25 / 04 / 2024

gelir vergisi ödemeleri

gelir vergisi ödemeleri

Gelir vergisi mükellefleri internetten beyanname verebilir mi? Milyonlarca mükellefin merak ettiği ve araştırdığı sorunun yanıtını Turyap Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Onur Sarıbay verdi...

Kira harcamalarının gelir vergisinden düşürülmesi isteniyor!

Çalışan kesimler ve sendikacılar, işverenlere yönelik verilen teşviklerin çalışanlara yük olduğunu iddia etti. Eğitim, yakıt, kira, ulaşım gibi harcamaların gelir vergisinden düşürülmesini istediler.

Gelir Vergisi ödemelerinde son 4 gün!

Gelir Vergisi'ne ilişkin ikinci taksit ödeme süresi 31 Temmuz Cuma günü sona erecek.Gelir Vergisi'nin ikinci taksitlerinin ödeme süresinin 31 Temmuz'da sona ereceği belirtildi.

Gelir vergisi ne zaman ödenir?

Taşınmazların iktisap tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisi olarak da bilinen gelir vergisi borcunun ödenmesi gerekiyor. Peki, gelir vergisi ne zaman ödenir?

Tek evi olan kira gelir vergisi öder mi?

1 Mart'ta başlayan kira gelir vergisi ödemeleri ay sonunda sona eriyor. Vergide bazı giderler düşülebiliyor. Peki, tek evi olan kira gelir vergisi öder mi?

Kira gelir vergisi 1. taksit ödeme tarihi 2022!

Konut ve işyeri kiralamalarından elde ettiğiniz gelir için gelir vergisi mükellefi olabilirsiniz. Peki, kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri başladı mı?

İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021!

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? İşte İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021... 

Gelir vergisi nedir? Kimler gelir vergisinden muaftır?

Şahısların elde ettiği gelirlerin üzerinden alınan dolaysız ve zorunlu bir vergi olan gelir vergisi ödemeleri devam ediyor. Peki gelir vergisi nedir? Kimler gelir vergisinden muaftır?

Kira gelir vergisi 1. taksit ödeme tarihi 2019!

Konut veya işyerini geçtiğimiz sene kiraya vererek gelir elde eden vatandaşların bu sene kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. İşte Kira gelir vergisi 1. taksit ödeme tarihi 2019... 

Kira gelir vergisi ödemeleri için son gün bugün!

Kira gelir vergisi mükellefleri vergi borcunun ilk taksitini Mart ayında ödedi. Kira gelir vergisi son ödeme tarihi bugün...

Kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Konut veya işyerini geçtiğimiz sene kiraya vererek gelir elde edenler bu sene kira gelir vergisi ödüyor. Vergide 2. taksit ödemeleri bu ay yapılıyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi bugün başlıyor!

Gayrimenkulünü satıp veya kiraya verip gelir elde edenler bu sene ilk vergi borcunun taksidini Mart ayında ödedi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemeleri ise bugün başlıyor.

Kimler iş yeri kira gelir vergisi ödeyecek? 

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı..

Kira gelir vergisi yatırılan bankalar 2018!

Kira gelir vergisi ödemeleri vergi dairelerinin yanı sıra anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılabiliyor. Peki, kira gelir vergisi yatırılan bankalar 2018 hangileri?

Bu yıl kimler kira gelir vergisi ödeyecek?

Geçtiğimiz sene ev veya işyerini ya da her iki gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden vatandaşların kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. İşte, kira gelir vergisi ile ilgili tüm merak edilenler...

Kira gelir vergisi hesaplama formülü 2018!

2017 kira gelir vergisi ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Peki kimler ne kadar kira gelir vergisi ödeyecek? İşte kira gelir vergisi hesaplama formülü 2018..

Kira gelir vergisi nereye yatıyor?

2017 yılı kira gelir vergisinde ikinci taksit ödemeleri Temmuz ayı içerisinde yapılıyor. Peki, kira gelir vergisi nereye yatıyor?

gelir vergisi ödemeleri Haberi

gelir vergisi ödemeleri

Yeni yılın Mart ayına girilmesiyle beraber gelir vergisi beyanı ve ödemeleri de gündeme oturdu. Söz konusu kira gelir vergisi ve kira beyannamesini bu ay içerisinde vermek gerekiyor. 

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye’nin en köklü emlak danışmanlık markası Turyap Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Onur Sarıbay şunları dile getirdi: “Kira geliri olan her mülk sahibini ilgilendiren gelir vergisi ödemek vatandaşlık görevlerimizden biridir. 1 Ocak 2021 ve 31 Aralık 2021 tarihleri arasında alınan kira gelirlerinin bildirilmesi ve vergisinin ödenmesi gerekiyor. Bu vergilendirme için kira gelir toplamının yıllık 7 bin TL ve üzeri olması şart. Bu bedelin altında gelir elde edenler bu beyanname vermek zorunda değil. Yıllık 7 bin TL üzeri gelir elde eden vatandaşların mülkün bulunduğu vergi dairesine giderek beyannamelerini...