27 / 04 / 2024

gecekondu tapuları dağıtımı

gecekondu tapuları dağıtımı

1960 yılında gecekondu sahiplerine tapularının verileceği hususunda yapılan açıklamalar büyük memnuniyet karşılanmış. Bin 500 adet tapu dağıtılacakmış ve gecekondu mahalleleri modern bir site haline getirilecekmiş.

İzmit Yassıbağ'da tapular dağıtılıyor!

Kocaeli Yassıbağ kentsel gelişim alanında yapılan şuyulandırma çalışması sonrası tapuların dağıtım için hazır olduğu açıklandı. 

Altınova'da tapular dağıtılıyor!

Kepez Belediyesi, mülkiyet sorununu çözdüğü Altınova’da 2. tapu dağıtım törenini de gerçekleştirdi. ‘Altınova köy içi’ olarak adlandırılan bölgede 700’ye yakın vatandaşa, 35 yıldır bekledikleri imarlı tapuları teslim ediliyor.

Karatay'da tüm tapular dağıtıldı!

Karatay’da 5 milyon metrekarelik 1. etap imar revizyon planı kapsamında tüm tapular dağıtıldı.

Arnavutköy VEFA Konutları'nın tapuları dağıtıldı!

Arnavutköy Belediyesi ve TOKİ tarafından inşa edilen VEFA Konutları'nın tapuları dağıtıldı. 720 daireden oluşan projede tapu dağıtımı için site içinde tören düzenlendi.

Okmeydanı'nda tapular dağıtıldı!

Okmeydanı'nda tapular dağıtıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, şunları belirtti: '11 yıldır sürdürdüğümüz çalışmalar sonucunda vatandaşlar imar hakkı olan tapularını almaya hak kazandı' dedi.

Çevre yatırımları açılış ve temizlik araçları dağıtım töreni gerçekleşti!

Çevre yatırımları açılış ve temizlik araçları dağıtım töreni gerçekleşti. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce "Türkiye'nin 2023 yılında altyapı konusunda sıfır problemli olmasını istiyoruz" dedi.

Elektrik dağıtım sektöründe Avrupa'dan gerideyiz!

Elektrik dağıtım sektöründe Avrupa'dan gerideyiz. Aksa Enerji Genel Müdürü Uygun, "Elektrik dağıtım sektöründe Avrupa'dan gerideyiz, açığı kapatmak için liberasyon ve regülasyonu bir arada yapmaya çalışıyoruz” dedi.

TOKİ Çeşme Reisdere parselasyon planları ve dağıtım cetveli bugün askıya çıktı!

TOKİ Çeşme Reisdere projesinin parselasyon planları ve dağıtım cetveli bugün askıya çıktı. 4 Kasım 2014 tarihinde bakanlık tarafından onaylanan planlar 9 Aralık 2014 tarihinde askıdan inecek...

Elektrik Dağıtım Bağlantı Bedelleri Usul ve Esasları 2014!

Elektrik Dağıtım Bağlantı Bedelleri Usul ve Esasları, 15 Kasım 2010 tarihli ve 27760 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. İşte 2861 sayılı Elektrik Dağıtım Bağlantı Bedelleri..

AGCO, Türkiye'yi dağıtım üssü yapacak!

AGCO, 9 milyon dolar yatırımla Türkiye'de kuracağı tesisin temelini atarken, tesis tamamlandığında Orta Doğu, Avrupa ve Kuzey Batı Afrika için şirketin ana depolama ve dağıtım merkezi olacak.

Elektrik dağıtım şirketi, borcu olmayan aboneyi icraya verdi!

TEDAŞ’tan elektrik dağıtımını borçlarıyla birlikte devralan özel dağıtım şirketleri, ödenmemiş tek abonenin borcundan dolayı isim soyadı benzerliği olan bütün abonelere haciz gönderiyor. Elektrik dağıtım şirketi, borcu olmayan aboneyi icraya verdi...

Elektrik dağıtım yatırımlarına düzenleme geliyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ( EPDK ), Elektrik Piyasası Dağıtım Sistemi Düzenlemeye Esas Yatırım Harcamalarının Belirlenmesi ve Gerçekleşmesinin İzlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar'da değişikliğe gitti.

İdris Güllüce çevre temizlik araçları dağıtım törenine katılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce yarın saat 12:00'de 101 Belediye Başkanlıklarına Çevre Temizlik Aracı Dağıtım Töreni'ne katılacak.Etkinlik, Gölbaşı'nda Gölbaşı Çevre Referans Laboratuvarı'nda yapılacak.

gecekondu tapuları dağıtımı Haberi

gecekondu tapuları dağıtımı

İlk gecekondu tapuları 22 Mart günü verilecek


1953'den sonra inşa edilmiş bulunan gecekondulara da tapu dağıtılıyor.


  Gecekondu sahiplerine tapularının verileceği hususunda Devlet Vekili İzzet Akçal tarafından yapılan son açıklama ilgililer arasında büyük memmuniyet uyandırmıştır. Alınan karara göre, ilk tapular 22 martta dağıtılacak ve bunların adedi 1.500 olacaktır. 1953 yılından sonra inşa edilmiş gecekondular için de Belediyece yapu verilecek, ancak bunun için gecekondunun sıhhi şartlara haiz olması aranacak, aksi takdirde bunlar yıkılacaktır.

  Yeni kararla beraber gecekondu mahalleleri okulu, çocuk bahçesi, yeşil sahaları ile modern birer site halini alacaktır.

  Bu arada Belediye tarafından yapılacak bu hizmetler arasında, yıkılması gereken gecekondular istimlak muamelesine tabi tutulacaktır. 

  Şahıs malı üzerindeki gecekondulara da tapu, mal sahibi arsasını satmak istediği takdirde verilecektir.


Hürriyet Gazetesi 14 Mart 1960



Abdullah Kutalmış...