20 / 04 / 2024

gebze hafriyat alanları

gebze hafriyat alanları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na bağlı Hafriyat Denetim Şube Müdürlüğü tarafından Kocaeli Gebze’de yeni hafriyat ve inşaat yıkıntı atıkları depolama sahası açılacak.

Gebze ve Körfez’de yeni hafriyat alanları açıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Hafriyat Denetim Şube Müdürlüğü tarafından Gebze Tavşanlı Mahallesi Taşocakları Mevkii ve Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde yeni hafriyat alanları açıldı...

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

İstanbul'un göbeğinde kaçak hafriyat rezilliği!

İstanbul'da döküm sahalarına para vermek istemeyen şöförler, taşıdıkları hafriyatı ücra yerlere, tarım alanlarına, orman yollarına döküp kaçıyor. Şehirdeki birçok orman yolları kaçak olarak boşaltılan hafriyatlarla doldu.

İstanbul Anadolu yakasında 10 günlük hafriyat alanı mı kaldı?

İstanbul’daki hafriyat döküm alanlarını belirlemek amacıyla İBB Meclisi’nden çıkmaması gereken kararların çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubu tarafından yaklaşık 1.5 yıldır bekletilmesi krize sebep oldu.

Gebze Eskihisar'da sit alanı olan alanlar TBMM'de!

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Eskihisar Mahallesi'nde sit alanı statüsü kaldırılan alanlar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İstanbul'un hafriyat toprağı "altın"a dönüştürülüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştiraki Ağaç AŞ, Alibeyköy ve Kurtköy'de kurulan tesislerde, son bir yılda 355 bin metreküp hafriyat toprağını geri dönüştürüp park, bahçe ve rekreasyon alanlarında kullanılır hale getirildi. 

Gebze Center AVM'nin satışı onaylandı!

Doğuş Holding'in 102.5 milyon euro karşılığında satışı için Seyir Gayrimenkul Yatırım AŞ ile anlaştığı Gebze Center Alışveriş Merkezi, otel binası ve ticari alanlarının satış işlemi onaylandı. 

İki üniversite için bazı alanlar teknoloji geliştirme bölgesi ilan edildi!

Bazı alanlar Gebze Teknik Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi için teknoloji geliştirme bölgesi olarak ilan edildi..

Hafriyat alanları İstanbul'da 7 ilçeden daha büyük!

Kentsel dönüşümün hızla devam ettiği İstanbul’da hafriyat alanları ve kamyonları ile ilgili önemli bir bilgi ortaya çıktı. İBB CHP Grubu tarafından hazırlanan rapora göre, hafriyat alanı İstanbul’un 7 ilçesinden daha büyük.

İstanbul’daki 14 hafriyat alanından 7’si doldu!

Her geçen gün artan kentsel dönüşüm projeleri hafriyat boşaltım alanlarının yarısını doldurdu. 5 milyon ton hafriyatın çıktığı İstanbul’da 14 hafriyat alanından 7’si tamamen doldu.

Malatya'da 1 yılda 728 bin metreküp hafriyat depolandı!

‘Hafriyat Alanları’ oluşturan Malatya Büyükşehir Belediyesi, bu alanda önemli başarılar elde etmeye devam ediyor, bu kapsamda 2016'da toplam 728 bin metreküp hafriyat, düzenli olarak depolandı.

İBB'ye işletilmek üzere verilen orman alanları mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal 6831 sayılı Kanunun 16'ncı maddesi kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesine inşaat, yıkıntı ve hafriyat atıklarının dökümü amacıyla işletilmek üzere verilen orman alanlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Trabzon Büyükşehir'den hafriyat kamyonlarına takip!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, hafriyat kamyonlarını takibe alarak belirlenen alanların dışına hafriyat dökülmesinin önüne geçmek için harekete geçti.

Gebze ve Darıca Askeri Kışla Arazileri halka kazandırılacak mı?

Gebze ve Darıca Askeri Kışlaları'nın TOKİ'ye devredilmemesi için mücadele veren Bakan Işık, kışlaların halkına kazandırılması için en etkili makamda. Gebze ve Darıca kamuoyu, askeri alanların bölge halkına devredilmesini istiyor.

gebze hafriyat alanları Haberi

gebze hafriyat alanları


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na bağlı Hafriyat Denetim Şube Müdürlüğü tarafından Gebze’de yeni hafriyat ve inşaat yıkıntı atıkları depolama sahası açılacak. Gebze Tavşanlı Mahallesi Taşocakları mevkiinde bulunan ve Orman İdaresince tahsis edilen 42 bin metrekarelik Karayollarına ait eski maden sahası, hafriyat alanı olarak değerlendirilecek. Gerekli izin işlemleri tamamlanan ve yol yapım çalışmalarına başlanan alana 800 bin metreküp hafriyat dökülecek.



190 BİN METREKARELİK ALAN DOLDU


Yine aynı bölgede yer alan 190 bin metrekarelik alanda Kent Konut A.Ş. tarafından dolgu çalışmaları tamamlandı. İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler ve Kent Konut Genel Müdürü Yalçın Özön, hafriyat sahalarında incelemede bulundu. 4 milyon 300 bin ton malzeme dökülen alan atıl görüntüsünden kurtularak estetik bir hale getirildi. Hızla gelişen ve büyüyen kentte;...