28 / 03 / 2024

Gazprom doğalgaz indirimi

Gazprom doğalgaz indirimi

Rus enerji şirketi Gazprom’un yetkilileri, Türkiye’nin talep ettiği doğalgaz indirimini görüşmek amacıyla bugün Ankara’ya geliyor. Gazprom Export CEO’su Elena Burmistrova Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileriyle görüşecek..

Nihayet beklenen gün yaklaştı! İşte doğalgaz faturalarında indirimin olacağı tarih

Doğalgaz indirimi için heyecanlı bekleyiş başladı! 20 Nisan 2023 tarihi sonrası doğalgaz faturalarında olması kuvvetle muhtemel indirim haberleri vatandaşı mutlu etti. İşte konu ile ilgili detaylar.

İstanbul'da doğalgaz indirimi faturaya nasıl yansıyacak? İndirim ne zaman geçerli olacak? 

İstanbul'da doğalgaz fiyatlarına yüzde 12,13 oranında indirim yapılacağı duyuruldu. Peki, İstanbul'da doğalgaz indirimi faturaya nasıl yansıyacak? İndirim ne zaman geçerli olacak? İşte detaylar...

İstanbullulara doğalgaz müjdesi! Bu indirimi kimse beklemiyordu!

Gelen son dakika haberine göre, İstanbul'da doğalgaz fiyatına yüzde 12 indirim yapılacak. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre; indirim 2023'ten itibaren geçerli olacak.

Doğalgaz fiyatları o rakamı aşacak! Duyan inanamadı! Herkes önümüzdeki kışı nasıl geçireceğini düşünüyor!

Gazprom Başkanı Aleksey Miller Avrupa'da doğalgaz fiyatlarının bin metreküp başına 4000 doları geçebileceğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

Doğalgaz akışı 3 gün boyunca kesilecek! Son dakika haberi az önce geldi

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından, tek kompresör ünitesinin bakımı nedeniyle 31 Ağustos’tan itibaren 3 günlüğüne doğalgaz akışının durdurulacağını açıkladı.

Gazprom’dan doğalgaz vanasını kapatıyor! İşte detaylar!

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından, tek kompresör ünitesini doğalgaz akışının durdurulacağını açıkladı. İşte detaylar!

Doğalgaz indirimi üretimi ve ihracatı artıracak!

Sanayi sektörünün temsilcileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ve dünden itibaren geçerli olacak yüzde 10’luk doğalgaz indirimi sanayiciyi memnun etti.

Rus doğalgazında indirim!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Gazprom ile BOTAŞ'ın yüzde 10,25'lik doğalgaz indirimi konusunda anlaştıklarını ancak anlaşma metninin henüz imzalanmadığını belirtti.

Gazprom, Türkmengaz'ın doğalgaz fiyatı için mahkemeye başvurdu!

Rus doğalgaz şirketi Gazprom'un, Türkmenistan'ın Türkmengaz şirketinden aldığı doğalgazın fiyatını mahkeme aracılığıyla değiştirmeye çalıştığı bildirildi.

Gazprom, Almanya'ya yeni doğalgaz boru hattı inşa edecek!

Rus enerji şirketi Gazprom, Almanya 'ya iki koldan uzanacak yeni bir doğalgaz boru hattı inşa edecek. Yeni boru hattının yıllık 55 milyar metreküplük kapasiteye sahip olacağı ifade edildi.

Türk Akım doğalgaz boru hattı projesinin inşasına başlandı!

Rus doğalgaz üreticisi Gazprom'un CEO'su Alexei Miller, Rusya ile Türkiye'yi birbirine bağlayacak Türk Akım doğalgaz boru hattı projesinde inşaata başlama kararının alındığını söyledi.

Yeni doğalgaz boru hattından ilk sevkiyat 2016'da!

Gazprom CEO'su Alexei Miller, Rusya'nın yapacağı yeni hattan Türkiye'ye ilk doğalgaz sevkiyatının Aralık 2016'da başlamasının planlandığını söyledi...

Gazprom'dan Türkiye'ye ilk doğalgaz sevkiyatı açıklaması!

Alexei Miller, yeni hat üzerinden Türkiye'ye ilk doğalgaz sevkiyatının Aralık 2016'da başlamasının planlandığını belirtti.Alexei Miller, yeni hat üzerinden Türkiye'ye ilk doğalgaz sevkiyatının Aralık 2016'da başlamasının planlandığını belirtti.

Gazprom doğalgaz indirimi Haberi

Gazprom doğalgaz indirimi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileriyle görüşecek olan Gazprom Export CEO’su Elena Burmistrova ve beraberindeki diğer yetkililer, BOTAŞ’a kendi tekliflerini iletecek, Türk tarafından da taleplerini alacak. Bu talebin karara bağlanması ise, indirime yönelik Rusya’da yapılacak son değerlendirmelerin ardından mümkün olacak.


BOTAŞ’ın indirim talebiyle Türkiye’deki özel doğalgaz ithalatçılarının bu yıl ve gelecek yılki alım fiyatları ayrı ayrı değerlendirilecek. Türkiye’nin Rus şirketle sözleşmesinde periyodik olarak revizyon isteme hakkı bulunuyor. Gazprom’un Ankara temasları sırasında, Mavi Akım Boru Hattı kapasitesinin yıllık 16 milyar metreküpten, 19 milyar metreküpe çıkarılması konusunda da resmi olarak anlaşmaya verilmesi bekleniyor.


Milliyet...