25 / 04 / 2024

Geleneksel El Sanatları Merkezi

Geleneksel El Sanatları Merkezi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca tepesine bir cami yaptıracağını geçen 29 Mayıs’ta “Üsküdar Belediyesi Kandilli Geleneksel El Sanatları Merkezi”nin açılışında yaptığı konuşmada duyurdu

Evinde tarhana, iğne oyası üreten hanımlara 3202 TL ödeme!

SGK tarafından evde el sanatları yapan kadınlar için sigorta sağlanıyor ve bu sigorta kapsamında ev hanımlarına belirli şartların yerine getirilmesi durumunda 3.202,56 TL net ödeme yapılıyor.

Mutfak Sanatları Akademisi’nin tercihi de Grundig! İşte Grundig el blender setleri ve Mart 2022 fiyat listesi…

Türkiye’nin mutfak okulu Mutfak Sanatları Akademisi, Grundig ürünlerini kullanıyor. Grundig markasının sevilen el blender setleri ve Mart 2022 fiyatlarını sizler için derledik…

Diyarbakır Hanımlar Lokali ve Spor Merkezi açıldı!

Kentteki çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, içinde kütüphane, spor merkezi, anasınıfı, oyun odası, kuaför ve el sanatları atölyelerinin yer aldığı ‘Hanımlar Lokali ve Spor Merkezi’ni açtı.

Ordu'nun tarihi eserlerinin maketi yapıldı!

Ordu'da geleneksel el sanatları ustası Ataş, atölyesinde Yason Kilisesi, Hazinedaroğlu Konağı, Çivisiz Cami gibi tarihi eserlerin maketlerini hazırladı.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı'nda son durum!

Kahramanmaraş'ın el sanatları merkezi haline gelmesi beklenen tarihi Demirciler Çarşısı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

İzmir Kemeraltı'na marka çarşı!

İzmir Ticaret Odası, tarihi Kemeraltı Çarşısı'na "Turistik El Sanatları ve El Halıları Çarşısı" kazandırmak için Başdurak Camisi altındaki 28 dükkanı restorasyon ve onarım karşılığında 10 yıl süreyle Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü'nden kiraladı.

Turizm Bakanlığı 376 müze ve ören yerini 5 yıllığına kiraya veriyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 376 müze ve ören yerinin gişelerini 5 yıllığına kiralıyor. Tahmini bedeli 1.2 milyar TL. İkinci bir ihaleyle de 181 müze ve ören yerinde bulunan satış ve ticari alanlar ile 5 geleneksel el sanatları (GES) mağazası 10 yıllığına kiraya verilecek.

Altındağ Afrika Kültür Evi açıldı!

25 Mayıs Dünya Afrika Günü’nde, Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi, Cumhurbaşkanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından Hamamarkası’nda açıldı.

Nevşehir'de 150 yıllık konak sanat galerisine dönüştürüldü!

Kapadokya'nın el sanatları merkezi konumundaki Nevşehir'in Avanos ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Kadriye Çiçek, dedelerinden kalma tarihi konağı, çömlek, mozaik ve seramik eserlerin sergilendiği sanat galerisine dönüştürdü.

Sakarya'nın tarihi konakları yoğun ilgi görüyor!

Merkezi İtalya'da bulunan sakin şehirler ağına (Cittaslow) üye Sakarya'nın Taraklı ilçesi, Osmanlı ahşap mimarisinin özgün örnekleri, bozulmamış tarihi dokusu, el sanatlarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Aydın Efeler Konağı turizme kazandırılacak!

Aydın'ın en değerli tarihi yapılarından Efeler Konağı, belediyenin hazırladığı projeyle turizme açılacak.Efeler Konağı ve içinde üretilen el sanatları, Aydın'ın sembollerinin yer aldığı görseller sergilenecek.

Kocaeli Doğantepe’ye semt konağı yapılıyor!

Mahalle halkının isteklerinin yerinde tespiti, bunun yanı sıra, bayanlara yönelik el sanatları kursları, sağlık seminerleri, gençlere yönelik hizmetlerin sunulması amacıyla yapımlarına başlanan semt konakları hızla devam ediyor.

Alaçatı'daki işletmelerin tahliyesine yargı 'dur' dedi!

İZMİR Alaçatı’da Diyanet İşleri’ne devredilen işletmelerin tahliyesine yargı ‘dur’ dedi. Taşınmazların Diyanet İşleri’ne devredilmesiyle, şubat sonunda Alaçatı Müftülüğü, söz konusu 22 dükkana ve el sanatları tezgahlarına tahliye kararı tebliğ etti.

Geleneksel El Sanatları Merkezi Haberi

Geleneksel El Sanatları Merkezi

Konuyla ilgili toplam sekiz cümle sarf etti Başbakan... Bunlar arasında sadece ikisi söz konusu camiinin konumu ve boyutları hakkında bir fikir veriyordu.


Konumunu, Başbakan’ın “Çamlıca’daki televizyon kulesinin yanında 15 bin metrekare üzerinde bir cami” şeklindeki ifadesinden çıkarır gibi olduk.


Sayın Erdoğan, o sekiz cümleden birini, caminin mimari üslubu, estetiği, şekli ve şemaline dair bazı ipuçları vermeye ayırabilirdi... Ama tercihini, mutasavver caminin üslubu değil boyutu hakkındaki coşkusunu yansıtmakta kullandı:


“Çamlıca’daki bu dev cami, İstanbul’un her yerinden görülecek şekilde dizayn edildi”...

Sayın Başbakan bu cümleyle o camiyi neden istediğini yeterince anlatmış oldu.

Bu yazıda Erdoğan’ın “İstanbul’un her yerinden görülen dev cami” tutkusunu irdelemeye çalışacağım.


“Çamlıca’ya cami”, daha inşa edilmeden, Türkiye’yi egemenliği altına alan otoriter siyasi kültür ve iktidar anlayışı hakkında son derece öğretici bir ibret vakası halini...