20 / 04 / 2024

Geleceğin Şehri Kentsel Dönüşüm Kongresi

Geleceğin Şehri Kentsel Dönüşüm Kongresi

Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri Kentsel Dönüşüm Kongresi 'nde konuşan İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Varan, İzmir'de 1 milyonun üzerinde konutun acilen dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Geleceğin emlak trendleri "Yeşil Binalar" olacak...

Günümüz dünyasında çevre bilincinin artması ile beraber, emlak alanında da  yeşil bina trendi hız kazandı. Buna göre, sürdürülebilir mimari ve çevre dostu yapılar geleceğin emlak piyasasının temel varlıkları olacak gibi gözüküyor. Yeni trendler ve haberin ayrıntıları...

İBB, İstanbul için ayrı kentsel dönüşüm yasası çağrısında bulundu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı, Şehir Plancısı Buğra Gökce, deprem riskinin yüksek olduğu İstanbul ili için ayrı bir kentsel dönüşüm yasası olması gerektiğini söyledi.

Geleceğin aracı Hyundai Staria Ekim fiyat listesini güncelledi! Hyundai Staria güncel fiyatı ne kadar?

Geleceğin aracını tasarlayan Hyundai, Staria modeliyle büyük ilgi gördü. Hyundai, ekim ayı kapsamında tüm modellerinin güncel fiyatını belirlerken, ‘geleceğin aracı’ Staria’nın da güncel yeni fiyatını açıkladı. 

Geleceğin meslekleri belli oldu! TM-SAY için yüksek maaşlı meslekler listesi! En çok para kazandıran meslekler neler?

2023 yılında en yüksek kazanç getiren meslekler arasında öne çıkanlar teknoloji ve sağlık alanlarıdır. Ayrıca tarımdan finansa kadar birçok sektörde hızlı yükselişe geçen geleceğin meslekleri bulunmaktadır. İşte yüksek maaşlı meslekler ve bu mesleklerdeki ücretlerin listesi...

Ofisler de dönüşüyor! Geleceğin ofisleri sürdürülebilir, teknolojik ve durağanlıktan uzak olacak!

Geleceğin ofis yapısını öngören Yüksek Mimar İklima Şenol Gönenç, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte geleceğin ofislerine ilişkin detaylar...

Geleceğin otomobili Hyundai IONIQ 5 nisan ayına özel cazip fiyatlarıyla satışa sunuldu! İşte detaylar!

Hyundai'nin geleceğin otomobilini yaratmak için ortaya çıkardığı IONIQ 5’in nisan ayı fiyatı belli oldu. Peki, Hyundai IONIQ 5 özellikleri neler? Fiyatı kaç TL? 25 Nisan 2023 fiyat listesi...

Bulvar 9 Sanayi'de 24 ay 0 faiz fırsatı! Geleceğin sanayi sitesinde teslimler iki ay sonra başlıyor! 

Sanayinin kalbinin attığı Esenyurt'ta geleceğin sanayi sitesi hayata geçiriliyor. Bulvar 9 Sanayi adıyla yükselen projede 113 ünite bulunuyor.

Çin'de kentsel dönüşüme düzenleme!

Çin’de yayımlanan yeni kentsel planlama yönergesinde, kentsel tahribatın önüne geçilmesi için eski tarihi binaların yıkımının yapılması, yaşlı ağaçların kesilmesi, eski yer isimlerinin rastgele değiştirilmesi ve nehir yataklarında değişiklik yapılmasına yasak getirildi.

Kerem Güney Avcı: Yatay mimari geleceğin yapı trendi!

Sedimega İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı yaptığı açıklamada, yatay mimarinin geleceğin yapı trendi olacağını söyledi.

Rize Hemşin'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Hemşin'deki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, proje kapsamında hayata geçirilecek olan 12 bloktan 8'inin tamamlandığını söyledi.

Yatay mimari geleceğin trendi olacak!

Son yıllarda meydana gelen şiddetli depremler ve koronavirüs salgını yapay mimariye olan talebi arttı. Sedimega İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı, yatay mimarinin geleceğin trendi olacağını belirtti. 

Toyota geleceğin şehri Woven City’nin yapımına başladı!

Yatırımlarına devam eden Toyota, geleceğin şehri Woven City’nin yapımına başladı. Woven City’de zemin seviyesinde üç tür caddeye yer verilecek.

buildingSMART'ta geleceğin yapıları konuşuldu!

buildingSMART Türkiye, ‘openBIM ne işe yarar?’ başlıklı webinar serisinin ilk toplantısında ‘Bugünü inşa ederken, geleceği yaratmak’ konusunu değerlendirdi.

Geleceğin Şehri Kentsel Dönüşüm Kongresi Haberi

Geleceğin Şehri Kentsel Dönüşüm Kongresi

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı ile Event Ayna tarafından düzenlenen Şehrin Geleceği; Geleceğin Şehri Kentsel Dönüşüm Zirvesi Hilton Oteli'nde yapıldı. Toplantıya Çevre ve Şehircilik İI Müdürü Selahattin Varan ile Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır katıldı. EGİAD'ın da sponsor olduğu toplantıda EGIAD Başkanı Seda Kaya ile açılışa katılacakları ve birer sunum yapacakları belirtilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ise katılmadı. 


DEPREMDEN ÖNCE YAPALIM 

Kongrede yaptığı konuşmada Türkiye nüfusunun yüzde 98'inin birinci ve ikinci derece deprem bölgelerinde yaşadığını, her an deprem riskiyle karşı karşıya olunduğunu anlatan izmir Çevre ve Şehircilik II Müdürü Selahattin Varan, "100 yılı aşkın sürede meydana gelen 130 depremde 100 bin insan hayatmı kaybetti. 2 milyon ev yıkıldı.Deprem yıkmadan biz yıkalım. Çünkü can...