29 / 03 / 2024

Gecekondulara tapu verilecek mi

Gecekondulara tapu verilecek mi

1960 yılında gecekondu sahiplerine tapularının verileceği hususunda yapılan açıklamalar büyük memnuniyet karşılanmış. Bin 500 adet tapu dağıtılacakmış ve gecekondu mahalleleri modern bir site haline getirilecekmiş.

Tapu sahipleri aman dikkat! Tam tamına 5 yıldır ödediğiniz o paralar size geri verilecek! Bu paraları sakın kaçırmayın!

Tapu sahipleri aman dikkat... Tam tamına 5 yıldır ödediğiniz o paralar size geri verilecek... Bu paraları sakın kaçırmayın...

Tapu sahiplerine tam 5 yıl boyunca ödedikleri o paralar geri verilecek! Bu parayı mutlaka alın!

Tapu sahiplerine tam 5 yıl boyunca ödedikleri o paralar geri verilecek... Bu parayı mutlaka alın... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Tapu sahiplerine müjde! Tam 5 yıl ödediğiniz o paralar size geri verilecek! Bu paraları mutlaka alın!

Tapu sahiplerine müjde... Tam 5 yıl ödediğiniz o paralar size geri verilecek... Siz de bu paraları mutlaka alın...

Tapu ve Kadastro personel alımında son dakika müjdesi! Tam 25 ilde en az 10 bin TL maaş verilecek! Sakın kaçırmayın!

Tapu ve Kadastro personel alımında son dakika müjdesi geldi. Tam 25 ilde en az 10 bin TL maaş verilecek. Bu fırsatı sakın kaçırmayın...

Tapu sahipleri bu habere dikkat! Ödediğiniz o paraları geri alma vakti geldi! Hemen bakın!

Tapu sahipleri bu habere dikkat... Milyonlarca tapu sahibinin ödediğiniz o paraları geri alma vakti geldi... Eğer siz de bunları yaparsanız, ödediğiniz paralar geri verilecek. Sakın kaçırmayın...

Tapu sahipleri aman dikkat! Tam 5 yıl boyunca ödediğiniz o paralar geri verilecek! Almayı sakın unutmayın!

Tapu sahipleri aman dikkat... Tam 5 yıl boyunca ödediğiniz o paralar size geri verilecek! Almayı sakın unutmayın... İşte konu ile ilgili tüm detaylar...

TOKİ’den indirimli konut ve arsa haberinde son dakika gelişmesi

TOKİ'nin başlattığı indirimli konut ve arsa satışları sona erdi. TOKİ'nin borcunu erken ödeyenlere yaptığı indirim kampanyasından yararlanan kişi sayısı açıklandı. TOKİ'den alınan son dakika verilerine göre, bütün borcunu kapatan 23 bin 034 kişiye tapu verilecek.

İmar barışında tapu verilecek mi?

Yapı kayıt belgesi alan kimselerin yapısında varsa yıkım kararından ve para cezalarından vazgeçilecek. Daireye abonelikler bağlanabilecek. Peki, imar barışında tapu verilecek mi? 

İmar affında tapu verilecek mi?

İmar affı başvuruları 8 Haziran'da başladı. Peki, imar affı ile mevzuata aykırı yapı sahiplerine ne verilecek? İmar affında tapu verilecek mi?

Pendik Belediyesi'nden Kılıçdaroğlu'na tapu cevabı!

xPartisinin grup toplantısında, Pendik Çınardere’deki gecekondulara tapu dağıtacağını açıklayan Kılıçdaroğlu’na belediyeden cevap gecikmedi: Söz konusu gecekondular SHP döneminde inşa edildi. 

Kartal'da 780 vatandaş 26 Ocak'ta tapusuna kavuşacak!

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kartal'daki tapu sorununu çözmek için çalışmalarına devam ediyor. Kartal'da 3. Etap kapsamında 26 Ocak Cuma günü 780 vatandaşa tapu verilecek.

İzmit Çayırköy'de 360 hak sahibine tapu verilecek!

İzmit Belediyesi tarafından Çayırköy bölgesindeki şuyulandırma çalışması yapıldı. İzmit Çayırköy'de 360 hak sahibine tapu verilecek.

Birden fazla gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlık verilecek mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı'na gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlık hakkı ile ilgili duyuru yaptı. Peki birden fazla gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlık verilecek mi?

Gecekondulara tapu verilecek mi Haberi

Gecekondulara tapu verilecek mi

İlk gecekondu tapuları 22 Mart günü verilecek


1953'den sonra inşa edilmiş bulunan gecekondulara da tapu dağıtılıyor.


  Gecekondu sahiplerine tapularının verileceği hususunda Devlet Vekili İzzet Akçal tarafından yapılan son açıklama ilgililer arasında büyük memmuniyet uyandırmıştır. Alınan karara göre, ilk tapular 22 martta dağıtılacak ve bunların adedi 1.500 olacaktır. 1953 yılından sonra inşa edilmiş gecekondular için de Belediyece yapu verilecek, ancak bunun için gecekondunun sıhhi şartlara haiz olması aranacak, aksi takdirde bunlar yıkılacaktır.

  Yeni kararla beraber gecekondu mahalleleri okulu, çocuk bahçesi, yeşil sahaları ile modern birer site halini alacaktır.

  Bu arada Belediye tarafından yapılacak bu hizmetler arasında, yıkılması gereken gecekondular istimlak muamelesine tabi tutulacaktır. 

  Şahıs malı üzerindeki gecekondulara da tapu, mal sahibi arsasını satmak istediği takdirde verilecektir.


Hürriyet Gazetesi 14 Mart 1960



Abdullah Kutalmış...