28 / 03 / 2024

Gaziantep Ökkeşiye Türbesindeki çalışmalar

Gaziantep Ökkeşiye Türbesindeki çalışmalar

Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, Gaziantep'teki Ökkeşiye Türbesi'nin proje detaylarını paylaştı. Güven, Ökkeşiye Türbesi'nin 2016 sonunda hizmete açılacağını söyledi. İşte o projenin detayları...

12 daireden 42 daireye dönüştürülmüş! 31 kişiye mezar olan rezidansın inşaat çalışmaları ortaya çıktı! 

12 dairelik bina iken 42 dairelik rezidansa dönüştürülen üstelik son imar yasasının kapsamında olmadığı halde İmar Barışından faydalanıldığı belirlenen ve 31 kişiye mezar olan rezidans ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Gaziantep'teki Gölgeler Apartmanı'nda soruşturma tamamlandı: Numune alınamayacak kadar kötü halde!

6 Şubat felaketinde 21 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı Gaziantep'teki Gölgeler Apartmanı'na ilişkin kötü haberler gelmeye başladı, apartman numune alınmayacak kadar kötü halde...

Türkiye'de hane halkı büyüklüğü 2022'de 3,17 kişiye düştü!

TÜİK İstatistiklerle Aile 2022 yılı sonuçlarını değerlendiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye'de hane halkı büyüklüğünün 2022'de 3,17 kişiye düştüğünü söyledi.

Gaziantep 14 Bin Konut Projesi 15 soruda tüm detaylarıyla!

Gaziantep 14 Bin Konut Projesi'nin tüm detayları belli oldu. Kura çekimleri başlayan Gaziantep 14 Bin Konut Projesi'nin bütün detaylarını haberimizde derledik. İşte Gaziantep 14 Bin Konut Projesi 15 soruda tüm detaylarıyla...

Gaziantep Şahinbey ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili, Şahinbey ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Gaziantep Araban ve Yavuzeli için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili, Araban ve Yavuzeli ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Gaziantep için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep sınırları içerisinde tesis edilecek olan 8G7808 PS-4B TM-Elif DM Enerji Nakil Hattı'nın yapımı amacıyla güzergaha isabet eden taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Gaziantep Araban için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili Araban ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Gaziantep Şehitkamil'de ev sahiplerinden kamulaştırma tepkisi!

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde 2012'de “kentsel dönüşüm alanı” ilan edilen Eydibaba Mahallesi’nde kendilerine konut verilmemesi sebebiyle evini satmayan 18 ev sahibine karşı kamulaştırma kararı alındı. 

Gaziantep Oğuzeli ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili, Oğuzeli ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Gaziantep Oğuzeli için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31537 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Gaziantep ili için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31522 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep Nurdağı için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili Nurdağı ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Gaziantep Nurdağı ilçesi için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31522 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep Nizip ve Şehitkamil için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili Nizip ve Şehitkamil ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Gaziantep Nizip ve Şehitkamil için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31522 sayılı Resmi Gazete'

Gaziantep Ökkeşiye Türbesindeki çalışmalar Haberi

Gaziantep Ökkeşiye Türbesindeki çalışmalar

"BÖLGE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ" 

Gazetemize konuşan Güven şu ifadelere yer verdi; "Ökkeşiye Türbesi 2016 sonunda hizmete açılmış olacak. Ökkeşiye bizim için yılın projesi. 10 Milyonluk bütçesi var. Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak Ökkeşiye'ye 10 milyon, yıl içinde tamamlanan diğer projelere ise 7 milyon bütçe ayırdık. Kent merkezindeki tarihi yapılann çalışmalannı tamamladık, bazılannın da çalışmasına halen devam ediliyor. Şu anda köylere ve ilçelere yoğunlaştık. Ökkeşiye'de bu kapsamda ele alınan büyük bir proje. İnanç turizmi kapsamında önemli ölçüde turist çeken bir yer. Birçok kentten ziyaretçileri var. Bu nedenle orada yapılan düzenleme bölge için önemli." 


"ESERLERİN KENDİ GELİRİ VAR" 

"Vakıflar kapsamında olan tarihi eserlerin birçoğunun kendi gelirleri var, kendi geliri olmayan eserlere de genel müdürlüğümüz bütçe aymyor. Mesela Gaziantep'te bulunan Alaüddevle Camisinin restorasyonu için harcanan 1...