20 / 04 / 2024

Gaziantep Yavuzeli Merkez Cami bitecekmi

Gaziantep Yavuzeli Merkez Cami bitecekmi

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde bulunan Merkez Cami, inşaatı yarım kaldı. Merkez Cami İmamı İlyas Yılmaz, "Ülke genelinde olduğu gibi Yavuzeli Merkez Camisi de yapılan yardımlarla ayakta duruyor.

Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Kilis'teki 26 bin 253 afet konutunun kurası bu ay çekilecek!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş ile Gaziantep, Malatya ve Kilis'te konutları yıkılan ya da ağır hasar gören afetzedeler için inşa edilen konutların kuraları bu ay içerisinde çekilecek.

O ilde konut imarlı 2 arsa satılıyor! Fiyatları şok etti!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep ili, Merkez ilçesi, Körkün Mahallesi'nde yer alan 2 adet konut imarlı arsayı satıyor. İşte merak edilen detaylar...

Gaziantep Yavuzeli TOKİ'de 2 bin 280 TL taksitle!

TOKİ'nin Gaziantep projelerindeki konutların detayları da yavaş yavaş netleşiyor. Peki TOKİ Yavuzeli projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Gaziantep Yavuzeli 2022 ucuz konut projesi...

Gaziantep Araban ve Yavuzeli için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili, Araban ve Yavuzeli ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Gaziantep'te konut fiyatları rekora koşuyor!

Gaziantep’in merkez Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerindeki mahallelerde kentsel dönüşüm çerçevesinde başlatılan yıkım çalışmalarının senelerdir bitirilememesi, halkı mağdur duruma düşürüyor.

Gaziantep Göllüce Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor!

Gaziantep’te olası depremde riskli bölgeler arasında bulunan merkez Şehitkamil ilçesindeki Göllüce Mahallesi sakinleri, yıllardır kentsel dönüşümü bekliyor.

Gaziantep'te çöken iskelenin altında kalan mühendis hayatını kaybetti!

Gaziantep'te merkez Şahinbey ilçesinde Akkent Camisi inşaatında çalışırken çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'a 33 saat sonra ulaşıldı. Hastaneye kaldırılan Küçükcan'ın hayatını kaybettiği açıklandı.

Gaziantep'te bin 800 metrekarelik alana yeni site kurulacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, Merkez Taşlıca Mahallesi'ne bin 800 metrekare alana bir site kurulması kararlaştırıldı. 

Gaziantep Büyükşehir'den 6 yeni köprü!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, merkez ve taşra ilçelerine köprü ile menfez yapıyor.

Mavikent Konutları 4. Etap'taki konutlar sahiplerini buluyor!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'in merkez Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Mavikent Konutları 4. Etap'taki bin konutun sahiplerinin belirleneceği kura çekim töreninde konuştu.

Gaziantep'in yolları asfaltlanıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bozuk ve dar olan yollarda iyileştirme ile asfalt çalışmaları devam ediyor. Merkez ile taşra ilçelerinde asfalt çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, birçok köy yollarına sıcak asfalt serimi yapıyor.

Gaziantep Oğuzeli'nin altyapısı yenileniyor!

Taşra ilçelerinde altyapı çalışmalarını sürdüren Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü, merkez ilçe Oğuzeli’nin altyapısını yeniliyor. GASKİ, altyapısı olmayan mahalleye yeni içme suyu ile kanalizasyon da yapıyor.

Deprem değil yanlış bina can alıyor!

Gaziantep’te merkez üssü Fevzipaşa olan bir deprem riskinin varlığından bahseden Gaziantep Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Devrim Yıldırım, özellikle Karataş bölgesini deprem riskine karşı uyardı.

Gaziantep Yavuzeli Merkez Cami bitecekmi Haberi

Gaziantep Yavuzeli Merkez Cami bitecekmi

Merkez Cami İmamı İlyas Yılmaz, "Ülke genelinde olduğu gibi Yavuzeli Merkez Camisi de yapılan yardımlarla ayakta duruyor. Caminin şadırvan, lojman ve tuvaletleri yenisi yapılmak üzere 9 Nisan 2015 günü yıkıldı. Yıkılan yere içinde Kuran Kursu ve imam hatip lojmanı olan bir bina ve cami bahçesine yeni bir şadırvan ve tuvaletlerin yapılması planlandı. Yenisi yapılmak üzere yıkılan alanlarda maddi imkansızlıklar nedeniyle 3 aydır herhangi bir çalışma yapılamadığı öğrenildi. Çalışmaların yapılabilmesi için cami hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekleniyor."


Merkez Cami İmamı İlyas Yılmaz, inşaatla ilgili şunları söyledi:

“İlçemizdeki üç camiden biri ve 1960’tan bu güne kadar hizmet vermekte olan camimiz, İlçemizin en eski camisidir. Tuvaletleri ve abdest alma yerleri yetersiz gelmektedir. Mahallemize uzun zaman yetecek Kuran kursu, tuvalet ve abdest alma yerlerine yenisinin...