19 / 04 / 2024

gelir beyanı süre 2021

gelir beyanı süre 2021

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kira geliri beyannamesi için zaman daralıyor. Gayrimenkullerinden kira geliri elde eden mükelleflerin 7 gün içerisinde beyanname vermesi gerekiyor...

O süre 31 Mart'ta doluyor! Gelir vergisi beyanı için son 3 gün!

Maliye’ye gelir beyanında bulunacak olanlar için süre 31 Mart 2022 tarihinde dolacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kira geliri olanlar için süre azaldı!

Geçen yıl beyana tabi gelir elde eden kişiler için süre azaldı. Kira geliri beyannamesi için yarın son gün...

İş yeri kira geliri beyan sınırı 2021!

İş yerini 2020 yılı içerisinde kiraya verenler 2021 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için iş yeri kira beyan sınırı 2021 nedir? İş yeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

Martı GYO Antalya'daki turizm tesislerinin kira süre uzatımı bildirisini yayınladı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Martı GYO Antalya'daki turizm tesislerinin kira süre uzatımı bildirisini yayınladı.

49 yıllığına kiralanan otel ve arazilere süre uzatımı getirildi!

Turizmde yeni dönem başlıyor. 49 yıllığına kiralanan otel ve arazilere yeniden 49 yıllık süre uzatımı veya satın almanın yolunu açan düzenleme maddesini de içeren Torba Tasarı maddesi kabul edildi. 

İnşaat izni süreçleri kısaltılıyor!

2018-2020 dönemi Orta Vadeli Program'a göre iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla bürokratik süreçler kolaylaştırılacak ve hızlandırılacak, inşaat izni süreçleri kısaltılacak ve inşaat ruhsatları tek imzayla verilecek.

Sahabiye Dönüşüm Projesi'nde hak sahiplerine ek süre!

Kayseri'nin vizyon projeleri arasında yer alan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi için hak sahiplerine ek süre verildi.

Şehir hastanelerinin inşa ve işletme süreçleri mecliste!

Şehir hastanelerinin inşa ve işletme süreçlerine yönelik bazı iddialar TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Devlet yeni imar yönetmeliğine uyum için 3 ay süre verdi!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören; Devlet'in, daire sahiplerine, arsa sahiplerine ve İnşaat Sektörü'ne, yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'yle getirilen yapılaşma düzenine uyum sağlaması için üç ay süre verdiğini belirtti.

Konak ve Karşıyaka tramvayında süre doldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak önemli projeleri arasında gösterilen Konak ve Karşıyaka tramvay projesinde firmaya tanınan 3 yıllık süre doldu. Proje zamanında tamamlanmadı.

Yapılandırmada süre uzatımı olmayacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeniden yapılandırılması uygulaması kapsamında ödemelerin bugün gerçekleşeceğini belirterek "Kesinlikle süre uzatımı olmayacak. Ödemesini bugün yapmayanlar haklarını kaybedecek'' diye konuştu.

Nevşehir Milli Emlak Süreç Yönetimi Eğitimi gerçekleşti!

Nevşehir İl Defterdarlığı tarafından Milli Emlak Süreç Yönetimi Eğitimi verildi. Eğitim, Defterdar Orhan Taş'ın sunumuyla gerçekleşti.

Enerji Kimlik Belgesi'nde süre uzatıldı!

Enerji Kimlik Belgesi'nde beklenen süre uzatımı geldi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında yer aldı..

gelir beyanı süre 2021 Haberi

gelir beyanı süre 2021

2020’ye ilişkin olup 2021 Mart'ta beyan edilecek yıllık gelir vergisi beyannamesi, gerçek kişilerce bir takvim yılında elde edilen ticarî kazanç, ziraî kazanç, ücret, serbest meslek kazancı, gayrimenkul sermaye iradi, menkul sermaye iradı ve diğer kazanç ve iratlar olmak üzere yedi gelir unsurundan oluşuyor. Mükelleflerce bir takvim yılı içinde, o yıla veya geçmiş yıllara ait olarak nakden veya aynen tahsil edilen kira bedelleri o yılda elde edilmiş gelir kabul ediliyor.

KİRADA İSTİSNA

2020 içerisinde toplam 6.600 TL üzerinde mesken kira geliri elde edenler beyanname verecekler. 2020 için uygulanacak istisna tutarı 6.600 TL olup, bu istisnadan sadece mesken kira geliri elde edenler yararlanabiliyor. İş yeri kira gelirinde beyan sınırı ise brüt-stopaj dahil 49 bin lira. Bu tutarın altındaki iş yeri kira...