27 / 04 / 2024

Gedik Yatırım değerlendirme notu

Gedik Yatırım değerlendirme notu

Gedik Yatırım, 2014’te ekonomik kriz beklenmediğini vurguladı. Gedik Yatırım tarafından yayınlanan değerlendirme notunda, 2014 yılına yönelik tahmin yapmak, 'yoğun sisli bir yolda araba kullanmak' olarak tanımlandı.

Güney Koreli şirketler yatırım için Türkiye’ye geliyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Güney Koreli şirketlerin teknoloji, savunma ve enerji alanında Türkiye'ye yatırımı değerlendirdiklerini açıkladı.

Gedik Yatırım’dan piyasaları hareketlendiren hamle

Gedik Yatırım, 327 milyon 600 bin Türk Lirası olan çıkarılmış sermayesine 177 milyon 400 bin Türk Lirası daha ekleyerek 505 milyon Türk Lirası’na çıkardı. Şirketin ana hissedarı olan Inveo Yatırım Holding'in 301,1 milyon TL’yi bugün sermaye avansı olarak ödediği açıklandı.

AVM'lerin kira gelirleri döviz borcunun faizine bile yetmiyor! Yatırım değeri 110 milyar dolar geriledi!

Türkiye’de faaliyet gösteren 443 AVM’nin yatırım değerinin 40 milyar dolara düştüğüne dikkat çeken AYD Başkanı Hüseyin Altaş, pek çok AVM'de kira gelirlerinin döviz borcunun faizine bile yetmediğinin altını çizdi.

Türkiye'de yatırım değeri 90 milyar TL olan 300 bin konut dönüşüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sarıyer'de bir otelde gerçekleşen Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) 21. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Kurum, ülke genelindeki riskli yapılara değinerek kentsel dönüşüm süreçlerini paylaştı.

Yatırım değeri yüksek gayrimenkul nasıl belirlenir?

En temel yatırımlardan biri gayrimenkul almak. Ancak birçok kişi oturmak için ev alırken bunun aslında bir yatırım olduğu göz ardı ederek duygusal kararlar alıyor. Peki yatırım değeri yüksek gayrimenkul nasıl belirlenir? İşte detaylar...

Millet bahçelerinin yatırım değeri 16 milyar TL'ye ulaşacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, toplam millet bahçesi rakamının 2021 sonu itibarıyla 278'e ulaşacağına dikkat çekti, yatırım değerinin de 16 milyar Türk Lirasına ulaşacağını duyurdu.

278 millet bahçesinin yatırım değeri 16 milyar TL!

Çevre Bakanı Kurum, 278 millet bahçesinin yatırım değerinin 16 milyar TL olduğunu açıkladı. Bu tutar, aralarında Çevre, İçişleri, Enerji dahil olmak üzere 7 bakanlığın 2021 yılı bütçesinden fazla. 

Akiş GYO, Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile aracılık sözleşmesi imzaladı!

Akiş GYO, ihraç paylarının satılması için Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş ile aracılık sözleşmesi imzaladı...

Türkiye'deki AVM'lerin yatırım değeri ne kadar?

Türkiye'de en fazla AVM 15 milyon 67 bin 724 nüfuslu İstanbul'da bulunuyor.  Peki Türkiye'deki AVM'lerin yatırım değeri ne kadar?

Ağaoğlu 2019’u enerji yatırımıyla kapatıyor!

Ağaoğlu Enerji Grubu, 125 MW Kurulu güce ve yaklaşık 850 milyon liralık yatırım değerine sahip olan 125 MW’lık Balıkesir RES projesinin ilk fazı devreye girdi. Yatırımın 2020 yılında tamamlanması planlanıyor.

Hasan Akgün'den 2019 Yılı Yatırım Programı ve Değerlendirme Çalıştayı!

Çalışmalarına devam eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün mahalle muhtarlarıyla buluşarak “2019 Yılı Yatırım Programı ve Değerlendirme Çalıştayı” gerçekleştirdi.

Konut yatırımı üretken yatırım değilmiş!

Dr. Nedim Türkmen, 2020-2022 dönemini kapsayan yeni orta vadeli ekonomi programına dair değerlendirmelerde bulundu. Nedim, "Konut yatırımı üretken yatırım değilmiş" dedi...

Akiş GYO, Gedik Yatırım'la likidite sağlayıcılık sözleşmesi imzalıyor!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) likidite sağlayıcılık sözleşmesi yapılması hakkında açıklama yaptı.

Gedik Yatırım değerlendirme notu Haberi

Gedik Yatırım değerlendirme notu


Gedik Yatırım tarafından yayınlanan değerlendirme notunda, 2014 yılına yönelik tahmin yapmak, ‘yoğun sisli bir yolda araba kullanmak’ olarak tanımlandı. Dolayısıyla, 2014 yılına ilişkin sağlıklı bir değerlendirmenin siyasi çalkantının sona ermesinden sonra yapılması daha doğru olacak.


Gedik Yatırım, 2014’te ekonomik kriz beklenmediğini vurgularken, “Borcu az olanın derdi de riski de az olur kuralından hareket ile siyasal çalkantı sürse ve derinleşse de Türkiye ekonomisinin riskinin 2014 yılında sınırlı bir resesyon yaşamaktan öte olmadığını düşünüyouz” değerlendirmesinde bulundu.


‘2014 sonu BIST 95 bin’

“Borsa İstanbul’da hisse fiyatlarını aşırı ucuz buluyor, siyasal şartların normalleşmesi ile birlikte hisse değerlerinin de en azından normal düzeylere (2014 sonu için BIST 100 adına 95.000, 2015 sonu için 110.000) yükselmesini bekliyoruz” denilen değerlendirmede şöyle denildi: “Ancak içeride siyasal çalkantının derinleşmesi ve 2014...