24 / 04 / 2024

Gemlik Limanı demiryolu projesi

Gemlik Limanı demiryolu projesi

Eskişehir ile Gemlik Limanı arasında yapılması planlanan demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Demiryolu Hattı 2023'te açılacak!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı’nın Bursa’dan Osmaneli’ne kadar olan kısmının 2023’e kadar tamamlanması hedefleniyor. Ardından Bandırma’ya uzatılacak olan hat, yolcunun yanı sıra liman bağlantılarıyla yük taşımacılığında da kullanılacak.

11 milyar TL'lik Slovenya demiryolu ihalesinde Türkler yarışıyor!

Slovenya'da Koper Limanı ve Divaca arasında yeni demiryolu yapılması için ihalede 3 Türk şirketi bulunuyor. İhalede, Avusturyalı inşaat devi Strabag, Alman Ed Züblin ve Türk şirketi Gülermak, Slovenyalı Kolektor CPG ve iki Türk ortağı Yapı Merkezi ile Özaltın Grubu ve Cengiz İnşaat yer alıyor.

Eskişehir'de yapılması planlanan demiryolu projesi TBMM'de!

Eskişehir ile Gemlik Limanı arasında yapılması planlanan demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eskişehir OSB'de yapılması planlanan demiryolları TBMM'de!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinden Hasanbey Lojistik Merkezi ve Bursa Gemlik Limanına yapılması planlanan demiryolları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

DP World Yarımca Limanı Körfezi Çin'e bağladı!

DP World Yarımca Limanı İzmit Körfezi'nden Çin'e kadar uzanıyor. Ocak ayında inşasına başlana demiryolu 30 Temmuz'da hizmete girdi.

Konya-Mersin Limanı Demiryolu hattına ilişkin 4 soru TBMM'de!

Konya-Mersin Limanı Demiryolu hattı projesinin tamamlanma tarihi ve proje için ayrılan ödenek miktarı meclis gündeminde konu oldu..

Denizli-İzmir Limanı demiryolu projesi meclis gündeminde!

Denizli'yi İzmir Limanı'na bağlayan demiryolu hattının geliştirilmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı..

İzmir Aliağa limanları demiryolu ile Anadolu'ya bağlanıyor!

Aliağa'nın Nemrut Körfezi'ndeki liman ve iskelelerini ring hatla Biçerova istasyonundan Menemen-Aliağa demiryolu hattına bağlayacak projede rayların döşenmesine başlandı.

Gemport Gemlik Liman İşletmeleri'nden hisse satışı!

Gemlik Belediye Başkanlığı, Gemport Gemlik Liman ve Depolama İşletmeleri Anonim Şirketine ait Gemlik Belediyesi Hisse Senetlerini satışa çıkardı. Gemlik Belediyesi'ne ait toplam hisse senetlerinin tahmini satış bedeli 103 milyon 321 bin 890 TL olarak belirlendi.

Ordu fındığı için demiryolu ağı ve liman talebi!

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, kentte üretilen 1 milyar dolar değerindeki fındığın konteyner taşımacılığına elverişli bir liman ve demiryolu ağı olmadığı için başka iller üzerinden dış pazara satıldığını kaydetti.

Kazakistan Kurık Limanı Aralık ayında açılacak!

Kazakistan demiryolu şirketi, Hazar Denizi'nde Kurık Limanı inşaatının sürdüğünü belirtti. İnşası 2015 yılında başlayan limanın aralık ayında açılması planlanıyor.

Gemlik, liman yatırımlarıyla ön plana çıkıyor!

Gemlik Gümrük Müdürlüğü 10 milyar 282 milyon 33 bin dolar ihracat hacmi ile Türkiye gümrükler sıralamasında 3. sıraya yerleşti. 126 gümrük müdürlüğü arasında 3. sıraya yerleşen Gemlik, liman yatırımlarıyla da ön plana çıkıyor.

Çandarlı Kuzey Ege Limanı yeniden ihaleye çıkacak!

Türkiye'nin en büyük konteyner limanı olarak planlanan Çandarlı'daki Kuzey Ege Liman'ında karayolu ve demiryolu bağlantısıyla ilgili planlamaların ardından yeniden ihaleye çıkılacak.

Gemlik Limanı demiryolu projesi Haberi

Gemlik Limanı demiryolu projesi

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir ile Gemlik Limanı arasında yapılması planlanan demiryolu projesinin akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Süllü, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Süllü, ''Eskişehir'in yük taşımacılığı için, en etkin ve ucuz yöntem olan limanlara demiryolu bağlantısı büyük önem taşımaktadır. Şehrimize en yakın liman olan Bursa Gemlik limanına demiryolu hattının kurulması konusunda Alt Yapı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından projelerin hazırlanmış olduğu bilgisi, kamuoyu ile paylaşılmasına rağmen projenin ayrıntıları açıklanmamıştır. 

25 yıldır dile getirilmesine rağmen yapımına başlanmayan Gemlik Limanı demiryolu hattının yapılmasıyla Eskişehirli sanayici ihracatta lojistik masraflarından yılda 40 milyon Euro'luk tasarruf sağlayacaktır. Liman bağlantısının demiryolu ile sağlanması halinde Eskişehir Organize Sanayisi'ne yeni yatırımların önünü açacak ve istihdama katkı sağlayacaktır. Bakanlığınız...