19 / 04 / 2024

gebze imar komisyonu

gebze imar komisyonu

Gebze Belediyesi İmar Müdürlüğü'nde projelere geç onay verilmesiyle ilgili konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Bundan sonra daha sert olacağım. 6-7 ayda proje alamayanlar bir daha konuşursa basın önünde anlatacağım" dedi

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunda 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği bildirdi. Ayrıca komisyon kaçak yapıların mülkiyet sorununun çözümü için kentsel dönüşümle sınırlı olmak üzere imar affı düzenlemesi istedi.

Ankara Beytepe'de inşaat alan artırımı İmar Komisyonu'nda onaylandı!

Başkent Ankara'da bulunan Beytepe Lodumlu’daki arsanın inşaat hakkının yükseltilmesine yönelik teklif Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nda oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Kocaeli Darıca'da imar sorunu! 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında Gebze Belediyesi'nin Darıca'daki imar sorununu kaleme aldı. İşte Bayer'in o yazısı...

Denizli'de İmar Komisyonu Başkanı, Belediye'nin projesini kendi şirketine aktardı iddiası!

Denizli’de CHP’li imar komisyonu başkanı, iddiaya göre 4 arkadaşıyla birlikte mimarlık ofisi kurup yasaya aykırı olmasına rağmen belediye projesini kendi grubuna aldı. 3 CHP’li Belediye Meclis üyesi “kamu yararı gözetilmiyor” diye partisinden istifa etti.

Türker Proje'nin imar komisyonu raporları onaylandı!

Türker Proje'nin Kartal arazisinin de yer aldığı alt bölgelere ilişkin söz konusu imar komisyonu raporları Meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Elbistan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi!

Elbistan Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi. Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Alper Akbaş, imar planının getirdiği yenilik ve değişiklikleri anlattı.

Gebze Belediye Meclisi'nde 'imar planı' görüşüldü!

Gebze Belediyesi nisan ayı olağan üstü meclis toplantısı Gebze Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yönettiği olağan üstü meclis toplantısında imar planları görüşüldü.

Gebze Belediye Meclisi'nde 'imar değişikliği' mesaisi!

AKP'li Gebze Belediye Başkanı, İçişleri Bakanlığı tarafından meclis toplantılarını 3 ay erteleme kararı karşısında meclisi 'imar değişikliği' nedeniyle olağanüstü toplantıya çağırdı.

Nevşehir Ortahisar'ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre imar planı değişikliğinin önü açıldı.

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar planları komisyona gönderildi!

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar planları komisyona gönderildi! Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme, Kartal arazisinin imar planlarının İmar Komisyonu'na havale edildiğini açıkladı. 

Gebze'nin yeni imar planlarına yürütmeyi durdurma kararı!

Gebze'nin Hürriyet ve Yavuz Selim Mahalleleri’nde vatandaşların davacı olduğu imar planı için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Tarkan 13 yıldır alamadığı arsa için imar istiyor!

Pop star Tarkan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki  imar dosyası, 6'ncı kez İBB Meclis'ine geldi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun uygun görmeyip raporunu bu yönde hazırladığı imar değişikliği teklifi, oylama sırası geldiğinde İmar Komisyonu tarafından geri çekildi...

43 maddede yeni imar kanunu!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda kabul edildi. Peki yeni imar kanunu neleri değiştiriyor. İşte 43 maddede yeni imar kanunu..

gebze imar komisyonu Haberi

gebze imar komisyonu

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri Eşref Emin Güzey, Dilek Tan ve Murat Erdoğan'ın sorularına yanıt veren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Yavuz Selim Mahallesi ve Hürriyet Mahallesi'nde imarla ilgili ciddi sıkıntılar yaşandı. 

Ama şehir plancılar hızlı çalışıyor. 1 yıldan daha kısa bir süre sonra bu planlar bitirilecek. Plan çalışmaları süreç alıyor. Gebze Belediyesi büyük bir belediye. İmar dairesi var, karşısında mimarlar odası, inşaat mühendisleri odası var, müteahhit ve müteahhit olmayan arkadaşlarımız var ve yer sahibi olan arkadaşlarımız var. Bir tane belediye var. Karşısında olan dört kişiyle savaş halindeyiz. Aslında savaş halinde olmamız gerekiyor" diye konuştu. 


DAHA SERT OLACAĞIZ

Köşker, belediye personeline sahip çıkarak, "Arkadaşlarımızı taciz etmeye, hakarete hiç kimsenin hakkı yok. Ben bunları kınıyorum. Kimsenin kişilik hakları ve...