24 / 04 / 2024

gaziantep savaş müzesi nerede

gaziantep savaş müzesi nerede

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 5 ana temel üzerine oturtduğu projeleriyle Şahinbey'i çarpık yapılaşmadan kurtarmanın yanısıra, modern konutları, işyerleri, sosyal tesisleri, meydanları ve parklarıyla yaşanılır bir ilçe haline getiriyor.

Gaziantep Savaş Müzesi'nin yanındaki binalar yıkılıyor!

Gaziantep savunmasını ve kurtuluş mücadelesini anlatan Şahinbey Belediyesi Savaş Müzesinde başlatılan genişletme ve yenileme çalışması kapsamında müze yanında yer alan iki binanın kamulaştırması tamamlanarak yıkımına başlandı.

Gaziantep Savaş Müzesi genişletiliyor!

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep savunması ve kurtuluş mücadelesini anlatan Savaş Müzesi’nin bitişiğindeki binayı kamulaştırmasının ardından restorasyonu tamamlayarak müzeyi genişletecek. Ayrıca müzenin altında ikinci mağarayı da açacak...

Gaziantep Panorama 25 Aralık Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Panorama 25 Aralık Müzesi, iyiden iyiye ortaya çıkıyor.

Gaziantep Panorama Müzesi 25 Aralık'ta tamamlanacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Panorama 25 Aralık Müzesi'nin inşaatı devam ediyor. Müze'nin 25 Aralık'a yetiştirilmesi planlanıyor...

Gaziantep Panorama Müzesi 25 Aralık'a yetişecek!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Panorama 25 Aralık Müzesi’ni 25 Aralık'a yetiştirecek.

Gaziantep Kahramanlık Müzesi’nin temeli atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi’nin temeli, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katılımıyla düzenlenen görkemli bir törenle atıldı.

Gaziantep Panoraması Müzesi için ilk kazma vuruldu!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi için ilk kazma vuruldu.

Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Müzesi açıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Müzesi hizmete açıldı. Vali Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin açılış törenine katıldı.

Gaziantep Zooloji Müzesi açıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Türkiye’nin ilk ve tek Zooloji Müzesi Gaziantepli vatandaşların hizmetine açıldı.

Gaziantep Zooloji ve Doğa Müzesi 23 Nisan’da açılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Gaziantep Zooloji ve Doğa Müzesi 23 Nisan’da vatandaşların hizmetine açılıyor

Türkiye'nin ilk haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor!

Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında önemli rol oynayan "Sakarya Haritası"dan eski yıllarda harita yapımında kullanılan pergel ve sulu boya takımlarına kadar yüzlerce eserin sergilendiği Türkiye'nin ilk ve tek haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

Hıdırlık Tabyası, Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olacak!

Balkan Savaşlarındaki Edirne savunmasında karargah olarak kullanılan Hıdırlık Tabyası Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olarak turizme hizmet edecek.

Gaziantep Devri Alem Para Müzesi onarıldı!

Gaziantep'te zengin bir para koleksiyonunun bulunduğu müzesi çöken Esat Kaplan, pes etmedi. İki katlı müzenin enkazında kalan paraları kurtaran koleksiyoner, bu kez de müzesi için para basma onayı aldı.

Gaziantep Panorama Müzesi çalışmaları ne zaman tamamlanacak?

Gaziantep'in yaşadığı zulmü ve gösterdiği kahramanlığı sergileyecek olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi'nin yapım çalışmaları devam ediyor.

Gaziantep'e Panorama Müzesi geliyor!

GaziAntep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Panorama 1453 Tarihi Müzesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

gaziantep savaş müzesi nerede Haberi

gaziantep savaş müzesi nerede

Yüzde 80'i çarpık yapılaşma olan Şahinbey'de 5 yılda gözle görülür bir değişim gözleniyor.  Yaptığı projelerle ödül üstüne ödül alan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu en büyük ödülü ise çılgın projem dediği Yeşil Vadi Projesi'nden alacağa benziyor. 


Gazetemize yaptığı ziyaretlerde sürekli olarak Şahinbey Belediyesindeki çalışmalar hakkında bilgiler veren  Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu kez Gazetemiz Yönetimi Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi, Genel Yayın Yönetmeni Leyla Özekşi Polat, Yazı İşleri Müdürü Meral Kınacılar, Spor Müdürü  Serdar Özekşi ile muhabirlerimiz Muharrem Türkoğlu ve Mansur Yalvaç'ı hizmetleri yerinde izlemek için davet etti. Yeşil Vadi Projesi başta olmak üzere Türkiye'de örnek olarak gösterilen kentsel dönüşüm projeleri, sosyal tesisler, Karataş Sanayi Sitesi ve diğer projelerini yerinde tanıtıp bilgi verdi.


YOK BÖYLE BİR PROJE

Türkiye'nin en büyük ve dünyanın sayılı projelerinden...