29 / 03 / 2024

Gazimağusa Maraş Sosyal Konutları

Gazimağusa Maraş Sosyal Konutları

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Gazimağusa-Maraş Bölgesinde ziyarette bulundu. Baybars, vatandaşlara kısa süre sonra Gazimağusa-Maraş Sosyal Konut Projesi’nin lansmanının yapılacağının müjdesini verdi.

Gazimağusa, Yeni Boğaziçi ve İskele'nin imar planları yeniden düzenlenecek!

KTC Başbakanı Ersan Saner, Gazimağusa, Yeni Boğziçi ve İskele imar planının düzenlenmesi için gerekli adımların atılacağını müjdeledi.

Kıbrıs Gazimağusa'da konuta yoğun talep!

KKTC'nin Maraş bölgesini açmasıyla birlikte Gazimağusa’nın popülerliği arttı. Altın rengi kumsallara ve tarihi güzelliklere sahip bu tarihi limana Türkiye'den de talep yoğun. Yatırımcılar içinşehirdeki konut fiyatları Girne'ye göre daha uygun görülüyor...

Kıbrıs Kocareis Kamp Alanı'ndaki yıkım için ara emir!

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Mesut Mesutoğlu, Yeniboğaziçi Belediyesi’nin Kocareis Kamp Alanı'nda yıkım yapmaması için ara emir kararı aldı.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı'ndan 'Kapalı Maraş açılmasın' çıkışı!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Guterres'e Türkiye'nin Gazimağusa'daki 46 yıldır kapalı olan 'hayalet şehir’ Kapalı Maraş'ı turizme açmasına izin vermeme çağrısında bulundu. 

Türkiye Barolar Birliği: Kapalı Maraş, KKTC'ye aittir! 

TBB, Kapalı Maraş Açılımı Toplantısı'nın sonuç bildirisini yayınladı. Bildirgede, "Kapalı Maraş Gazimağusa kentinin bir parçası olan yerleşim yeridir. Burada egemenlik ve toprak KKTC'ye aittir" denildi... 

Kıbrıs Maraş’taki Sosyal Konut Projesiyle gençler sahibi olabilecek!

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Bakanlığı’nın çalışmaları ile ilgili bilgi aktardı. Sosyal Konut Projesi hakkında açıklama yapan Bakan Baybars; “Kentte yaşayan ve ev sahibi olamayacak durumdaki kişiler de konut sahibi olabilecek” dedi.

Mecliste 'Gazimağusa İskele Yeniboğaziçi İmar Planı' tartışması!

TDP Genel Başkanı ve Lefkoşa milletvekili Cemal Özyiğit, mecliste Gazimağusa İskele Yeniboğaziçi İmar Planı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gazimağusa-Maraş Sosyal Konut Projesi için lansman müjdesi!

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Gazimağusa-Maraş Bölgesinde ziyarette bulundu. Baybars, vatandaşlara kısa süre sonra Gazimağusa-Maraş Sosyal Konut Projesi’nin lansmanının yapılacağının müjdesini verdi.

Kıbrıs'ın yeni imar planı yürürlüğe girmeyecek!

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar, Gazimağusa, İskele, Yeni Boğaziçi İmar Planı Yasası’nı yasal sürecin doğru işletilmemesi, Plan üzerindeki teknik tartışmaların hala devam etmesi nedeniyle planın yürürlüğe girmeyeceğini açıkladı.

Beyarmudu İmar Planı onaylandı!

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Beyarmudu İmar Planı’nın dün birleşik kurulu oluşturan Şehir Planlama Dairesi, Gazimağusa Kaymakamlığı ve Beyarmudu Belediyesi’nin oybirliği ile onaylandığını duyurdu.

Kıbrıs'ın imar planlarında sona gelindi!

İçişleri Bakanı Baybars, Belediye Başkanları ile son aşamayı değerlenirdi. Baybars, Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı’nında sürecin sona gelindiğini söyledi.

Kıbrıs'ın imar planı çalışmalarında sona yaklaşılıyor!

Kıbrıs Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Gazimağusa, Yeniboğaziçi , İskele imar Planı çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendirdi. Zurnacılar, imar planı hazırlanırken bölgenin birçok faktörünün göz önüne alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Gazimağusa'da izinsiz müteahhit dolandırıcılığı!

Gazimağusa'da Müteahhitler Birliği'ne üye olmadan ev inşa edeceğini iddia eden şahıs vatandaşın 260 TL'sini alıp kayıplara karıştı.

Gazimağusa Maraş Sosyal Konutları Haberi

Gazimağusa Maraş Sosyal Konutları

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Gazimağusa-Maraş Bölgesi'ne ziyarette bulundu ve Piyale Paşa Muhtarlık binasının açılışında önemli açıklamalar yaptı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Baybars, ilk olarak Maraş bölgesinde vatandaşlarla bir araya gelip, bölgesel sorunları dinledi. 

Baybars, bölge halkının konut ihtiyacının karşılanması, bölgede gençlerin topraklarında kök salması için bakanlığın gerçekleştirdiği sosyal konut çalışmalarının hangi aşamaya geldiğiyle ilgili vatandaşları bilgilendirdi. 
Baybars, Gazimağusa- Maraş Sosyal Konut Projesi’nin sadece barınma merkezi anlayışıyla değil, sosyal donatılar ve çevre düzenlemeleriyle birlikte bir yaşam sitesi konsepti şeklinde hazırlandığını söyledi. Baybars, vatandaşlara kısa süre sonra Gazimağusa-Maraş Sosyal Konut Projesi’nin lansmanının yapılacağının müjdesini verdi.

İçişleri Bakanı Baybars, Piyale Paşa Muhtarlık Binası’nın açılışında muhtarlık binasında incelemerde bulundu, vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Muhtarlık binasının açılışında açıklamalarda bulunan...