16 / 04 / 2024

gelişen ataşehir

gelişen ataşehir

Yeni kurulan bir ilçenin eski tarihi olurmu yanıtı alındı. Bunun üzerine Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığı bilgiler üzerine çalışma başlattı. Bu çalışma sonunda Ataşehir'in tarihçesi ortaya çıkarıldı...

MHR GYO Ataşehir kentsel dönüşüm projesinde son dakika gelişmesi!

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ataşehir kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bir son dakika gelişmesini duyurdu. İşte MHR GYO Ataşehir'deki son durum...

K Ataşehir Gayrimenkul Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

K Ataşehir Gayrimenkul Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 6 milyon 520 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kibar, Ahmet Kibar, Asım Kibar, Aysun Kibar ve Haluk Kayabaşı ortaklığında kuruldu.

Anadolu Ataşehir Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 

Anadolu Ataşehir Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 96 milyon 960 bin 870,46 TL sermaye bedeli ile Hatice Zeynep Bodur Okyay, Osman Okyay, Yusuf Kınay ve Kadri Tarık Özçelik ortaklığında kuruldu.

Dap Gayrimenkul'den Ataşehir'e yeni proje geliyor! Sağlıklı ev konsepti Ataşehir'e taşınıyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Ataşehir ihalesine en yüksek teklifi DAP Gayrimenkul Geliştirme verdi. İşte söz konusu ihale ile ilgili merak edilen detaylar...

Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap için en yüksek teklif Dap Gayrimenkul'den!

Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap İhalesinin 2. Oturumu 17 Mayıs 2022 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirildi. Peki Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap İhalesinde en yüksek teklif hangi firmadan geldi? 

Ataşehir Proje Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Ataşehir Proje Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Aykut Dumankaya tarafından kuruldu.

Ataşehir Modern Projesi'nden 1.3 milyar TL hasılat bekleniyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, Ataşehir'de hayata geçen Ataşehir Modern Projesi'nden 1,2-1,3 milyar TL hasılat beklendiğini dile getirdi. 

ONAG Nilüfer Ataşehir lüksü vaad ediyor!

ONAG Yapı, İzmir'in en hızlı gelişen bölgesinde Nilüfer Ataşehir'i hayata geçiriyor. Yaşamın Eylül'de başlayacağı projede tüm malzemeler en lüks segmentte kullanıldı..

Ataşehir’de ranta karşı mücadele!

CHP’li Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, Anadolu Yakasının yeni merkezi olmaya aday Ataşehir’de en büyük yatırımların yine ilçenin gelişimi yönünde olacağını söyledi. İlgezdi, imar konusuyla ilgili “Ataşehir için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğim” dedi.

İGYG İstanbul Gayrimenkul Yatırım Geliştirme Danışmanlık ve İnşaat Anonim Şirketi Ataşehir Şubesi açıldı!

İGYG İstanbul Gayrimenkul Yatırım Geliştirme Danışmanlık ve İnşaat Anonim Şirketi Ataşehir Şubesi 60 milyon TL sermaye ile bugün açıldı.

En İyi Eğitim Binası Ataşehir Burçak Eyüboğlu İlkokulu!

2015-2016 eğitim-öğretim yılında İstanbul Batı Ataşehir'de hizmete açılan Burçak Eyüboğlu İlkokulu ve Ortaokulu, Sign of the City Awards'ta 'En İyi Eğitim Binası Birincilik Ödülü'nü kazandı.

İstanbul, Gelişen Dünya Şehirleri listesinde 10. oldu!

İstanbul, JLL tarafından gerçekleştirilen “Şehir Endeksi ve Şehirlerin Yeni Dünyası” araştırmasında “Gelişen Dünya Şehirleri” kategorisinde yer aldı. İstanbul, rekabetçi megaşehirler sıralamasında da Kuala Lumpur ve Mexico City ile yarışıyor.

Başakşehir son 15 yıldır Türkiye’nin en hızlı gelişen bölgesi!

Irmak Group Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, "Başakşehir son 15 yıldır Türkiye’nin en hızlı gelişen ve yüksek prim yapan bölgesi. Şimdi metrekare fiyatı 4800 TL, ortalamada 6 bin TL'ye yükselmesini bekliyoruz" dedi.

gelişen ataşehir Haberi

gelişen ataşehir

Ataşehir'de bulunan mahallelerin, yaşlı sakinlerinden ve muhtarlarından toplanan kopuk bilgiler arşiv kayıtlarıyla birleştirilip doğrulandı. 'Yeni kurulan bir ilçenin eski tarihi olurmu' yanıtı alındı. Bunun üzerine Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığı bilgiler üzerine çalışma başlattı. Bu çalışma sonunda Ataşehir'in tarihçesi ortaya çıkarıldı. 



Ataşehir kuruluş kanunu Tarih sayfalarında 


ATAŞEHİR  ilçesinin kuruluşundan, Kadıköy, A Ümraniye, Üsküdar'dan bazı mahalleleri de içine alarak sınırlarının çizilmesinden sonra, Ataşehir Sosyal, Ekonomik Araştırmalar ve Eğitim Vakfı'nın, Tarih ve Kültür Konseyi, ilçenin tarihini ortaya çıkarmak için bir çalışma başlattı. Kaynak olarak başvurulan yerel yönetim kurum ve kuruluşlarında ve 17 mahallenin muhtarlıklarında tarihi geçmişi yansıtacak belge ve bilgi bulunamadı. Bu kurum ve kuruluş yetkililerinden de "Yeni kurulan bir ilçenin eski tarihi olur mu"yanıtı alındı. Bunun üzerine konsey çalışanları,...