26 / 04 / 2024

gelir vergisi nedir

gelir vergisi nedir

2020 yılında 182 milyar 121 milyon TL Gelir Vergisi hedefleniyor. Peki Gelir Vergisi'ne tabi gelirler nelerdir?

Kirada oturan vatandaştan evi olmadığını ispatlaması istendi!

Faruk Mangırcı'ya kiradan doğan gelir vergisini ödemediği için e-haciz uygulayarak hesabına bloke koydurdu. Evinin olmadığını ve 25 senedir de kirada olduğunu söyleyen Mangırcı, bu yanlışlığın düzeltilmesini talep etti. Vergi dairesi Mangırcı'dan evinin olmadığını kanıtlamasını istedi. 

Gelir vergisi nedir? Kimler gelir vergisinden muaftır?

Şahısların elde ettiği gelirlerin üzerinden alınan dolaysız ve zorunlu bir vergi olan gelir vergisi ödemeleri devam ediyor. Peki gelir vergisi nedir? Kimler gelir vergisinden muaftır?

Gelir Vergisi ödemelerinde son 4 gün!

Gelir Vergisi'ne ilişkin ikinci taksit ödeme süresi 31 Temmuz Cuma günü sona erecek.Gelir Vergisi'nin ikinci taksitlerinin ödeme süresinin 31 Temmuz'da sona ereceği belirtildi.

Gayrimenkullerin ayni sermaye konulmasında gelir vergisi!

Gelir Vergisi Kanun tasarısında gayrimenkullerin sermaye şirketlerine ayni sermaye konulması bir satış işlemi olarak tanımlanmıştır (Tasarının 45'incinıd. 2. Fıkrası). İşte, gayrimenkullerin ayni sermaye konulmasında gelir vergisi!

Gelir Vergisi Ocak'ta görüşülecek!

'Gelir Vergisi' ocakta görüşülecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Alt Komisyonu, Gelir Vergisi Kanun Tasarısı'nı görüşürken, ilgili sivil toplum kuruluşları, sanayi ve ticaret odalarını dinleyecek.

Kira gelir vergisi nedir? Kimler kira gelir vergisi ödüyor?

Kira gelir vergisini, 2022-2023 yılı içerisinde toplam 9 bin 500 TL üzerinde mesken kira geliri elde edenler beyanname verecek. Peki, Kira gelir vergisi nedir, detayları nelerdir? İşte tüm ayrıntılar...

Kira gelir vergisi nedir? Kim öder?

Kira gelir vergisi, belirli bir taraf aracılığıyla ödenmesi gereken bir vergi türüdür. Bu vergiyi kiracının ödeme yükümlülüğünün olup olmaması merak konusudur. Bu önemli konuda bilinmesi gereken bazı önemli unsurlar vardır. Peki kira gelir vergisi nedir ve kim öder? İşte detaylar...

GELİR VERGİSİ DİLİMLERİ 2022! Vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır?

Gelir vergisi dilimleri, Maliye Bakanlığı tarafından her sene başında yeniden düzenleniyor ve kişinin yıllık toplam geliri üzerinden yapılan hesaplamalarla belirleniyor. Peki vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır? İşte 2022 yılına ait vergisi dilimleri…

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022 nedir?

Kira gelir vergisi dönemi başlıyor. Vergi mükelleflerinin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. İşte kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022...

2020 kira gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Mart’a kadar verilmesi gereken yıllık gelir vergisi beyannamelerinin ödeme süresini uzattı. Peki kira gelir vergisi nasıl hesaplanır, yöntemi nedir? İşte merak edilen detaylar...

Gelir vergisi nedir? Kimler gelir vergisinden muaftır?

Şahısların elde ettiği gelirlerin üzerinden alınan dolaysız ve zorunlu bir vergi olan gelir vergisi ödemeleri devam ediyor. Peki gelir vergisi nedir? Kimler gelir vergisinden muaftır?

Kira gelir vergisi istisna sınırı 2019!

1 Ocak - 31 Aralık 2018 tarihleri arasında konutunu kiraya vererek gelir elde edenler 2019 yılında vergi mükellefi oluyor. Peki, kira gelir vergisi istisna sınırı 2019 nedir?

Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018!

Konut kira geliri elde eden kişiler beyannamelerini 1-26 Mart tarihleri arasında verebiliyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018 nedir?

Kira gelir vergisi beyannamesi süresi 2018!

Konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelirler için ödenmesi gereken kira gelir vergisinde öncelikle beyanname veriliyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi süresi 2018 nedir?

Kimler kira gelir vergisi verir 2018?

Gayrimenkulünü iş yeri yada mesken olarak kiraya veren kişiler, iş yeri veya mesken istisna sınırlarını aşıyorsa beyanname vererek vergilerini vermek zorunda. Peki Kira geliri nedir, kimler kira gelir vergisi verir, kimler kira gelir vergisi vermez?

Kaynana vergisi nedir?

Yeni tasarı ile Gelir Vergisi Kanunu kapsamında yapılan değişikliklere göre kaynana vergisi kaldırılıyor. Peki, nedir bu kaynana vergisi? Kaynana vergisini kimler ne için ödüyordu?

Gelir vergisi beyan etmeme cezası nedir?

Mart ayı vergi takvimine göre 1 - 31 Mart tarihleri arasında gayrimenkulden elde edilen gelirler için beyanname verilerek vergi ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, gelir vergisi beyan etmeme cezası nedir?

gelir vergisi nedir Haberi

gelir vergisi nedir

Sözcü gazetesi yazarı Nedim Türkmen köşe yazısınca Gelir Vergisi'ni kaleme aldı. İşte Nedim Türkmen'in o yazısı...

2020 yılında 182 milyar 121 milyon TL Gelir Vergisi hedefleniyor. Bunun 9 milyar 231 milyon TL'si, 4 milyonu aşan Gelir Vergisi mükellefinden tahsil edilecek.

Gerçek kişiler için vergi rehberi: 1

Dört milyondan fazla mükellefi ilgilendiren ve 2019 yılında devletin 162 milyar 600 milyon TL gelir elde ettiği Gelir Vergisi'nde, genel beyan dönemi 01.03.2020 tarihi itibarıyla başladı. Gelir Vergisi Kanunu'nun 92. Maddesi'ne
göre beyanname verme süresinin son günü 25 Mart olarak belirlenmiş olmasına rağmen, Gelir İdaresi Başkanlığı 29.03.2019 tarih ve 115 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile Gelir Vergisi beyanname verme
süresini yeni bir belirleme yapılıncaya kadar mart ayının son günü olarak belirlemişti. Dolayısıyla mükellefler 2019...