24 / 04 / 2024

geliri olmayan kira vergisi öder mi

geliri olmayan kira vergisi öder mi

1 Mart itibarıyla kire gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi başladı. Kira gelirinden başka geliri olmayan kimseler vergi mükellefi olup olmadıklarını merak ediyor. Peki, geliri olmayan kira vergisi öder mi?

2023 e-Devlet kira yardımı başvurusu! Başvuruyu eksiksiz yapanlar 1.150 TL alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere kira desteği vereceğini duyurdu. Bakanlık, bu kapsamda, başvuran dar gelirli veya geliri olmayan ailelere 1.500 TL kira yardımı yapacağını paylaştı.

 Ev hanımları, müjde… Bu para sizin!  Başvuranın hesabına 7 bin lira yatırılıyor…

Düzenli bir gelir olmamasının sıkıntısını yaşayan ev hanımlarına devlet büyük bir imkân sağlıyor.  Ev ve çocuklarla ilgilenme zorunluluğu nedeniyle çalışma imkanı bulamamış, bir geliri olmayan ev kadınlarına yönelik başlatılan destek ödemesinden yararlanmak için başvurunuzu mutlaka yapın. Peki ev ka

Geliri olmayanlara 10 bin liradan fazla ödeme! Başvurular başladı sakın kaçırmayın!

Geliri olmayan vatandaşlar üzülmesin bir kereye mahsus devlet ödemesi yapılacak İşte detaylar!

Bu yardımı alamayan üzülür! Tam 2 bin 604 TL ödeniyor!

Bu şartı yerine getirmeniz halinde hesabınıza tam 2.604 TL  yatırılıyor.  Başka bir geliri olmayan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için yapılan ödemeyi kimler alabilir? Hangi şartları yerine getirenlere para yatırılıyor?

Geliri olmayan TOKİ'ye başvurabilir mi?

TOKİ sosyal konut ve kura çekim sonuçları başvuru yapan yıllardır ev alma hayali kuran kişilerin gündeminde yer alıyor. TOKİ başvurularına dair araştırılan bazı önemli huşular bulunuyor.

Düzenli geliri olmayanlara müjde! Artık derin bir nefes alabilirsiniz! İşte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu. Düzenli geliri olmayan, ihtiyaç sahiplerine devlet yardımı başladı. İşte detaylar!

Geliri olmayan kira vergisi öder mi?

1 Mart itibarıyla kire gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi başladı. Kira gelirinden başka geliri olmayan kimseler vergi mükellefi olup olmadıklarını merak ediyor. Peki, geliri olmayan kira vergisi öder mi?

Geliri olmayan vatandaşlara emlak vergisi müjdesi!

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenen emlak vergisinden muaf olan milyonlarca vatandaş bulunuyor. Peki, emlak vergisinden kimler muaf? Emlak vergisi muafiyet şartları neler? İşte detaylar...

Gelir getirmeyen iş yerleri için vergi muafiyeti var mı?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan, geliri olmayan iş yerleri için emlak muafiyeti olup olmadığı sorusunu yanıtladı. 

Emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri 2 Kasım'da başlıyor!

Ev hanımları, geliri olmayan, emekli maaşıyla geçinen vatandaşlar, engelliler, gazi ve şehirlerin dul ve yetim maaşını alan vatandaşlar vergiden muaf tutuluyor. Muaf olmak için gelirin 40 bin TL'yi aşmaması gerekiyor. Evi dışında gayrimenkulü bulunanlar da vergi ödüyor.

8 soruda emlak vergisi!

Emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri için son 10 günlük sürece girdildi. Emekliler ve geliri olmayan vatandaşlar emlak vergisinden muaf tutuluyor. İşte tüm merak edilenler...

Yeterli döviz geliri olmayan dövizle kiralama yapmamalı!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, yeterli döviz geliri olmayanların dövizle kiralama yapmaması gerektiğini söyledi.

Emeklilerden alınan konut vergisi iade edilecek!

Aldıkları yaşlılık aylığından başka geliri olmayan emekliler, 200 metrekareyi  geçmeyen tek daireleri için vergi ödemiyor. Yanlışlıkla ödemiş olanlar ise 5 yıla kadar geriye dönük vergilerini belediyelerden geri alma hakkına sahip.

geliri olmayan kira vergisi öder mi Haberi

geliri olmayan kira vergisi öder mi

Kira gelir vergisi, mesken ya da işyeri gibi gayrimenkul üzerinden elde edilen kira gelirinin belli bir sınırı aşması halinde ödeniyor. Bir sene içinde belirlenen istisna tutarından yüksek gelir elde edenler vergi mükellefi oluyor. Mükellefin öncelikle beyanname vermesi ve ardından ilk taksit ödemesini gerçekleştirmesi gerekiyor.

Bu senenin mükellefleri 1 Ocak- 31 Aralık 2021 tarihlerinde kira geliri elde edenler oluyor. 2022 yılı kira gelir vergisi istisnası Gelir Vergisi Genel Tebliği'nde belli oldu.

Belirlenen istisna tutarından yüksek kira geliri olan ancak başka geliri olmayan kimseler vergiden muaf olup olamayacaklarını araştırıyor. Peki, geliri olmayan kira vergisi öder mi? Kira gelir vergisinde muafiyet uygulaması var mı?

MESKEN KİRA GELİRİ İSTİSNA SINIRI NEDİR?

Konut kira geliri için 2021 yılında sahibi olunan bir veya birden fazla konuttan elde edilen...