26 / 04 / 2024

gecekondu problemi

gecekondu problemi

1947 yılında İstanbul Belediyesi, Zeytinburnu ve civarında inşa edilen gecekondu evlerinin önüne geçmek için yeni bir karar almış. Belediye, o zamana kadar yapılan evleri yıkmayacakmış ancak yeni evlerin yapımına izin vermeyecekmiş.

1947 yılında gecekonduları açıkgözler inşa ediyormuş!

1947 yılında Mecidiyeköy'de Maliye'ye ait arsalarda yapılan gecekondu sayısı 74'e çıkmış. Gecekondulaşma problemi karşılaşan Belediye bu evleri yıktırma kararı almış. Bu 74 evin sahibi 10-12 kişiden ibaretmiş.

1999 yılında çarpık kentleşmeye çözüm bulunmuş!

1999 yılında düzenlenen ''Metropoliten Bölgelerde Yerleşim Yerleri'' konulu panelde çarpık kentleşmeye karşı alınacak önlemler tartışılmış. Panelde, gecekondu ve kaçak yapılaşma sorununun uydukentler aracılığı ile çözümlenmesi fikrinde birleşilmiş.

1993 yılında arsa mafyası İstanbul'un ormanlarını yok ediyormuş!

1993 yılında arsa mafyası İstanbul'un ormanlarını yok ediyormuş. Gecekondulaşmanın hızlı olduğu bölgelerde, 1993 yılının ilk beş ayında çıkan 15 yangında, 150 dönüm ormanlık ve fundalık alan kül olmuş.

1991 yılında İstanbul'un dağı taşı gecekonduymuş!

1991 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, İstanbul'da var olan 600 bin binanın 300 bini gecekonduymuş. Aralıksız göçün sonucu olarak şehirde her yıl 15 bin gecekondu yapılıyormuş.

Yüksek konut fiyatları sonrası gecekondu tehdidi!

Son zamanlarda ev fiyatlarında meydana gelen artış dar gelirli vatandaşları gecekondu inşa etmeye yöneltti. 

Antalya Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi cazibe merkezi olacak!

Antalya Demre Belediyesi tarafından  Karabucak Mahallesi'nde bulunan Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde başlatılan çalışmalar sonucunda alanın cazibe merkezi olması planlanıyor. 

Hakan Tütüncü: Kepez'in gecekondu çehresi değişti!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Perihan-Esat Aral Okulu'nda devam eden spor salonu inşaatında yaptığı konuşmasında, ilçe genelinde yapılan çalışmalarla gecekondu çehresinin değiştirildiğini dile getirdi. 

Ataşehir'de 25 gecekondu sahibi daha yeni yuvalarına kavuştu!

Emekevler bölgesi ve Barbaros Mahallesi’nde sosyal donatı alanında yer alan gecekondu sahiplerine daire tahsisleri yapıldı.

Karapınar Vadisi Gecekondu Projesi'nin akıbeti mecliste!

Karapınar Vadisi Gecekondu Projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. MHP'li Sazak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Brezilya'nın gecekondu mahallelerinde evsizler koronavirüs ve yoksullukla mücadele ediyor!

Brezilya'nın gecekondu mahallelerindeki konutları yıkılan vatandaşlar derme çatma barakalarda yaşam mücadelesi veriyor.

İBB ve Adalar Belediyesi arasında 'gecekondu' tartışması!

Adalar Belediyesi ile İBB Meclisi arasında 'gecekondu' kavgası yaşandı. Büyükada’da bulunan iş yeri bir süredir Adalıların tepkisini çekiyordu.

Sıfır gecekondu projesinde Türkiye'nin desteğini bekliyoruz! 

Ticaret Bakanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen Türkiye-Cibuti Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısında konuşan Cibuti Dışişleri Bakanı Mahmud Ali Yusuf, sıfır gecekondu projesi kapsamında Türkiye'nin desteğini beklediklerini vurguladı...

İzmit gecekondu şehri mi oldu?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Orhan Tanış, Kocaeli’yi köye ve gecekonduya benzeten AK Partili İlyas Şeker ve Zeki Aygün’e cevap verdi. Tanış, “Kocaeli bugün köye benziyorsa İzmit gecekondu gibiyse bunun baş sorumlusu sizsiniz” diye konuştu.

Ataşehir Belediyesi’nin gecekondu fonu hesabından aidat mı ödendi?

Sayıştay’ın, 2018 denetim raporunda Ataşehir Belediyesi’nin, gecekondu fonu hesabından 1 milyon 516 bin liranın ise Atapark Konutları aidat ödemeleri için kullanıldığı belirtildi...

Binali Yıldırım'dan gecekondu sahiplerine müjde!

AKP İBB Başkan Adayı Yıldırım, gecekondu sahiplerine müjde verdi. Yıldırım, "Maliye Hazinesi arsaları üzerinde evleri olup ilave kaçak kat yapmış ceza tutanakları tutulmuş olan hemşehrilerimiz için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yeni bir düzenleme yapacağız" dedi...

Ataşehir'de imar problemi ortadan kalkacak!

Sancaktepe Belediye Başkanı, AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, “Sancaktepe’de yaptığımız hizmetler, bizim referansımız. Ataşehir’de de imar problemi ortadan kalkacak, vatandaşlar depreme dayanıklı evlerine kavuşacak.” diye açıklama yaptı. 

İstanbul'un ciddi anlamda imar problemi var!

İstanbul'un ciddi anlamda imar problemi olduğunu söyleyen Binali Yıldırım, "Yapıların yüzde 40'tan fazlasında imara aykırılık var, imarsız. Bunları çözmek için İmar Barışı yaptık. İkinci adımda da buradaki değişimi ve dönüşümü gerçekleştireceğiz" dedi...

gecekondu problemi Haberi

gecekondu problemi



Gecekondu evleri için yeni bir karar 


Şimdiye kadar yapılanlar yıkılmayacak, bundan sonra da yenisi yaptırılmayacak


     Kazlıçeşme, Veliefendi Çayırı ve Zeytinburnu civarında yapılmakta olan ''gecekondu evler''in gün geçtikçe çoğaldıkları görülmektedir. Her isteyenin rastgele o civarlardaki araziye ''gecekondu'' inşa etmelerinin önüne geçmek üzere bundan sonra bu havaliye ''gecekondu ev'' inşası sureti kat'iyede yasak edilmiştir. Meskensizlik zaruretinden doğan bir ihtiyaçla bu araziye ev inşa edenlerin de belediye tarafından yapılan plan gereğince binalarını ıslah etmeleri kendilerine tebliğ edilecektir. 


Cumhuriyet 28 Temmuz 1947



Abdullah Kutalmış...