM'nin yıkılıp, yerinin yeşil alana dönüştürüleceğini duyurdu. 


Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamaya “Şehrimiz adına aldığımız çok önemli bir kararın heyecanını sizlerle paylaşmak istiyoruz” sözleriyle başlayarak, Gaziantep şehir merkezindeki 100. Yıl Parkı'nda yer alan ve "Bedesten" olarak bilinen alışveriş merkezinin...