19 / 04 / 2024

Gaziantep tarihi Pazar Hamamı

Gaziantep tarihi Pazar Hamamı

Gaziantep’te 30 yılıdır kullanılmayan ve restore edilmeyen tarihi Pazar Hamamı ’nda fare ve böcekler cirit atmaya başladı. Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde bahsettiği tarihi hamama sahip çıkılması istendi.

Şehitkamil Belediyesi'nden 3 yıllığına kiralık pazar yeri!

Gaziantep İli Şehitkâmil Belediye Başkanlığı, Güvenevler Uzayçatılı Pazar Yeri için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu kiralama ihalesi 22 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Gram altının 1.800 TL olacağı tarih açıklandı! O tarihte çarşı pazar karışacak! Altınını kapan kuyumcuya koşacak

Altın ve piyasalar uzmanı İslam Memiş, gram altının 1.800 TL olacağı tarihi açıkladı. O tarihte çarşı pazar karışacak! Altınını kapan kuyumcuya koşacak...

Oppo Find N2 Flip’in tanıtım tarihi belli oldu! 14 Şubat 2023 fiyat listesi...

Çinli akıllı telefon şirketi Oppo tarafından bir süre önce Çin’de satışa sunulan Find N2 Flip’in global pazar için tanıtım tarihi duyuruldu.

TOKİ Gaziantep projesi için tarih açıklandı! Tam 303 yeni konut geliyor! Bu tarihi kaçırmayın!

TOKİ Gaziantep projesi için tarih resmen açıklandı. Tam 303 yeni konut geliyor... TOKİ'den konut bekleyenler bu tarihi kaçırmayın...

TOKİ Gaziantep projesi için düğmeye bastı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Gaziantep projesi için ihale tarihlerini duyurdu. İşte detaylar...

Londra'nın tarihi pazarı Camden Market satışa çıkarıldı!

İsrailli milyarder Teddy Sagi, sahibi olduğu Londra'nın tarihi, Camden Pazarı'nı satılışa çıkardı. Pazarın 1.5 milyar sterlin civarında satılması bekleniyor.

Gaziantep'teki tarihi çarşılar yeniliyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi dokusunu korumak için kent genelinde bulunan çarşıları restore ediyor.

TOKİ Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir 3. ve 4. Etap başvuruları başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir 3. ve 4. Etap projesinde yer alan konutlar 4 Ağustos tarihi itibariyle satışa çıkıyor.

Konut pazarında tarihi hareketlilik! Satışlar yükselmeye devam edecek!

Haziran 2020'de Türkiye genelinde satılan konut sayısında rekor kaydedildi. Konut satışları 2019'un Haziran ayına göre yüzde 209,7 arttı. Sektör temsilcileri, konut sektöründe tarihi bir hareketlilik yaşandığını belirtirken, haraketliliğin önümüzdeki aylarda da süreceğine dikkat çekti.

Mersin'de tarihi Dağpazarı Kilisesi yıkıldı!

Türkiye genelinde etkili olan yağış Mersin'de bulunan tarihi Dağpazarı Kilisesi'nin bir bölümünün yıkılmasına neden oldu...

TOKİ Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir 1. Etap başvuruları 27 Ocak'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir 1. Etap başvuruları 27 Ocak tarihi itibariyle başlıyor.

Yenilenecek yapılar 10 milyar TL’lik pazar yaratır!

Nitelikli elektrik taahhüt şirketlerinden ORGE Enerji Elektrik Taahhüt CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevhan Gündüz yaptığı açıklamada renovasyon tarihi gelen, yenilenmesi gereken binaların pazar için potansiyel olduğuna dikkat çekti.

Gaziantep Şahinbey'de restorasyon çalışmaları hız kesmiyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi Gaziantep’in tarihi mekânlarını restore ederek turizme kazandırmak için çalışmalarına ara vermeden çalışıyor.

Gaziantep tarihi Pazar Hamamı Haberi

Gaziantep tarihi Pazar Hamamı

Gaziantep’te 30 yılıdır kullanılmayan ve restore edilmeyen tarihi Pazar Hamamı’nda fare ve böcekler cirit atmaya başladı. Vatandaşlar, Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde bahsettiği tarihi hamama sahip çıkılmasını istedi.


Bir zamanlar türkülere konu olan, diziler ve filmlerde sıkça rastladığımız Gaziantep’in tarihi hamamları unutulmaya yüz tutmuş durumda. Tarihi Gaziantep Kalesi ve Tahtahane Camisinin hemen yanında bulunan tarihi pazar hamamının kapısı 30 yıldır kilitli durumda. Pazar hamamının ne zaman yapıldığı kesinlik kazanamamış olsa da 17. yüzyılda inşa edildiği tahmin ediliyor. Mimarisi incelendiğinde hamamın inşası sırasında düzgün kesme taş kullanıldığı görülürken, fakat hamam değişik zamanlarda onarımlardan geçtiği için mimari orijinalliğini kaybettiği belirtiliyor.



Evliya Çelebi’nin seyahatname adlı kitabından bahsettiği tarihi pazar hamamı, yaklaşık 30 yıldır atıl durumda. Kapısı 30 yıldır kilitli olan hamamın içinde fare ve böcekler cirit...