25 / 04 / 2024

Geleceğin Yaşam Alanları Yeşil Binalar Söyleşisi

Geleceğin Yaşam Alanları Yeşil Binalar Söyleşisi

İMO Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu, 'Geleceğin Yaşam Alanları, Yeşil Binalar Söyleşisi'ni gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Yüksek Mimar Çelik Erengezgin, ahşap yapıların hem çevreci hem de depreme dayanıklı olduğunu belirtti.

Sefa Konut Yaşam Alanları İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sefa Konut Yaşam Alanları İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy'de 25 milyon 433 bin 827 TL sermaye bedeli ile Süleyman Öztürk, Sefa Öztürk, Uğur Öztürk, Yüksel Öztürk ortaklığında kuruldu.

Ordu'da 20 dönümlük bataklık arazi hayat buldu! Ordulular yeni sosyal yaşam alanlarına kavuştu!

Ordu iline bağlı Altınordu ilçesinde 20 dönüm lük bataklık halindeki arazi, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmayla sosyal yaşam alanına dönüştürüldü.

3a Yaşam Alanları İnşaat Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

3a Yaşam Alanları İnşaat Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Abbas Korkmaz, Ahmet Şahin ve Enes Abdullah Uçar ortaklığında kuruldu.

Pay Yaşam Alanları Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pay Yaşam Alanları Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Coşkun Alay, Kerim Altıntaş ve Yunus Emrah Eren ortaklığında kuruldu.

Hülya Uğuz Yedievli'den Sürdürülebilir Yaşam Alanları, İnsan Odaklı Kentler kitabı!

Sürdürülebilir Yaşam Alanları Uzmanı ve Ekonomist Hülya Uğuz Yedievli’nin 2. kitabı olan Sürdürülebilir Yaşam Alanları, İnsan Odaklı Kentler çıktı...

İnşaat sektörü için Yaşam Döngüsü Rehberi hazırlandı!

Dünya genelinde binaların insan kaynaklı karbondioksit (CO2) salınımındaki payını azaltmak için inşaat sektörüne yönelik Yaşam Döngüsü Rehberi  hazırlandı. 

Koronavirüs yaşam alanlarını nasıl etkiledi?

Ağaoğlu Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Umut Ağaoğlu koronavirüs yaşam alanlarını nasıl etkilediğini anlattı.

Türk çiftin NASA projesi: 3 katlı yaşam alanı!

ABD’deki Türk girişimciler Fatih ve Eren Özmen çifti, 2028 yılında emekliye ayrılması beklenen Uluslararası Uzay İstasyonu’nun yerini dolduracak ticari bir uzay istasyonu kuracaklarını açıkladı. Tasarladıkları uzay istasyonu, yörüngede kendiliğinden şişecek ve 3 katlı yaşam alanları sunulacak.

Koronavirüs yaşam alanlarını nasıl değiştirdi?

Move İç Mimarlık AŞ Kurucusu Barış Küpçü, koronavirüsün ev sahiplerinin yaşam tercihlerinde değişiklik yarattığını dile getirdi. 

İHH, İdlib'de Yaşam Evleri projesiyle briket ev inşa edecek!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'deki iş savaş sebebiyle İdlib'e göç eden Suriyelileri daha iyi imkanlara kavuşturmak için  "Yaşam Evleri" projesi kapsamında 40 metrekarelik briket evler inşa edecek.

Ortak yaşam alanları, konut sahipleri için tehdit mi?

Büyük şehirlerde yaşamanın maliyeti her geçen gün hızla artıyor. Ortak paylaşımlı yaşam alanlarının bu sorunu çözmesi planlanıyor. Ortak konut konsepti

Adana'da tarım işçileri için Yaşam Merkezi inşa ediliyor!

Adana'da mevsimlik tarım işçileri için "Yaşam Merkezi" hayata geçiriliyor. Merkez tamamlanma aşamasına geldi.

Yusufeli Barajı'nın şantiyesinde 4 bin 500 işçiye yaşam alanı hazırlandı!

Artvin Yusufeli Barajı’nda, çalışmalar hızla sürüyor. Koronavirüs salgını önlemlerinin en üst seviyede uygulandığı şantiyeye giriş çıkışlar kapatılırken, 4 bin 500 işçinin konaklaması için yaşam alanları hazırlandı...

Geleceğin Yaşam Alanları Yeşil Binalar Söyleşisi Haberi

Geleceğin Yaşam Alanları Yeşil Binalar Söyleşisi

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu, 'Geleceğin Yaşam Alanları, Yeşil Binalar Söyleşisi' adıyla, geleceğin yaşam alanlarını, dünyada ve Türkiye'de gelinen süreci ele aldı. 


'EZBERLERİ BOZMALIYIZ' 

Ulusal Enerji ve Ekoloji Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Çelik Erengezgin, ahşap yapıların hem çevreci hem de depreme dayanıklı olduğunu belirterek. "Ahşap yapılar sağlık ve deprem riski taşımıyor, yanma ve çürüme tehlikesi de kalmadı. Doğru yer, yön, malzeme ve tasarımla tasarruf sağlayabiliriz. Geleceğin yaşam alanlarından söz edeceksek bazı ezberleri bozmalıyız" diye konuştu. 


ÇEVRE DOSTU MALZEMELER

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Fatih Er de, Bursagaz'ın yeşil binasının proje yöneticiliğini yaptığını belirterek, binanın inşaatı sırasında yaşadığı deneyimleri öğrencilere aktardı. Fatih Er. "Malzemelerin hem çevre dostu hem de en son teknolojik ürünler olmasına özen gösterdik....