25 / 04 / 2024

gecekondu evleri

gecekondu evleri

1947 yılında İstanbul Belediyesi, Zeytinburnu ve civarında inşa edilen gecekondu evlerinin önüne geçmek için yeni bir karar almış. Belediye, o zamana kadar yapılan evleri yıkmayacakmış ancak yeni evlerin yapımına izin vermeyecekmiş.

1978 yılında İstanbul'dan her ay 10 bin gecekondu yapılıyormuş!

1978 yılında nüfusun yarısının gecekondularda yaşadığı İstanbul'da ayda on binden aşağı olmamak üzere çeşitli semtlerde gecekondular türüyormuş. Belediye ise, bu gecekonduları particilik faaliyetlerinden dolayı yıkamıyormuş.

1959 yılında sayfiye gecekondular türemeye başlamış!

1959 yılında muhtelif semtlerde sayfiye kondular türemeye başlamış. Şahışlara ait arsalar üzerine ve sayfiyelerdeki boş arsalara da inşa edilen bu gecekondular en kısa zamanda yıkılacakmış.

Gecekondu nedir?

Çarpık kentleşmeye yol açan gecekondu nedir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Binali Yıldırım'dan gecekondu sahiplerine müjde!

AKP İBB Başkan Adayı Yıldırım, gecekondu sahiplerine müjde verdi. Yıldırım, "Maliye Hazinesi arsaları üzerinde evleri olup ilave kaçak kat yapmış ceza tutanakları tutulmuş olan hemşehrilerimiz için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yeni bir düzenleme yapacağız" dedi...

Gecekondu evleri yıkılmayacak!

1947 yılında İstanbul Belediyesi, Zeytinburnu ve civarında inşa edilen gecekondu evlerinin önüne geçmek için yeni bir karar almış. İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1947 yılında gecekondu evleri yıkılmayacak!

1947 yılında İstanbul Belediyesi, Zeytinburnu ve civarında inşa edilen gecekondu evlerinin önüne geçmek için yeni bir karar almış. Belediye, o zamana kadar yapılan evleri yıkmayacakmış ancak yeni evlerin yapımına izin vermeyecekmiş.

İzmir Gümüşpala'da kazı sırasında binanın altında çökme meydana geldi!

GÜMÜŞPALA'da Altınyol yanındaki alanda, gecekondu evleri alan bir inşaat firması, geçen haziran ayında kazı başlattı. Büyük iş makinelerinin de kullanıldığı kazıda bazı yerler çöktü.

Rapsodi Evleri'nde 3. etap erken teslim!

Çekmeköy'de 80 milyon dolarlık yatırımla iki yıl önce başlayan Aktürk Rapsodi Evleri'nde 3. etap planlanan tarihten 6 ay önce tamamlandı.

Fi-yaka Evleri'nde 140 bin YTL'ye! Ekim'de teslim!

Fi-yaka Evleri'nde daireler, 140 bin ile 610 bin YTL arasında değişen fiyatlardan satılıyor

Ayazma Evleri'nde 500 bin dolara

Beykoz'da inşa edilen Ayazma Evleri'nde 305 metrekarelik villalar 500 bin dolardan satılıyor.

Leoland Amerikan Evleri'nde 390 bin dolara!

Silivri'de projelendirilen Leoland Amerikan Evleri'nde 330 metrekarelik ikiz villalar 390 bin ile 430 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Rapsodi Evleri'nde 3. etap erken bitti

Çekmeköy'de 80 milyon dolarlık yatırımla iki yıl önce başlayan Aktürk Rapsodi Evleri'nde 3. etap planlanandan 6 ay önce tamamlandı.

Royal Park Evleri'nde yüzde 20 indirim

Çorlu' da yapımı devam eden Royal Park Evleri' nde çok özel indirimlerle yeni bir kampanya başladı!...

Kuğu Evleri'nde 450 bin Euro'ya

Akfırat'ta inşaatı tamamlanan Bautek Kuğu Evleri'nde kalan 14 villanın satışı devam ediyor.

Sapanca Evleri'nde 150 bin YTL'ye!

Sapanca'da inşa edilen Sapanca Dağ Evleri'nde yer alan konutlar sahiplerine hemen teslim ediliyor.

Tepeören Koru Evleri'nde 350 bin Euro'ya

Tepeören'de yapılan Koru Evleri'nde 4+1 dubleks tipinde toplam 22 villa bulunuyor.

gecekondu evleri Haberi

gecekondu evleri



Gecekondu evleri için yeni bir karar 


Şimdiye kadar yapılanlar yıkılmayacak, bundan sonra da yenisi yaptırılmayacak


     Kazlıçeşme, Veliefendi Çayırı ve Zeytinburnu civarında yapılmakta olan ''gecekondu evler''in gün geçtikçe çoğaldıkları görülmektedir. Her isteyenin rastgele o civarlardaki araziye ''gecekondu'' inşa etmelerinin önüne geçmek üzere bundan sonra bu havaliye ''gecekondu ev'' inşası sureti kat'iyede yasak edilmiştir. Meskensizlik zaruretinden doğan bir ihtiyaçla bu araziye ev inşa edenlerin de belediye tarafından yapılan plan gereğince binalarını ıslah etmeleri kendilerine tebliğ edilecektir. 


Cumhuriyet 28 Temmuz 1947



Abdullah Kutalmış...