18 / 04 / 2024

Gebze-İzmir otoyolu

Gebze-İzmir otoyolu

Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamada "Türkiye, geçen yıl 44,7 milyar dolarlık rekor tutara sahip 7 projenin finansal olarak kapanışıyla çıta yükseltti." görüşüne yer verildi.

Gebze-İzmir Otoyolu'nun İznik çıkışı Mayıs sonu tamamlanacak!

Bakan Yıldırım, Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolundaki güzergahta bulunan 3.5 kilometrelik Samanlı tünelinde incelemelerde bulundu. Yıldırım, otoyolun, mayıs sonu itibariyle İstanbul’dan köprü kesimi de dahil İznik çıkışına kadar açılmış olacağını söyledi.

Gebze-İzmir otoyolunun gişeleri hazır!

İstanbul-İzmir seyahatini 3,5 saate indirecek Gebze-İzmir otoyolunun gişeleri hazır. Sistemlerin kullanıcı eğitimlerine de başlandı. Orhangazi, Kılıç ve Gemlik Kavşağı gişelerinin teslimatı da yakın dönemde gerçekleşecek.

Garanti'nin 2016'da proje finansman hedefi 3 milyar dolar!

İstanbul'da inşaatı devam eden 3.havalimanı ve Gebze-İzmir Otoyolu projesi gibi büyük projelerin finansmanında yer alan Garanti Bankası, 2016'da 3 milyar dolarlık taahhüt sağlamayı öngörüyor.

Gebze-İzmir Otoyolu projesinin 'en ağır' parçası yerleştiriliyor!

Gebze-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilen İzmit Körfez Köprüsü Güney Yaklaşım Viyadüğü'nün 2 bin 600 tonluk en büyük parçası "ağır kaldırma" yöntemiyle yerleştirilmeye başlandı.

Astaldi'den Gebze-İzmir Otoyolu için 5 milyon dolarlık finansman!

İtalyan inşaat şirketi Astaldi Gebze - Orhangazi - İzmir otoyolunun inşası için 5 milyar dolar tutarında finansman anlaşması imzaladı. Finansmanın 8 bankadan sağlandığı ifade edildi.

Gebze-İzmir otoyolu projesi finansmanında 9 banka yer alacak!

Gebze-İzmir otoyol projesi finansmanında Deutsche Bank'ın da aralarında bulunduğu 9 bankanın yer alacağı açıklandı..

Gebze-İzmir Otoyolu'nun fimansman anlaşması sağlandı!

Toplam yatırım maliyeti yaklaşık 7.4 milyar dolar olan Gebze-İzmir otoyol projesinin finansmanın ilk aşamasında yer alan sekiz Türk bankasına Deutsche Bank'ın da katılımıyla projenin bütünü için 5 milyar dolarlık bir refinansman paketi oluşturdu..

Küresel kriz Gebze-İzmir otoyoluna da uğradı

Yatırımcılar, 'krediler daraldı' deyince 18 Aralıkta yapılacak 5 milyar dolarlık İzmit Körfez Geçişi ile Gebze-İzmir Otoyol ihalesi 'en az' 4 ay ertelendi..

Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa Şubesi genel kurulu toplandı!

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, bölünmüş yollar sayesinde yıllık 10 trilyon 606 milyarlık bir tasarruf sağlandığını bildirdi

Gebze-İzmir otoyolu için finansmanlar bulundu!

Bu yıl sonunda imzalanması beklenen 6.5 milyar dolarlık finansman paketine sahip projenin dış finansmanının Hazine garantisine alınması finansman modelini netleştirdi

İstanbul-İzmir Otoyolu yeni yatırımların önünü açtı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yeni yatırımların önünü açtığını belirtti.

Otoyol A.Ş. işletmeleri için kira ödemiyor iddiası!

Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nu işleten ve devletten “Geçiş garantisi” alan Otoyol A.Ş.'nin kira ödemediği iddia edildi. 

Tahsin Tarhan: Köprüler kamulaştırılmalı!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Kuzey Çevre Otoyolu, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün devlete yük olduğunu belirtti..

İstanbul-İzmir Otoyolu İzmir'e değer kattı!

İstanbul-İzmir Otoyolu, İzmir'deki konut piyasası canlandırdı. İMDER Başkanı İsmail Yıldırım, "Bu otoyol sayesinde İzmir kısa süre içinde bir cazibe merkezi haline gelecek" dedi...

İstanbul-İzmir Otoyolu gayrimenkul sektörünü olumlu etkiledi!

İzmir Coldwell Banker Liva Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Yalınızoğlu yaptığı açıklamada, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun açılmasının İzmir’in gayrimenkul sektörünü olumlu etkilediğini söyledi.

CHP'den İstanbul-İzmir Otoyolu eleştirisi!

CHP Grup Başkanvekili Özel, "İstanbul-İzmir arasını kısaltacağı belirtilen İstanbul-İzmir Otoyolu'nu kullanan otomobillerin sadece gidiş için 256,3 TL ödeyeceği dikkate alındığında, bu otoyolun vatandaşlarımızın sırtına bindirdiği yük de ortadadır" dedi...

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? 

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? İstanbul izmir otoyolu Ağustos 2019 geçiş ücreti nedir? İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti kaç TL 2019? İşte tüm merak edilenler...

İstanbul-İzmir Otoyolu 15 soruda tüm detaylarıyla!

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak olan İstanbul-İzmir Otoyolu 61 milyar TL'ye mal olacak. İşte İstanbul-İzmir Otoyolu 15 soruda tüm detaylarıyla...

İstanbul-İzmir Otoyolu açılışı için son 3 gün!

İstanbul ve İzmir arasındaki mesafeyi kısaltan, konforlu seyahat imkanı sağlayan İstanbul-İzmir Otoyolu 3 gün sonra açılıyor...

İstanbul-İzmir Otoyolu'nun 192 kilometrelik bölümü daha açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Önümüzdeki günlerde İstanbul-İzmir Otoyolu'nun 183 kilometresi ana gövde, 9 kilometresi de bağlantı yolu olmak üzere toplam 192 kilometrelik kesimi hizmete açacağız" dedi...

İstanbul-İzmir Otoyolu arazi fiyatlarını artıracak!

İstanbul ile İzmir arasını 3.5 saate indirecek olan İstanbul-İzmir Otoyolu geçtiği bölgelerde arazi fiyatlarını artıracak. 30 milyar TL'ye mal olacak projenin bu yıl tamamlanması bekleniyor.

İstanbul-İzmir Otoyolu'nun 65 kilometrelik bölümü daha açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, bugün İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Balıkesir kuzey ve batı kavşakları ile Akhisar-Saruhanlı kavşakları güzergahını hizmete açacak.

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Ekim'de tamamlanacak!

İstanbul-İzmir arasını 9 saatten 3.5 saate indirecek olan İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu yeni bir alışveriş konsepti yarattı. 446 km yol üzerine kurulacak 33 tesiste markalar ciro rekoru kıracak.

Gebze-İzmir otoyolu Haberi

Gebze-İzmir otoyolu

Dünya Bankasından, Türkiye'nin ulaştırma sektöründeki 35,6 milyar dolarlık İstanbul üçüncü havalimanı ve 6,4 milyar dolarlık Gebze-İzmir Otoyolu ile geçen yıl küresel yatırımın yüzde 40'ını absorbe ettiği, 44,7 milyar dolarlık rekor tutara sahip 7 projenin finansal olarak kapanışıyla çıta yükselttiği bildirildi.


Dünya Bankası, veri tabanındaki, Altyapı Projelerine Özel Sektör Katılımına ilişkin yeni verileri açıkladı.


Bankadan söz konusu verilere ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin 2015 yılında 44,7 milyar dolarlık rekor bir tutara sahip 7 projenin finansal olarak kapanışıyla çıta yükselttiği ifade edildi.


Ulaştırma sektöründeki iki mega anlaşmayla da küresel yatırımın yüzde 40'ının absorbe edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Bunlar, İstanbul'un 35,6 milyar dolar bedelli üçüncü havalimanı (devlete ödenecek 29,1 milyar dolarlık imtiyaz ücreti dahil olmak üzere) ve 6,4 milyar dolarlık Gebze-İzmir Otoyolu. Bununla birlikte, küresel...