19 / 04 / 2024

Gecekondu ıslah projeleri

Gecekondu ıslah projeleri

2001 yılında Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Vefik Alp'in hazırladığı Çekirdek Konut Projesi'ne göre, bir milyon gecekondu kademeli olarak temizlenecekmiş ve gecekondularda oturanlar kısa sürede birer villa sahibi olabilecekmiş.

Riva Deresi'nin kamulaştırması henüz yapılmadı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Riva Deresi yan kollarıyla ilgili ıslah projeleri ve kamulaştırma planlarının 2014 ve 2015'te tamamlanarak İBB Başkanlığına yollandığını, hala kamulaştırmalarının yapılarak DSİ'ye teslim edilmesinin beklendiğini belirtti.

Kartal'da 20 gecekondu dönüşüm kapsamında yıkılacak!

Kartal'da kentsel dönüşüm projeleri ve çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Kartal'da 20 gecekondu dönüşüm kapsamında yenilenecek.

Ankara'daki dönüşümde gecekondu sahipleri mağdur olmayacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi,kentsel dönüşüm projeleri kapsamında belgesi olmayan gecekonduların enkaz bedellerini peşinat olarak TOKİ'ye ödeyecek. Gecekondu sahiplerine taksitle ev alma imkanı sunulacak.

Mamak'ta gecekondu sorunu çözüldü!

Mamak Belediyesi, Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kentsel dönüşüm projeleri ve dev rekreasyon alanlarıyla gecekondu sorununu adım adım çözen Mamak Belediyesi, Mamak merkezini bu değişimin sembolü haline getirdi.

TOKİ projeleri Ankara'yı gecekondulardan kurtarıyor!

Başkent kentsel dönüşüm projeleriyle yepyeni bir görünüme kavuşuyor. Özellikle TOKİ'nin lüks konut projeleri Ankara'yı gecekondu şehri olmaktan kurtardı.

Kocaeli dere ıslah projeleri için 20 milyon harcanıyor!

Mavi Kocaeli gazetesi köşe yazarı Galip Ataman bugün ki köşe yazısında Kavanlar'dan örnek ve alkışlanacak proje başlığını ele alıyor. İşte Galip Ataman'ın köşe yazısının proje ile ilgili kısmı;

Keçiören'de kentsel dönüşüm projeleri devam ediyor!

Keçiören'de kentsel dönüşüm projeleri devam ediyor. Başkent Ankara KEÇİÖREN'İ gecekondu sorunundan kurtararak modern şehir yapılarına kavuşturacak Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi' nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Mamak'ta gecekondu sahipleri konutlarına kavuşuyor!

Mamak Kusunlar ve Üreğil Mahallesi'nde Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bulunan ancak belgesi olmadığı için hak sahibi olamayan gecekondu sahibi vatandaşlar için üretilen konutların teslimi yapılacak.

Kentsel yenileme gecekondu dönüşüm projeleri!

Kentsel yenileme gecekondu dönüşüm projeleri nelerdir? Yenileme Dönüşüm projelerinde aranan özellikler nedir? Hak sahipliğini kim belirliyor? İşte soruların yanıtının bulunduğu Kentsel yenileme gecekondu dönüşüm projelerine ilişkin rehber...

Gecekondu imar yönetmeliği!

Gecekondu imar ile ilgili esaslar, Gecekondu Kanun Uygulama Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmelikte bulunan hükümler, Gecekondu Kanununun kapsamına giren tasfiye, ıslah, dönüşüm ve önleme bölgelerinde uygulanıyor...

İstanbul'un gecekondu yapılaşması olmayan tek ilçesi Beylikdüzü!

Toplu konut projeleri ve lüks sitelere her gün yenilerinin eklendiği Beylikdüzü, İstanbul'un gecekondu yapılaşması olmayan tek ilçesi. İlçede yoğun yapılaşmaya karşın kişi başına 10m2'yi aşan yeşil alan düşüyor.

Ankara'da gecekondu sakinlerine konut teslimleri devam ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi' nin Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında bulunan ancak belgesi olmadığı için hak sahibi olmayan gecekondu sahipleri için yapılan konutların teslimi devam ediyor.

Şadi Yazıcı: Gecekondu problemini çözüme kavuşturduk!

Mimarsinan Mahallesi'nde halk meclisi düzenleyen Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, gecekondu problemini net yaklaşımla çözüme kavuşturduklarını ifade etti..

Gecekondu ıslah projeleri Haberi

Gecekondu ıslah projeleri



Gecekonduları villa yapacak...


Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'in ilginç projesine göre; bugün gecekondularda oturanlar kısa sürede birer villa sahibi olacak


Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, yine ilginç bir projeyle ortaya çıktı. Alp'in ''Çekirdek Konut'' adını verdiği projeye göre, bugün gecekondularda oturanlar, villa sahibi olacak, bir milyon gecekondu kademeli olarak temizlenecek ve bu sahalar yeşillenerek kente iade edilecek.


Apartman istemiyorlar


GECEKONDU sahiplerinin yüksek ve asansörlü konutlarda oturmak istemediklerine dikkat çeken Alp'in ''Çekirdek Konut Projesi''ne göre, şehrin uygun bölgelerinde hazine alanlarında yapılacak projeyle gecekondu sahipleri kısa sürede bahçeli yasal birer villa sahibi olacak.


Depreme karşı ahşap bina


ALP, Başbakanlık'a sunduğu rapor, art arda yasalaşan...