19 / 04 / 2024

gemlik deniz kumuyla yapılan binalar yıkım

gemlik deniz kumuyla yapılan binalar yıkım

Gemlik'te yıkım riski ile karşı karşıya kalan ve yaklaşık iki yıl önce tahliye edilen Dr. Ziya Kaya Mahallesi Hürriyet Caddesi Terminal Karşısında bulunan Mendi ve Hürriyet Apartmanları Belediye ekiplerince yıkıldı.

Gemlik'te konutlar maliyetine takas edilecek!

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Gemlik ilçesindeki kentsel dönüşüme ilişkin, yerleşim yeri olan makilik alanlara sağlam ve deniz manzaralı konutlar yapılarak, isteyen vatandaşımızla maliyetine takas edileceğini açıkladı. 

Gemlik'te çoğunluğun talebi yerinde dönüşüm!

Kanun Hükmünde Kararname ile taşınma kararı alınan Gemlik’te kent merkezindekiler değeri düşmeden evlerini satmak istiyor. Gemliklilerin birçoğu deniz kenarındaki evlerini terk etmek istemediklerini aktarıyorlar.

Bolu'ya 1 kilometrelik yapay plaj!

Bolu'da, Büyüksu Deresi'nin turizme ve sportif etkinliklere kazandırılması projesi kapsamında, deniz kumuyla 1 kilometrelik yapay plaj oluşturulacak.

Bolu'da deniz kumuyla yapay plaj oluşturulacak!

Bolu'da, Büyüksu Deresi'nin turizme ve sportif etkinliklere kazandırılması projesi kapsamında, deniz kumuyla 1 kilometrelik yapay plaj oluşturulacak.

Bolu'ya yapay plaj yapılacak!

Bolu'da hayata geçirilecek projeyle, Büyüksu Deresi'nin 1 kilometrelik kısmı gölet haline getirilerek, deniz kumuyla yapay plaj oluşturulacak. Belediye Başkanı Yılmaz: "Gölette, insanlar yüzme imkanına kavuşmanın yanı sıra kano gibi su sporlarını da yapab

Refik Yılmaz: Gemlik'te binaların çoğu deniz kumundan yapılmış!

BURSA'nın birinci dereceden deprem bölgesinde yer alan Gemlik'in AK Partili Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçedeki binaların yüzde 90'ının riskli olduğunu söyledi. Yılmaz, ilçeyi yüksek bölgeye taşımak için çalıştıklarını belirtti...

Bandırma-İstanbul arasında deniz uçağı seferleri başladı!

Bandırma-İstanbul arasında deniz uçağı seferleri başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi Burulaş, Gemlik İlçesi'nden geçen yıl başlattığı deniz uçağı seferlerine Bandırma'yı da ekledi.Bandırma Ticaret Odası üyelerine 15 lira indirim uygula

Bandırma-İstanbul arasında deniz uçağı seferleri başladı!

"Bursa'nın Gemlik İlçesi'nden İstanbul seferlerini sürdüren Burulaş'a ait deniz uçağı, İstanbul Haliç'ten kalkarak 35 dakikada başarıyla ilk seferini gerçekleştirdi. Seferlerin aslında 15 Haziran 2014 tarihinde başlaması planlanıyordu.

Gemlik'te altyapı çalışmaları devam ediyor!

Gemlik'teki yapılan altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Deniz ve dereye artık kanalizasyon akmayacağını belirten Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, hem deniz hem de Çarşı Deresi'nin daha temiz olacağını söyledi.

Bursa sahilleri deniz yüzeyi temizleme araçlarıyla temizleniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya ve Gemlik sahillerinin katı ve sıvı atıklardan tamamen arındırılması için satın alınan deniz yüzeyi temizleme araçları, Mudanya’da gerçekleştirilen törenle hizmete girdi...

Gemlik'e deniz manzaralı bölge hastanesi yapılıyor!

Bursa'nın Gemlik ilçesi modern bölge hastanesine kavuşuyor. 200 yataklı bölge hastanesinin ihalesi 30 Aralık'ta yapıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak hastanenin ihalesine 18 firmanın katıldığı açıklandı...

Bursa-İstanbul deniz uçağı seferleri 1 Nisan'da başlayacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Bursa (Gemlik) ile İstanbul (Haliç) arasındaki ulaşımı 18 dakikaya indirecek deniz uçağı seferleri, 1 Nisan'da başlayacak.

Bursa Deniz Uçağı Haliç Gemlik arası deneme uçuşları yapıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım yatırımları zincirinin en önemli halkalarından biri olan deniz uçağı, Haliç ile Gemlik arasında deneme uçuşlarına devam ediyor.

gemlik deniz kumuyla yapılan binalar yıkım Haberi

gemlik deniz kumuyla yapılan binalar yıkım

Gemlik'te yıkım riski ile karşı karşıya kalan ve yaklaşık iki yıl önce tahliye edilen Dr. Ziya Kaya Mahallesi Hürriyet Caddesi Terminal Karşısında bulunan Mendi ve Hürriyet Apartmanları Belediye ekiplerince yıkıldı. 1987 yılında yapılan ancak yapımında başta deniz kumu olmak üzere, deprem riskine karşı hiçbir koruması olmayan malzemeler kullanılan iki apartman konusunda bilirkişi heyetleri yaklaşık iki yıl önce, yıkım riski var, oturulamaz raporu vermişlerdi. Bunun üzerine başlatılan tahliye işlemi sonrasında 5 katlı iki bina tamamen boşaltılmıştı. 6306 sayılı Afet Riski Taşıyan Binalarla ilgili yasa kapsamında yapılan yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçede Mendi ve Hürriyet Apartmanı gibi on bine yakın deniz kumu ile yapılmış, riskli bina bulunduğuna dikkat çekti. 


Osmaniye Mahallesi'nde bulunan ve tahliyesi tamamlanmış olan Onur ve...